Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Hair pomade/wax review
We offer loan, financing and...
  by dancilatania

Ljusets dag
Brådskande lån: caravellamarie...
  by caravella

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

06 Apr 06
The Ringleader indeed
Jag håller med Philip, det var storslaget. Sthlm 2002, Hltsfrd 2004 var inget i jämförelse med Helsingfors 2006.

Nåja, igår skrev jag en kolumn till VBL med den kanske något klumpiga rubriken “Morrissey, säljakten och moralen”. Den handlade om de kanadensiska fansens vrede över Morrisseys beslut att inte spela i landet. De anklagade honom för hyckleri; om han bojkottar Kanada borde han bojkotta USA, Storbritannien, Norge, Turkiet, Haiti, Nepal och Australien också. Jag försökte mig på att försvara honom genom att säga att man helt enkelt MÅSTE välja sina strider. Ingen skulle få något gjort ifall man vore tvungen att undersöka huruvida man handlar konsekvent. (“Consistency is the last refuge for the unimaginative“...).

Men idag, då jag slöläste en bit ur Laura Hollstens doktorsavhandling om kunskap om växter och djur i 1600-talets Karibien, blev jag osäker. Here's the deal. Thomas Tryon var en figur som faktiskt är aningen bekant för mig från tidigare. Under seminariet om den atlantiska världshandeln förra året fick vi höra om en högst antagligen fiktiv konversation mellan en slav och en slavägare på Barbados. Denna konversation var nedtecknad av Thomas Tryon, i det uppenbara syftet att kritisera slaveriet och slavägarnas ogudaktiga livsstil. Tryon var medlem i en liten religiös sekt och hade mycket att säga om samhällets ruttenhet. Utöver detta var han en av de tidigaste “moderna” vegetarianerna. Han argumenterade och predikade för en strikt, köttfri diet och avrådde folk från att använda läder och andra djurprodukter.

Men till saken hör att Tryon försörjde sig som hattmakare, både före och efter flytten till Barbados. Och vad var hattarna gjorda av? Bäverskinn!

SÅ fritt får man inte välja sina strider...

Jag övertalade Sofia att ändå gå på galna dagarna, för jag skulle ha ett sånt där USB-minne. Jag vet inte vad jag skall ha det till, men det verkar så enormt praktiskt. Så litet (minsta modellen jag skådat)! 1 GB! 40 €!

Ah, jag MÅSTE ju bara berätta och snart berättar jag varför. Detta är en konversation jag hade med en okänd typ precis efter Morrissey-konserten. Inom parentes står vad jag BORDE ha tänkt, medan det jag verkligen tänkte står inom hak.. öh, (hakkors?) sånahär: []. Den är översatt till svenska.

Okänd person: Hej, skulle du vilja ställa upp på foto?
M: Jo, tack! (Vad är detta?) [I'm hot!]
OP: Det är alltså det här hel-looks.com, där vi tar bilder på folk...
M: Aha, nja, det är en annan sak. (Mina vänner skulle skratta åt mig. Jag kan dessutom hamna i Papper --> skam, vanära och hyckleri) [I'm DEAD hot AND I wear nice clothes, men mina vänner skulle skratta åt mig.]
OP: Är det något som du ställer kritiskt till?
M: Nä, nä, jag vet bara inte om jag vill... (Gör inte situationen värre. Glöm detta och åk hem) [Jag kan ännu vända detta till något positivt. Nu kan jag skryta åt alla mina vänner, det är säkert ännu häftigare att ha tackat nej! Detta kan utnyttjas!]
OP: ...delta. Nå, men du kan ju tänka på det.
M: Japp, hej. (Vart försvann de andra?)[Först måste jag berätta åt ALLA. Men sen? En sång? Ett utförligt bloginlägg? En t-skjorta? Vart försvann de andra? Hallåå, hel-looks's not for me!]

Det blev alt. 2.
written by Mattias
Comments:
1. Jo, men det är ju sant att man MÅSTE välja sina strider 2. Det heter väl hakparentes? (Square brackets på engelska) 3. Hade aldrig hört talas om hel-looks. Det är fler än dina vänner som hade skrattat åt dig om du deltog... Jag VET att jag kommer drömma mardrömmar i natt!
posted by   Linda (bored)
Om de hade frågat mig - jag hade ju, trots allt, klätt upp mig lite - skulle jag också ha vägrat. Fast vi gick miste om ett gott skratt. Inte värt att skriva en sång om dock.
posted by   Philip
Mm,lutar åt Philips sida när det gäller låt - även om ett återbruk av den klyschiga ordleken "hel - hell" känns lite lockande.. "To hel with looks!" elle nåt i den stilen (fast det låter lite "Pink" eller hur?)
posted by   j
Jo... mmm, jag började också tänka på möjliga textrader, typ "I don't want to be a part of your crowd"...jag kollade just på Hel-looks och det fanns bara en bild från Kabelfabriken. De upplevde säkert samma som vi. Folk var inte tillräckligt "individualistiska". För inte kan det väl vara så att alla Morrisseyfans är så kloka att de säger ifrån?
posted by   Philip
Name:
Comment:
The sum of 1 and 1
Back