Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Hair pomade/wax review
We offer loan, financing and...
  by dancilatania

Ljusets dag
Brådskande lån: caravellamarie...
  by caravella

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

16 Aug 06
Cats on Holiday, pt. 1
Det blev en fröjdens vecka. För min egen del blev detta första gången som Sverigeäventyret ringlade sig fram nästan av sig själv; utan desto större friktion genom Stockholm, Götaland, Småland och Blekinge. Historien som följer är alltså skriven med ett lätt sinne, efter ett halvt dygns lugn ensam tillvaro i lägenheten, precis där jag var när jag åkte.

Kenneth skulle visa sig bli resans stora komiker. En av hans återkommande rollfigurer, den arroganta åländska ynglingen, skymtade redan vid incheckningen i Åbo. "Kökar" (ö), "läska" (verb: att dricka alkohol) och "Arken" (krog i Mariehamn) var centrala begrepp i dennes vokabulär.

Den tidiga ankomsten till Stockholm är uthärdlig i vackert väder. Vi gick och handlade till 7-Eleven nånstans på Söder, där Henry fixade fram resans första språkförbistring. Som vi såg det greppade han en stor, färdiglagad smörgås och frågade "Är detta en 'grov' smörgås?". Kassören svarade nej, eftersom hon såg att brödet var vitt. Henry frågade "Vad är det då, en batong?", vilket måste ha förbryllat henne. Hon svarade att det var en baguette, och det var det ju. Och den var inte grov. Där ser man.

Vi fick återigen sova hos Jennie i the Mare, vilket vi är evigt tacksamma för. The Mare och Cats är, om jag får bestämma, riktiga kompisband nu. Det är en utsökt orkester och jag gillar alla involverade.

Spelningen på Landet gick bra, trots vissa problem med monitorerna. Vi hade fått bra med exponering i media (SvD och Metro), med bilder och allt. I Metro beskrevs denna dagbok klumpigt. Men all publicitet...

Nästa stopp Göteborg.
written by Mattias
Comments:
All pr är bra pr! =)
posted by   Tobbe
Såg inte förrän nu att den här fanns på nätet... http://www.svd.se/dynamiskt/kultur/did_13399993.asp
posted by   Mattias (other)
dagboken beskrevs verkligen klumpigt! "Kommenterar sina åsikter"... VA?
posted by   acke
Name:
Comment:
The sum of 9 and 6
Back