Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Hair pomade/wax review
We offer loan, financing and...
  by dancilatania

Ljusets dag
Brådskande lån: caravellamarie...
  by caravella

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

12 Oct 06
De rika har aldrig råd
De är ena riktiga omoralens väktare, de nya svenska ministrarna. Herregud, kulturminister med obetald tv-licens i 16 år. Ja, jag tycker det är graverande, då hon är ytterst ansvarig för public service-verksamheten. Men vem vet, hon kanske planerar att avveckla den. Då var det bara modig, civil olydnad.

Okej, jag kastar ju visserligen sten i glashus nu, för jag har inte heller betalat. Men jag är utbytesstudent och sitter inte på någon särskilt tung post. Och jag tjänar inte multum. Från Aftonbladet...

“Kulturminister Cecilia Stegö Chilò, 47, uppger i sin senaste deklaration en inkomst på 659 000 kronor, samt en förmögenhet på 1,5 miljoner och tre miljoner i sambeskattad förmögenhet.”

...som också gör en rolig poäng:

“Den nye kulturministern har varit krönikör för Sveriges Radio i programmet Studio 1. Stegö Chilò medverkade i genomsnitt varannan vecka under ett drygt år. Enligt Resumé bör hon ha fått ungefär 30 000 kronor för krönikorna, vilket räcker till licensen i 16 år – länge som Stegö Chilò avstod från att betala tv-licensen.”

(I och för sig, ca 1000 kronor per avsnitt av Resumé låter väl inte sådär fasligt mycket. Men det var inte poängen, som ni förstod.)
written by Mattias
Comments:
Dagens hbl: "Flera som känner Stegö Chiló säger att de uteblivna tv-licenserna inte är slarv, som hon själv påstår, utan en ideologisk protest mot public service-uppdraget." Frågan är om inte handelsminister Borelius tar priset ändå. Hbl: "Borelius gjorde ont värre att påstå att hon inte hade råd med annat (än svart städhjälp), tills Expressen visade upp deklarationerna; Borelius och hennes man tjänade tillsammans 17 miljoner kronor under den aktuella tiden.
posted by   henry
Aftonbladet frågar sig i dag vilket alternativ som skulle vara värre för hennes trovärdighet som statsråd: att hon ljuger om att hon inte hade råd eller att hon inte kan förmå sin rika make att betala?
posted by   Mattias
Name:
Comment:
The sum of 3 and 6
Back