Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Hair pomade/wax review
We offer loan, financing and...
  by dancilatania

Ljusets dag
Brådskande lån: caravellamarie...
  by caravella

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

30 Aug 06
Cats on Holiday, pt. 4
Jag skriver detta sista inlägg i serien på Åbo flygfält kl. 06:00 lokal tid. De som inte fixar att surfa medan de väntar på flyget, get on with the times!

Vad är Bräkne-Hoby? Jag trodde att det var resultatet av en kommunsammanslagning och att båda kommunerna varit för stolta för att ge upp sitt namn. Men så var det naturligtvis inte. Bräkne är den gamla häraden och Hoby var tingsplatsen i denna härad. Tack till Pär för upplysningen.

Huset var imponerande. En massiv tegelbyggnad med frodig murgröna på fasaderna. Jag fick det aldrig riktigt på klart vad huset varit innan det blev ett tillhåll för traktens musikintresserade ungdomar. Tidigare var jag av uppfattningen att det hade varit ett mentalsjukhus, men nu är jag inte säker längre. Pär? Jag hade funderat att svänga om till en amerikansk dialekt och säga “I hear this is an old mental hospital and I gotta say, I feel at home!” och så skulle vi ha dragit igång någon rivig låt.

Huset, Tallet, var vackert på utsidan, men det var dess nuvarande själ som gjorde störst intryck på mig. Den var resultatet av vad vi i Finland kallar talkoarbete, dvs gemensamt frivilligarbete. Unga och äldre eldsjälar hade förvandlat huset, från det dystra vad-det-nu-var till ett livskraftigt centrum för ungdomsverksamhet av ett slag som ofta saknas i större städer.

Aha, återkommer på Arlanda.

Okej, själva musicerandet försvårades av vissa tekniska problem (monitorer, igen). Men med lite talkoanda löste också detta sig.

Kastade frisbee med killarna i Dialog. Själva discen var av bensinmacksmodell, men det var skoj ändå. Försökte mig på ett trixkast som min lågstadielärare, som var frisbeefantast, lärde mig. Det imponerade tydligen på Luleå-/Birminghamborna i Dialog, trots att min prestation var minst sagt undermålig. Jag skulle gärna ha velat kasta längd, mest för att jag, högst troligen, hade kastat längst.

Dialog är gjorde förresten en utmärkt spelning senare på kvällen.

Så gjorde även Bobby McGee's, vars framträdande var nästan idiotiskt intimt. Verkligt vackert. Den där om veckoslutet i Paris var rörande.

Igelkottsungen vi hittade var verkligt illa ute. Benen bar knappt och ögonen var igenlimmade. Varje gång man återvände till den hade flugorna samlats på ryggen. Annars, igelkottsben verkar vara kraftigt underdimensionerade i förhållande till den stora kroppen. Fyra ynkliga tassar som skall bära upp hela klumpen + taggskogen + nosparti.

Den åt inget och kunde inte dricka (det var som om det skulle ha runnit i fel hals). Vi stannade inte länge nog för att se slutet, eller så dog den redan under natten.

Återkommer med några avslutande anmärkningar.
written by Mattias
Comments:
Väntar med spänning på de avslutande anmärkningarna...
posted by   Mattias (other)
Name:
Comment:
The sum of 2 and 2
Back