Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Hair pomade/wax review
We offer loan, financing and...
  by dancilatania

Ljusets dag
Brådskande lån: caravellamarie...
  by caravella

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

17 Jul 06
Les couverts
Vår första coverlåt någonsin spelade vi på Poppaloora-festivalen 2002, tror jag. Det börjar vara fyra år sedan snart, brr... I alla fall, det var "I'm so bored with the USA" med the Clash. Den var sådär, känns märkligt att vi gjorde den. Jag och Kim H spelade också den på en fredsdemonstration på Vasa torg, när USA hade påbörjat invasionen av Irak. Det var ingen succé precis. Han som talade före hade skrämt bort de flesta i vinterkylan. Dessutom hade vi fixat eländigt ljud åt oss. Någon brände en flagga sen, vill jag minnas.

På Nuoriska våren 2003 spelade vi också Buzzcocks "Ever fallen in Love?". Det var en märklig spelning, eftersom Ville och Johann från Le Futur Pompiste (Ville förstås med nu, men inte då) hade trängt sig upp på scenen med oss. Tina sjöng stämmor och lade en spöklik ters ovanpå refrängen i "Ever fallen in love?".

Sedan tog det ett tag innan vi försökte oss på några covers igen. Under vintern och våren envisades vi dock med att spela Kinks "All of my friends were there". Och nu senast tog vi ytterligare ett steg mot puborkesterstatus, när vi i ett svagt ögonblick spelade "Hound Dog".
written by Mattias
Comments:
Ha! Jag lyssnade faktiskt på the Clash då jag läste det här. Jag hade också lyssnat mycket på Billy Bragg precis då du skrev om honom. Tillsammans med ett par andra sammanträffanden kan man nästan undra om min lägenhet är buggad... Betyder det här att jag kan förvänta mig få läsa om Soul Coughing snart?
posted by   Linda
Så nu vill du att vi ska komma med många tips om covers ni borde spela? :)
posted by   Tobbe
Sådana tipsrundor brukar urarta, men visst...
posted by   Mattias
Waiting for the great leap forwards! Eller It's good to be free. Apropå urarta, alltså.
posted by   Mattias (other)
Name:
Comment:
The sum of 0 and 5
Back