Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Hair pomade/wax review
We offer loan, financing and...
  by dancilatania

Ljusets dag
Brådskande lån: caravellamarie...
  by caravella

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

24 Mar 06
Something else
Jag skall skriva ett par grejor om Damaskus ännu, men inte nu. Nu har jag bara tålamod med ett par andra angelägna småsaker.

Läste en bra insändare idag i HBL. Den handlade om en artikel som jag missade, som handlade om planerandet av nya studenbostäder, där studenters speciella behov tas i betraktande. Man hade till exempel fixat en extra golvbrunn för att “överförfriskade“ studenter, när de slocknar i duschen, inte skall lyckas förorsaka översvämningar. Författaren till insändaren vände sig emot den skojfriska tonen i artikeln, där journalisten hade använt sig av roliga eufemismer för att beskriva det tragiska händelseförloppet. I andra länder skulle man, enligt insändaren, inte se problemets lösning i en inredningsteknisk detalj.

Men hon frågar sig också var arkitekten har fått idén ifrån. Det kan jag faktiskt svara på. Även om jag tycker det hela är skrattretande så kan jag säga att det är en “real solution to a real problem“. Sådant här förekommer, om inte i Björkas lya, så i lyan bredvid. Arkitekten var inte drömskt spritromantisk, han var bara ööh, jag hittar int ordet. Sorry, hinner int.
written by Mattias
Comments:
min klasskompis kompis har också lyckats med detta otroliga fenomen. tror det blev fuktsanering några våningar ner.
posted by   cikan
som en framtidens åbobo skulle jag inte vilja betala extra om en badrum vart jag kan slockna. Jag ska söka in till yrkeshögskolan, till "Kestävän kehityksen koulutusohjelma", vet inte vad är på svenska, sä skulle jag vilja fråga om bostäder i åbo. Är det lätt att få lägenher där eller är det så som det är i helsingfors att alla lediga lägenheter är ut bort från centrum?
posted by   antti walker
En förbättring från den geniala konstruktionen i ett av mina gamla studentrum iaf: golvbrunnen på högsta punkten av det sluttande golvet. Nit wits!
posted by   linda
Borde nog vara helt lätt att finna lägenheter relativt nära centrum till ett överkomligt pris.
posted by   Mattias
Mm. Bra. Jag försöker att släppa genom utan att ta opintolainaa. Är de så att du studerar i åa men tar kurser i turun yliopisto? Vad är det som du blir då någn dag?
posted by   antti walker
Japp, det stämmer. Filosofie magister...
posted by   Mattias
juu. Jag tänkte söka dit men jag ska till åbo yrkeshögskolan och läsa hållbar utveckling. JAg har läste om det och tycker att det är väldigt intressant.
posted by   antti walker
Name:
Comment:
The sum of 0 and 7
Back