Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Hair pomade/wax review
We offer loan, financing and...
  by dancilatania

Ljusets dag
Brådskande lån: caravellamarie...
  by caravella

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

25 Feb 07
There will not always be another
När jag skriver detta sitter jag på en av Säfflebussars bussar påväg mot Göteborg. Den avgick 23:35 från City-Terminalen och jag kommer inte ens ihåg när den beräknas vara framme. Knappast före gryningen.

För ungefär 17 timmar sedan så steg jag upp hos Sofia och genomgick en kort morgonprocedur. Linserna på, hennes brödrost som lär rosta torrt, tandborstning, El Perro Del Mar för jag vet int hur mångte gången, tack för allt, kommer att sakna.

Sedan jag och mitt femdelade bagage till Noora, där hennes mamma hade erbjudit skjuts till hamnen. Den billiga hyttuppgraderingen (tips till alla Viking-resenärer!) gjorde att vi fick en B-hytt i stället för The Dungeons nere under bildäck, där de olika spydofterna tillåts sätta sin prägel på korridorsavsnitten. B-hytten var på ståtliga däck nio, men hade ingen havsutsikt.

Jag gjorde ett misslyckat karaokeförsök på The Jams “Going Underground”, trots att jag redan gjort ett (förvisso än mer) misslyckat försök på “A Town Called Malice” på en tidigare seglats. Hur kan det vara så svårt? Plötsligt stod jag där utan rytmkänsla, med minimalt röstomfång och dålig mickteknik, framför ett gäng rödbrusiga, tilltufsade, svagt illaluktande... äh, kryssningsresenärer, som redan avnjutit hyfsade versioner av den där Hector-låten om nån snöängel och “Torn”. Jag som hade sagt åt Noora att man inget hade att förlora på att sjunga karaoke, det var ändå ingen som brydde sig. Men nu fick jag bittert erfara att den som har någon som helst värdighet kan lätt bli av med den genom att göra dåligt ifrån sig i ovärdiga sammanhang. Endast på detta sätt kan jag förklara den känsla som for genom mig när jag snopet gav tillbaka SM58:an åt den förundrade presentatören.

Sen gick allting så snabbt och mitt i allt var jag på Centralstationen i Stockholm och insåg att det inte gick några tåg mot Göteborg förrän nästa morgon. Jag har ännu inte listat ut ifall detta var rätt och riktigt eller ifall det hade med väderförhållanden att göra. Men jag bestämde mig i alla fall för de sena bussarna i stället för att vänta tills nästa morgon.

Jag försökte kontakta mina få Stockholmskontakter för att utröna huruvida någon av dem kunde hjälpa mig på något sätt. Jonnah räddade mig och erbjöd mig att komma hem till Sara N, som bodde nära St. Eriksplan. Jag lyckades faktiskt ta mig dit rätt smidigt och fick uppleva något så trevligt som en förfest där österbottningar, kortfilmskapare och steppdansare alla kom överens och verkade trivas. VAD hette den kunniga och trevliga typen som påminde en aning om Dan Bäckman, informera mig! Clas? Och då menar jag alltså inte min goda vän Dan Bäckman, utan den där kulturpersonligheten.

Efter lite om och men hamnade jag här på bussen. Tack åt alla i Åbo och Helsingfors som jag tidigare inte nämnt: Cats, Heidi, Axel, Riika, Hanna, Tina, Kissing Mirrors, Fylke, Daniel G (inte S), Jan L, Pawf, Hägen och sådana. Men framförallt då Ville och Sofia, hos vilka jag fick bo. Nu ser jag inte Åbo på några månader igen, tror jag. Men när jag kommer tillbaka skall jag jobba på hissa-insten. Nu skall jag fälla ner bänken och slumra in. Kram.

The Whining Owl
written by Mattias
Comments:
Det var hur kiva som helst att du var här, Mattias. Och jag saknade faktiskt en eventuell kak-dissning av dej igår, då jag treditionsenligt bjöd mina vänner på kladdkaka. Det skulle ha varit magiska nummer tre i ordningen ;)
posted by   Kessu
claes(leijonhuvud, adeln you know). hoppas du kom till gbg med förståndet i behåll o lycka till med praktiken!
posted by   sara n.
Kessu: Jag trodde du inte hade några vänner kvar efter din senaste tårtbjudning. Men äh, jag vill inte dissa dina kakor mera. Sara: Jo, det gjorde jag. Och du hade fin lägenhet och fint hår.
posted by   Mattias
Kessus kladdkakebjudning var som vanligt en succé. Men runt niosnåret, då din gälla stämma traditionsenligt brukar förkunna att kakan smakar lidlshampo, kändes det nog som att det nog som att något saknades. ;)
posted by   kenneth
Det var kul att ha dig här, lägenheten känns litet tom efter att du åkte tillbaka till Göteborg. Fattade också piken gällande brödrosten och överväger att inhandla en som inte omvandlar brödet till skorpor. ;)
posted by   Sofia
Hmfrrrr!
posted by   Kessu
synd att jag missade dig. jennie hade familjen på besök, så vi hann aldrig hem till sara. jennie har ny lägenhet precis vid st eriksplan, så vi hade ju lätt kunnat komma över, men...
posted by   acke
Name:
Comment:
The sum of 0 and 0
Back