Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Hair pomade/wax review
We offer loan, financing and...
  by dancilatania

Ljusets dag
Brådskande lån: caravellamarie...
  by caravella

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

04 May 06
Dit & dat + Mattias hates 500
Jag skall citera och kommentera en FNB-nyhet från Hufvudstadsbladet 1.5 här, bara för att se ifall någon håller med mig. Har inte tidningen på mig just nu, men snart.

Annars det mesta väl. I och för sig, tysken har inte ringt. Nå, det torde lösa sig. Det blir spännande.

Mattias hates 500: #500 Peter Antoine - Uppenbarligen en manschauvinist av det klassiska snittet. Hans vulgära, oborstade stil får mig att rysa i TV-soffan. Det sätt på vilket han förlöjligade hedersmannen Claes Borgström på i SVT:s Debatt under diskussionen om fotbolls-vm och trafficking borde användas som avskräckande exempel redan i dagis: ifall ni ämnar förlöjliga en högt uppsatt tjänsteman i nationell TV nån gång i framtiden, se till att inte framstå som en fet, arrogant horgubbe.

Hans försvar av bordellerna skördade inte stora framgångar, vilket var förståeligt. Han påstod nämligen att bordeller fanns till för handikappade människor (senare "både fysiskt och psykiskt") som inte kunde närma sig en kvinna på vanligt sätt. En vänsterkvinna på andra sidan bordet kontrade med bl.a. den till synes korrekta iakttagelsen att många av debattörerna bryr sig om handikappades rättigheter endast när det handlar om prostitution. Prostitutionen existerar inte som en tjänst för de olyckligt lottade i samhället (sen när har fotbollsfans från hela världen, EU-parlamentariker i Bryssel, börjat höra till dem?) och bör heller inte göra det. Synen på fysiskt och psykiskt handikapp är för övrigt intressant i detta sammanhang. Och, om han förespråkar laglig bordellverksamhet enbart av tidigare nämnda orsak, borde man då inte förbjuda nyttjande av den för de som inte kan uppvisa ett dylikt handikapp? Säg som det är, herr Antoine, du ser inte något fel i att lägga ut "500 kr" på kvinnokroppar då och då!

Claes Borgström framstår däremot som rakryggad person och får höga poäng i min bok för sitt utspel om en bojkott av fotbolls-vm. Och jag älskar fotboll, precis som herr Antoine.
written by Mattias
Comments:
Antoine var tränare i Mjällby, laget närmast mitt hjärta, när jag var barn. Eftersom jag hängde mycket med en lokal radioreporter vid denna tid kom jag att lära känna denne tysk förhållandevis väl. Han var alltid väldigt vänlig, bjöd mig en gång på en halvliters cola på burk, såna säljs inte längre i Sverige. Men dock, Antoine har ofta visat sig likna en gris.
posted by   Pär
Halvliters cola på burk, fakkin' love it! I övrigt står jag förstås bakom Borgström i det mesta, men samtidigt kan jag förstå att man blir provocerad när han är så pass mediasmart att han vet precis vad som kommer hända när utspelet kommer inför fotbolls-VM. Det ursäktar naturligvis inte Antoines dumhet, men det är just den typen av personer man vill ha fram som representanter för Fotbollen, för att blotta dess mansgrisighet. Tror nog det säljs mer sex och utnyttjas fler 15-åriga moldaviska flickor under Loveparade. De sexliberala jävla technohjonen lär inte ha några skrupler.
posted by   Mattias (other)
det var en fin text om det här på finsk image tidning som hette "bordellit kisakuntoon". Det innehåller väldigt mycket om information om saken. Tyvärr är det så at svenska landslag kommer att spela i VM fast dom lovade att bojkotera. Dat är synd att det finns inte så många människor som bryr om prostituter. Jag har levt i tyskland för ett stund och när jag pratade om det här ämnen, blev dom tysta som dom brukar bli om allt som handlar om negativa saker som gäller med deras land. De flesta tror på det att det som de vet inte kan inte skada dom.
posted by   antti
Jo, men de lovade ju inte att bojkotta. Svenska fotbollsförbundet avfärdade utspelet omedelbart. Vad menar Mattias(other) om mediasmartheten? Det är väl inte därför typer som Antoine blir provocerade? Det som provocerar dem är tanken på att "moralister" skulle beröva Sverige dess VM-dröm.
posted by   Mattias
Menade bara att det var smart av Borgström att ta upp frågan i samband med något som han vet engagerar hela Sverige. Jag skrev att det inte ursäktar att Antoine beter sig spånigt. Men jag förstår om man inte brukar tänka i de här banorna, och blir irriterad över att Borgström "ger sig på fotbollen". Men som sagt, givetvis helgar ändamålet medlen. Jag är glad att det här händer.
posted by   Mattias (other)
Name:
Comment:
The sum of 5 and 9
Back