Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Hair pomade/wax review
We offer loan, financing and...
  by dancilatania

Ljusets dag
Brådskande lån: caravellamarie...
  by caravella

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

28 Feb 07
Grand Prix
Nu har jag praktiserat tre dagar på Göteborgsposten. Efter första dagen var saldor ett st. myspysartikel som fick typ ett helt uppslag tack vare bildjobbet. Det gjordes av en fotograf som jobbat 44 år på tidningen.

Jag hoppade alltså direkt in i en bil och åkte till den trevliga lilla bokhandeln i Partille för att höra mig för om årets bokrea.

Krångligt med nio olika kataloger, sades det. Men annars en kvalitetsrea i år. Inte så mycket omtryck, inga billiga reatryck. Och ingen riktig förhandsfavorit.

Själv köpte jag Parlands “Sönder” i den där nyutgåvan som jag inte kommer ihåg ifall Philip gillade eller inte. Plus Capotes “Med kallt blod” (alltså på svenska, men den var så fin). Erkänner, ganska tråkiga inköp, men det var böcker jag kände att jag ville ha, äga. Och framförallt läsa...

Andra dagen körde det ihop sig en aning. Hoppade på ett jobb om nåt så obskyrt som generiska läkemedel. Och efter i dag kan jag nästan allt om den svenska generikamarknaden! Fråga bara om det är nåt ni vill veta.

Vet inte riktigt vad det skall bli till. Helgläsning, men vem vill försjunka i generiska substitut i söndagssoffan?

Det finns inget scoop inblandat heller. Konstigt ämne då, kan man tycka.

Men å andra sidan vet jag att jag inte är den enda som blivit förvånad och lite oroad när min medicin bytts ut mot något pissbilligt mitt i allt. Om jag hade läst min artikel hade jag nog bara varit glad. För då hade jag vetat att jahapp, nu har det tjugoåriga patentet gått ut. Generikaföretagen har skyndat till och producerat en identisk substans till en bråkdel av priset. Pfizer får minsann söka nya jaktmarker!
written by Mattias
Comments:
Nyutgåvan av Sönder är den definitiva utgåvan, redigerad med kärlek och omsorg och ofantligt med ambition. Du valde helt rätt!
posted by   philip
Name:
Comment:
The sum of 7 and 4
Back