Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Hair pomade/wax review
We offer loan, financing and...
  by dancilatania

Ljusets dag
Brådskande lån: caravellamarie...
  by caravella

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

27 Jun 07
Cykla igenom vardagsrummet
Påväg till Barkerfabriken, där vi nuförtiden övar, finns Tillnyktringshemmet. Jag vet inte vad det heter egentligen, men det är ett sådant ställe. Man blir alltid sådär medelklassaktigt "påmind" om livets jävlighet när man cyklar förbi där med sin gitarr. På varma dagar ligger alkoholisterna som strandade valar på gräsmattan utanför. Nu satt de på trappan, i skydd mot regnet. Det har tydligen bildats en liten koloni vid lastbryggorna ungefär femtio meter längre upp från ån. Där bor de, i pafflådor och filtar, de som inte klarar av att hålla sig borta från spriten. Eller något sådant.

Jag måste säga att jag inte riktigt har förstått exakt hur sådana där hem fungerar. ”Katko” kallas det på finska, avbrott.

Man måste faktiskt cykla riktigt nära platsen där de ligger, för att komma förbi. De ropar ofta något åt en när man passerar. Kolonin varierar i storlek. Ibland ligger det bara nån enstaka olycklig där. Ibland sitter de flera stycken någorlunda upprätt och samtalar. Det hela är alltid lika nedslående och jag kan för mitt liv inte förstå hur det måste vara så.
written by Mattias
Comments:
Cyklar också förbi där då jag ska på träning. Nån sa att man får mat i huset så länge man är nykter, så det är väl inget hem egentligen. Jag funderar ofta då jag cyklar där på vad man kan säga eller göra? En kille, som ska bli polis, sa att det sist och slutligen är individens eget ansvar.
posted by   Dan
Jag såg i Oprah-showen att någon sociolog i experimentellt syfte hade gett en uteliggare 100 000 dollar. Han gjorde av med alltihop på nolltid. Det lönade sig inte för honom att ha pengar; han gav bort allt, slösade pengar på en bil till sig och en till en bekant osv. Han hade erbjudits ekonomisk och juridisk hjälp samt ett jobb, men tackat nej till allt. Efteråt var han olyckligare än innan han fick penningsumman. Sociologens slutsats var att hans hjärna var förstörd av alkoholen, så att han inte kunde ta något ansvar längre.
posted by   "c"
En gång då ja cykla förbi där va de en alkis som sto bakom ett såndär elskåp och tillfredsställde sig själv... traumatisk upplevelse
posted by   Samu
Name:
Comment:
The sum of 3 and 2
Back