Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Ljusets dag
Du i några ekonomiska svårighe...
  by Elena

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

28 Oct 05
Nu är jag här då
I Vasa. På kleio-listan kom det ett erbjudande om att man fick fara till Damaskus för 400 € i mars. Fan vad det skulle vara roligt. Jag är svag för Mellanöstern, på ett sånt där fånigt västerländskt sätt. Jag vet ingenting om stället, egentligen. Efter en resa till Syrien, eller var nu Damaskus ligger, skulle jag inte vara fullt så skamligt clueless längre. För jag är ärlig i mitt intresse för Orienten (referens till Edward Said, vars verk ‘Orientalism‘ jag skrivit om nyligen). Nu hoppade katten äntligen ner i papperskorgen från min famn.

Ummayaderna, alltså de första kaliferna efter de fyra rättrogna, right?, hade sitt säte i Damaskus, står det. Mm..

Skulle vilja skriva om Libertines. I still maintain att Pete och Carl var låtskrivarna i 00-talets finaste band hittills. Kanske mystiken kring deras låtar, texter och leverne skulle skingras ifall man hade följt dem på nära håll. Det kan hända. Men jag tror jag skulle ha varit ett fan i England också. England. Nå, nu får alla följa med Petes upptåg. Jag tycker synd om Carl. Jag vet att det är barnsligt, men jag gillar inte att Pete ensam fått rollen som ett troubled genius. He's just not cut for it och it's all gone too far anyway. Och vad kan Carl göra? Han är helt lost för att han int knarkar. Han står där som ett fån. Hoppas Dirty Pretty Things gör något bra. Babyshambles, jag skäms, och jag tänker på Libertines. Men jag råkade få tag på “Down in Albion“ och jag kan int annat än lyssna. Lyssnade dessutom på “Up the Bracket“ och “Legs“-demon (från 1999) på tåget i dag. Jag var medveten om Libertines när de var hot stuff i början på årtusendet, men förstod hela grejen först ett par år senare. Didn't pay enough attention. Det var nästan för sent då, när det skedde.

Jag pratar och fantiserar om saker jag int vet något om. Orienten och Libertines. Hur mycket borde jag veta? Det är ett problem hos mig. Jag kan inte vara tyst om sånt jag int vet så mycket om.
written by Mattias
Comments:
Name:
Comment:
The sum of 0 and 5
Back