Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Hair pomade/wax review
We offer loan, financing and...
  by dancilatania

Ljusets dag
Brådskande lån: caravellamarie...
  by caravella

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

27 Oct 06
"...dålig skäggväxt, ingen ambition"
I Aftonbladets nya gratistidning .SE finns i dag en kolumn av någon som heter Agnes Cavallin (54 träffar på google). Jag citerar den nästan i sin helhet:

"Går man ut på Söder i Stockholm löper man risk att må illa.

I alla fall om man som jag är väldigt känslig för ass-less - magra indie-pojkar på 20-35 år, med Joey Ramone-tighta Cheap Monday-jeans som sitter långt ner på höften. Och tyget som borde täcka rumpan hänger som en ledsen hamsterkind. Ibland kniper linningen åt om de tunna låren.

Ändå drar de NER jeansen när de ska rätta till dem. Åker man rulltrappa riskerar man att få en mager rumpa i ansiktet. Kul.

Egentligen är det inte jeansen som stör utan karaktären.

När blev det hett att vara initiativlös, rörelsebegränsad och rädd för livet? Varför vill man ha en ostbågshållning, handsvett, en släng av anorexia, dålig skäggväxt och ingen ambition? Och var finns det roliga i det?"

Gratis förakt!

Nå, mina pojkar, vad har ni att säga till ert försvar? Cavallin radar upp den ena smädelsen efter den andra, fram med knytnävarna! Seriöst, orkar ni lyfta era egna knytnävar?

Seriöst, .SE förtjänar en ung, bråd död. De bjuder på så mycket gratis förakt, samtidigt som de uppmuntrar mig till att bli föraktfull. Varje dag har de nämligen en sektion som heter Utgång. Det är bilder på vanligt folk, totala nobodys, som är påväg på en krogrunda. Även mitt i veckan! "Tog några drinkar på Tranquilo gjorde Vemfan Bryrsig, 23." Här är DU stjärna, står det. Visst.

written by Mattias
Comments:
Det läskiga är ju att det inte ens är tillgång och efterfrågan som räknas när det gäller tidningar som .SE, tillgång och efterfrågan vad gäller läsare alltså. Så länge de stackars tidningsutdelarna lyckas kasta tillräckligt många tidningar på tillräckligt många morgontrötta pendlare (jag har till och med fått rapporter om att .SE-utdelarna slänger skiten in genom nedvevade bilrutor vid rödljus!) så kommer tillräckligt många vilja annonsera. Ingen kollar om tidningen ens öppnas. Såna här absurditeter är följden av ett bisarrt samhälle som det svenska.
posted by   Mattias (other)
kommersialismen spännar åter sina muskulösa armar! den där texten var ju enbart en reaktion av hennes inre frustration över dessa pojkar. jag personligen är inte mycket för dessa, de är bara slavar under samhällets osynliga krafter utan att vara medvetna om det (jag är lika illa som Agnes och drar mina fördomsfulla åsikter hehe)... men jag är av åsikten att folk får klä sig som de vill och se ut som de vill, det är ingenting man ska blir dömd efter. Och förresten, Agnes glömde nämna gamnacken! Eller den kanske är passé?
posted by   jyrki
Ah, Jyrki, när kommer du till Gbg igen? Hemskt med skivorna. Men det skall vi återgälda, på sätt eller annat!
posted by   Mattias
Hade tänkt komma till Pipas men sen tänkte jag skippa det för att jag inte har något överflöd av pengar... men sen köpte jag ändå biljetter till slut. Så kommer den 17e och åker tidigt på morgonen den 19e. Skivorna är nästan tillbaka, har köpt de flesta nu=) (Andreas som tappade bort dem betalar som tur är)
posted by   jyrki
punkt SE, ja. Jag lockas alltid att plocka upp ett ex, eftersom tidningen ser ut som en mindre gratisversion av aftonbladet. Sen visar sig innehållet alltid vara helt förfärligt. (Till skillnad från aftonbladet som är toppen!) En dag orkade jag dock titta på illa klädda Sollentunakids som festade på något lokalt hak (på riktigt, det fanns under "utgång"). Det värsta är ändå att det på alla ställen inte ens finns riktiga ställningar för tidningen. T.ex. vid gamla stans tunnelbaneuppgång dumpas de bara på marken. Det är en vacker syn sådär kring sju- åttasnåret på kvällen. Men vad gör man inte för lite reklamintäkter?
posted by   acke
I senaste numret av Situation Sthlm gick senaste att läsa, som föll ganska väl in här (skrivet av Victor Estby): "Behöver stockholmarna ännu en gratistidning? Nya Punkt se, någon sors Aftonbladet i mini-format, väcker frågan återigen. Det jag inte gillar med stadens tre gratistidningar på gatan är att de enbart existerar på grund av Sveriges (nåja) tre stora mediefamiljers (Bonniers, Stenbeck och Schibsted) kamp om annonsmarknaden. Att den publicistiska idén - i bästa fall - först kommer i andra hand. Punkt se har visserligen någon form av innehåll, men det känns mest som ett hån mot läsaren med sina meningslösa vimmelbilder och hjälpligt uppdaterade TT-telegram. Rubrikerna och bilderna är lika stora som i Aftonbladet, men sidformatet hälften så stort. Då och då lyckas Punkt se likna en tidning. Men det övergripande intrycket är att de små notisrutorna, som förmodligen kategoriseras som artiklar på Punkt se-redaktionen, piper väl vilset i annonsdjungeln. En morgon gör jag en hastig marknadsundersökning. I tunnelbanevagnen där jag sitter från Brommaplan till Fridhemsplan läser ingen Punkt se. På bussen till Hornstull läser alla Punkt se. Kanske är det formatet som avgör och inte innehållet. Att stockholmaren struntar i vad hon läser bara tidningen får plats i knät när hon sitter på bussen. Det vill jag nu inte tro. Formatet är för övrigt misstänkt likt Situation Sthlms, så varför inte stjäla vår publicistiska idé också? Jag är övertygad om att framtiden kommer att döma Schibsteds marknadsgycklare riktigt hårt"
posted by   jyrki
i senaste numret av situation sthlm gick senaste att läsa? ja, ord kan så lätt bli fel ibland hehe, men resten var iaf korrekt skrivet.
posted by  
Jo, det är absurt hur koncernerna pumpar in pengar i en blödande tidning, för att på sikt kunna konkurrera ut någon och få dennes del av annonsmarknaden. City lär gå back på nån miljon varje vecka. Folk här på JMG förutspår att den läggs ner här i GBG om ett par månader. Efter nyår kommer den lokala tidningskoncernen, som bl.a. äger GP, att ge sig in på marknaden, vilket i värsta fall skulle ge fyra gratistidningar. Dessutom finns det islänningar som vill in på marknaden. Det har de lyckats med i Köpenhamn, där gratistidningarna slagit igenom på ett helt annat sätt.
posted by   Mattias
Name:
Comment:
The sum of 0 and 3
Back