Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Hair pomade/wax review
We offer loan, financing and...
  by dancilatania

Ljusets dag
Brådskande lån: caravellamarie...
  by caravella

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

02 Jan 07
Nytt år, nygamla tag
Det var en fin idé att åka till Åbo över nyåret. Jag har aldrig tidigare varit i en annan stad än Vasa när ett nytt kalenderår påbörjats. Åbo visade sig vara en angenäm stad att tillbringa denna otvivelaktigt årligt återkommande afton.

Eller så var det andra omständigheter än stadens inneboende kvalitéer som gjorde mig nöjd. Nämligen, jag träffade och träffar fortfarande människor som jag inte träffat på länge, vilket hittills enbart har haft positiva konsekvenser.

I går, till exempel, var jag på bio med Sofia och såg sedan på Twin Peaks med Noora (som har en av stans absolut mest fascinerande lägenheter). I övrigt har jag fått bo i studentbyn hos Kenneth, vars gästfrihet har varit av det bästa tänkbara slag. Av misstag eller ej, i går bar han fram kaffe på säng åt mig.

Min vistelse i Vasa var också den en upplevelse över förväntan, speciellt med tanke på de förändrade familjeomständigheterna. "Rofyllt" är ett passande beskrivning av dagarna efter spelningen på Doo-Bop.

Jag träffade en person som jag alltid tycks se i samma sammanhang. När jag försökte ta reda på "läget", alltså på hur personen i fråga mådde, fick jag ett svar som knappast kunde tolkas positivt. Det var modigt att säga att det inte berodde på staden, utan sinneslaget. Så brukar jag också tänka, ibland, på basen av egna observationer.

Men när du sa det så ville jag bara krama dig hårt och säga att nej, i ditt fall är det staden, omgivningen, to hell with them, som ställer till det för dig. Men se, inget av detta kunde jag göra då.
written by Mattias
Comments:
Name:
Comment:
The sum of 10 and 6
Back