Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Hair pomade/wax review
We offer loan, financing and...
  by dancilatania

Ljusets dag
Brådskande lån: caravellamarie...
  by caravella

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

15 Jun 06
People take pictures of each other
Bara en kort, liten tanke. Kenneth skrev såhär i sin blogg såhär den 1 maj (http://wrapyourtroublesindreams.blogspot.com/2006/05/vappen-06.html):

“Alla dessa kameror. Alla har dem och alla tar bilder med dem. Hela tiden. Även jag. Vi kommer att vara en enormt dokumenterad generation. Det är en ganska fascinerande tanke att så många öden dokumenteras med bilder as we speak.”

Den mängd dokumentation som hela tiden skapas och sparas nuförtiden är verkligen fascinerande. Det stämmer säkert att vi i de flesta avseenden kommer att vara den mest dokumenterade generationen hittills. Men som jag ser det sker det också en motrörelse. Det går en sorts inflation på informationen. I takt med att fotografierna och dagboksinläggen blir allt fler, tycks de också bli alltmer flyktiga. De digitala fotona löper stor risk att försvinna vid en hårddiskformatering eller ett datorbyte. En blogg försummas och raderas från en server nånstans i USA.

Detta har nödvändigtvis inget att göra med att foton och dagboksinlägg skulle ha värderats annorlunda förr. Men en pappersfoton försvinner inte bara av farten, liksom försummade pappersdagböcker ofta fortsätter sina liv, undangömda i en låda, tills någon hittar dem igen.

Och alla dessa SMS-meddelanden och e-brev, som vid senare läsning kunde ge en bra bild av våra liv och våra tankar, de bara försvinner. Att göra rum i sin inbox är att radera en bit av sitt förflutna. Papperskorrespondens försvinner förstås också, men inte i samma strida ström, inte lika obemärkt.

Jag tänkte att jag borde göra en utskrift av allt jag skrivit här och sedan lägga det på vinden i en låda, ifall jag någon gång skaffar mig en vind. Det råder utrymmesbrist här i Studentbyn, men kanske kunde jag höra mig för ifall Enbacksvägen kunde erbjuda arkivplats åt mig.
written by Mattias
Comments:
Jag sparar grejer - även epost - på min usb-sticka och intalar mig att det är någorlunda pålitligt. Men en gammal hederlig låda är nog att föredra, liksom att verkligen framkalla bilder ibland.
posted by   Philip
Name:
Comment:
The sum of 2 and 1
Back