Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Hair pomade/wax review
We offer loan, financing and...
  by dancilatania

Ljusets dag
Brådskande lån: caravellamarie...
  by caravella

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

05 Dec 06
There can be no light in a dark room
På tisdagsseminariet i dag föreläste Amelia Adamo. Enormt slipad tidsskriftsentreprenör; visste allt om målgrupper, unique selling points och kioskhylleplaceringar. Att ta reda på vad som berör folk och att erbjuda det åt dem, det var hennes grej. Bra så. Kändes dock kanske som om det inte är helt lätt att tillämpa hennes lärdomar. Jag kommer nog aldrig att sitta på 325 Bonnier-miljoner eller något sånt.

Det är helt otroligt regnigt och mörkt här. Jag hörde att man missade regnrekordet för November med en halvmillimeter. Surt! Har nog aldrig upplevt en så varm och mörk höst. När det inte regnar sitter folk på uteserveringar, för i helvete! Det har givetvis med rökförbudet att göra, men det är ändå ogudaaktigt (eller "naturvidrigt").

Nu sitter jag här på min Olofshöjd och tittar ut i mörkret. Den föregående hyresgästen, eller någon tidigare, har skrivit "Is there anyone out there?" i imman eller smutset på fönstret. Spegelvänt, alltså. Jag undrar vem jag skall duettera med i "Fairytale of New York" i morgon.

“Borgaregatans skolhus har strålsvamp i mellantaket och irriterande gaser i inomhusluften. Stor renovering krävs” står att läsa i Lördagens Vasabladet (det kommer hit med viss fördröjning).

Jag började i Borgaregatans högstadium för lite över tio år sedan. Minns när det gjordes en mögelcheck. “Bara vattenskador”, sades det då. “Är det inte lite samma som mögel”, frågade nån. Nej, det var det inte. Inte då.

Skolan har är en av de många 70-talsbyggnader i Finland med platt tak. Kan nån med lite kunskap i arkitektur säga mig hur man tänkte sig? Materialsnålare, det kan jag förstå. Mer utrymme för pengarna, inga konstiga vindsvåningar längst upp. Men sen då? Ett rätt dyrt estetiskt val, va?
written by Mattias
Comments:
Det var inte mögelskador. Inte då. Inte där. Jag minns.... äh. :P
posted by   ville
I Europa blev det platta taket [jmf. finskans tasakatto] populärt under modernismen och funktionalismen. Då taktrenden på 1960-talet kom till Finland var byggnadstekniken inte anpassad för finskt klimat. Den moderna byggnadstekniken kan konstruera det platta taket så att det lämpar sig för nordiskt klimat. Det platta taket är inte endast ett estetiskt val utan också det billigaste alternativet för takkonstruktion.
posted by   Sofia
Tack, Sofia! Jag fiskade faktiskt efter ditt inlägg.
posted by   Mattias
Name:
Comment:
The sum of 4 and 8
Back