Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Hair pomade/wax review
We offer loan, financing and...
  by dancilatania

Ljusets dag
Brådskande lån: caravellamarie...
  by caravella

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

10 May 07
The name of the game
I dag skall jag spela årets första fotbollsmatch. Det är någotslags korpfotboll och jag hoppas att jag platsar i laget. De övriga lagkamraterna, minus tre klasskompisar, är SVT-folk.

Matchen äger rum på en av de få grusplanerna på Heden. Därför tänker jag inte spela med shorts, utan med tunga, påsiga bommulsbyxor. Däremot har jag skaffat med en funktionsskjorta samt benskydd och strumpor.

Jag måste komma ihåg att värma upp ordentligt. Detta glömmer jag nästan alltid! Oftast slutar det med en sträckning i lårmuskeln efter första ruschen eller vristskottet. Det är verkligt lätt att undvika sådana missöden.

Sedan får jag räkna med att konditionen sviker i ett ganska tidigt skede, trots att jag har sprungit en del i vår. Det är en helt annan typ av kondition som behövs i fotboll.

Jag undrar var jag borde satsa på att få spela.

Mittfältsstrateg? Kanske inte den perfekta rollen för en nykomling. Kräver oftast att man ses som en auktoritet i sitt spelkunnande. Men kanske det finns plats för någon sorts maestro som jobbar i det fördolda? Vet inte riktigt hur det fungerar.

Försvarsklippa? Paolo Maldini var inte heller särskilt biffig. Men man måste ändå vara orädd i närkamperna och jag anar att min långa frånvaro från planen har gjort mig aningen skrajsen.

Spjutspets? Ett målsinne vet jag inte om jag någonsin haft. Har aldrig kunnat hitta de omöjliga luckorna i försvarslinjen, fläka mig fram i det rätta ögonblicket eller vricka in bollen trots att motståndarna hängt på mig som hungriga hundar.

Målvaktspositionen är förhoppningsvis upptagen.

Okej, måste dra, hoppas ni önskar mig lycka till.
written by Mattias
Comments:
posted by  
Verbal närkamp är inte heller oävet att behäska. Det går kanske att förhandla sig fram till en position. Tror att en målvakt finns.
posted by   M.
Name:
Comment:
The sum of 5 and 5
Back