Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Hair pomade/wax review
We offer loan, financing and...
  by dancilatania

Ljusets dag
Brådskande lån: caravellamarie...
  by caravella

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

17 Dec 06
Jag ringer från Mossens IP
Vilken märklig, misslyckad dag. Det enda som egentligen var inplanerat på schemat var att gå och se Boys spela i IK Virgos klubblokal. Men inte ens det lyckades jag med.

Slöade egentligen hela dagen, tills det blev kväll. Jag insåg att klockan blivit för mycket och började gå i västlig riktning. Jag hade bara torftig information att gå efter. I Johanneberg skulle det vara, det minns jag att Johannes sade. Guldheden hade jag också hört nämnas, liksom Mossens IP. Jag hade tänkt ringa och höra mig för medan jag gick, men det gick sådär. Fick bara tag på den andra Johannes, som inte skulle komma. Han vägledde mig förvisso till Mossens IP, och det var tur, för jag hade gått helt fel.

Men nu stod jag där i mörkret, vid den ödsliga gräsplanen. Bakom mig hade jag ett knäpptyst, litet villaområde. På andra sidan planen låg någon Chalmers-enhet. På den vänstra och högra sidan låg ett lerigt joggingspår respektive en stor parkeringsplats. Ingen fest eller spelning någonstans.

Jag klafsade runt planen och inspekterade de mörklagda byggnaderna precis innanför stängslet. Alltför noggrant inspekterade jag dem, eftersom jag egentligen förstod att jag var helt på fel ställe. Ett litet mörklagt omklädningsrum kan helt enkelt inte husera en häftig spelning.

Jag fick sedermera kontakt med Mattias J, men det hjälpte inte. Han tycks förlita sig alltmer på karttjänster på internet i sin vardag och rekommenderade mig att undersöka husen i närheten av idrottsplanen. Jag visste att även dessa oskyldiga småvillor var omöjliga att använda som konsertlokaler.

Jag började traska hemåt. Någonting hade gått snett och jag skämdes, eftersom det hade varit en smal sak att hitta rätt ifall jag börjat tidigare. För att kvällen inte skulle kännas mindre misslyckad gick jag in via nån sorts kvarterskrog, Johannebar. Där satt jag mig ner och drack en Xide® Holiday Special med smak av mistel och apelsin, ensam bland vilt främmande människor. Det låg en GP på bordet som jag försökte läsa i skenet av ett värmeljus. Sen gick jag hem.

Nu undrar jag hur allt egentligen gick till. Det visade sig nämligen att IK Virgos klubbhus låg långt härifrån, i Krokslätt. Jag hade kunnat göra denna enkla internetsökning INNAN jag gick. Men varifrån kom informationen om att spelningen över huvud taget skulle äga rum vid Mossens IP i Johanneberg, som förvisso är IK Virgos hemmaplan? Först började jag fundera ifall jag hade tappat förståndet och helt enkelt suggererat mig själv till att tro att den första Johannes, som spelar i Boys, hade sagt det. Dagen innan hade jag nämligen pratat med den ANDRA Johannes och vid hade diskuterat kring var spelningen skulle äga rum. Då hade Johanneberg kommit på tal. Han har bra koll på Göteborg och visste var IK Virgo hade sin hemmaplan. Hade jag då fått honom att ge information åt mig som jag sedan placerat in i mitt egna förvrängda pussel?

Men det var något som inte stämde. Fastän jag inte minns exakt hur mycket jag berättade åt den andra Johannes så kommer jag ihåg att det inte bara handlade om klubbnamnet IK Virgo. Jag vet att den första Johannes, Boys-Johannes, hade nämnt Johanneberg och möjligen också Mossens IP. Visste han inte var spelstället låg? Det verkar nästan så.

Nåja, vad vore väl en Boys-spelning i IK Virgos klubbhus? Kanske långtråkig... och dötrist... eller alldeles... alldeles... alldeles underbar!

I stället för musik: Förvirring
written by Mattias
Comments:
Ursäkter till Johannes. Spelningen VAR faktiskt i Johanneberg, i nån ny klubblokal nära Fysiken. Men när jag ringde stod han redan på scen. Fasiken.
posted by   Mattias
Kanske för bra för att vara sant att Boys skulle spelat på något som heter Mozzens IP...
posted by   Den andre(?) Johannes
Name:
Comment:
The sum of 1 and 1
Back