Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Hair pomade/wax review
We offer loan, financing and...
  by dancilatania

Ljusets dag
Brådskande lån: caravellamarie...
  by caravella

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

25 Sep 07
Still kicking
23.9 kväll (halv dos)
Spelade in en demo till en ny låt. Och såg större delen De Palmas "Black Dahlia". Fin! Nu har jag sett två relativt nya, hårdkokta amerikanska filmer i polis- och tjuvmiljö två helger i rad. Jag såg nämligen "The Departed" förra helgen. Jag tyckte den var fantastisk, ett snäpp vassare än tidigare nämnda "Black Dahlia" (som jag såg slutet av på måndag förmiddag, se nedan. Vi skall inte fuska med kronologin här.)

24.9 morgon
Var till optikern, gick och handlade och såg slutet på filmen. Sedan var det dags för mitt knä. Jag hade sett att Studenthälsan hade en gratis fysioterapitimme på måndagar, dit man kunde gå och få råd, utan anmälning. Rekommenderas härmed varmt. Jag fick lugnande besked. I tre veckor har jag varit arg och ledsen, då mitt knä har varit i sådant skick att jag inte kunnat springa eller spela fotboll. Det har gjort ont att gå neråt i trappor och i nedförsbacke över huvud taget. Och fastän det har blivit bättre har jag varit synnerligen otillfreds med situationen, eftersom det dels har tagit så länge och dels har varit oklart vad jag skall ta mig till för att inte fördärva knät i samband med joggingturer på samma sätt när det en gång blivit friskt. Men nu fick jag alltså reda på att det troligen rörde sig om ett irriterat muskelfäste i knäet. Muskelfästet protesterade vilt när jag sprang, eftersom det ansåg att den övre lårmuskeln var alltför stel för att umgås med. Det jag borde göra är alltså att tänja. Jag fick tre olika övningar, som jag alla har testat. Vidare sade fysioterapeuten att jag gott kunde röra på mig utan risk för att det skulle bli katastrofalt värre, och att smärtan var den signal jag skulle vara uppmärksam på. Skönt.

24.9 kväll (halv dos)
Läste om August Nordenskiöld. Jag skall skriva min avhandling om orsakerna till hans Sierra Leone-resa. Var på ÅGV-möte. Det var roligt. Jag satt som vanligt och beundrade Markus, som är kreativ och har koll på det mesta.

Vi skulle öva, så jag cyklade ut till Barker-huset, i beckmörkret, utan lampa, förbi "torken", över de upprivna tågskenorna osv. bara för att få veta att vi inte alls skulle öva. Schysst, pojkar, schysst.

Men trots denna på många sätt upplyftande dag fasar jag för att jag snart skall uppslukas av det stora mörkret. Om man vill tänka negativt så skulle man kunna uttrycka det så här: Under de sex år som min utveckling mot "en sund själ i en sund kropp" har varit positiv, har Mörkret (skratta inte...) ändå påverkat mig i väldigt hög grad. Det har funnits med nästan varje dag, på något hörn, i varierande mängd, om än med en tendens mot det bättre (alltså minskad "mängd", Gud vad jag skriver trassligt). Nu, för första gången på sex år, har Mörkret en chans att slå mig med full kraft, eftersom Skyddet och Den höjda tröskeln inte längre finns.

Men man vill ju inte tänka negativt. Så jag tänker att jag egentligen gjort Skyddet och Den höjda tröskeln överflödiga, försumbara, onödiga. Jag har ersatt dem med andra, mer mänskliga, sunda barriärer mot ångesten. Jag har byggt min karaktär och jag har networkat. Så vem vet.
written by Mattias
Comments:
Höstmörkret, ensamheten och stress kan vara farlig just nu, den gör ju inte saker o ting bättre precis. Men av personlig erfarenhet så hjälper sunda levnadsvanor (låter jag som en jock) men att typ jogga, äta på speciellt utsatta tider, gå o sova typ 12 och sånt hjälper.. gym är en lifesaver (loller), men så e de..
posted by   hemlig tillsvidare.. hehe
Ja, det låter förnuftigt! Det är ju iofs inte helt lätt när man är rockst... Alltså, jo, just sömnbrist och dålig dygnsrytm har alltid varit farligt för mig. Och jag vet att jag mår bra av motion.
posted by   Mattias
haha.. mmm, det kan ju va de att man inte riktigt hittar tid för det eller massor med andra uppgifter kommer i vägen om man planerat ha ett ordentligt healthy living schedule..
posted by   Hemliga Jan L.
Det finns inget mörker. Mörker är stulet ljus.
posted by   Cajsa
Name:
Comment:
The sum of 5 and 6
Back