Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Hair pomade/wax review
We offer loan, financing and...
  by dancilatania

Ljusets dag
Brådskande lån: caravellamarie...
  by caravella

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

18 Oct 07
Google image labeler
Testade på http://images.google.com/imagelabeler/

Det går ut på att man slumpas ihop med en partner, som man sedan skall "lägga etiketter" på bilder slumpmässigt tagna från nätet. Man får poäng när man lägger samma etikett på en bild som sin partner. Poängen blir högre ju mer specifik man är i beteckningen. Det hela går på tid och en runda tar två minuter.

Tanken Google har är att få folk att mata in en massa data om bilderna, som sedan kan göra dem sökbara på ett bättre sätt. Kul att se ifall det fungerar i slutändan. Man tycker ju att det inte skulle vara helt självklart att sökorden korresponderar särskilt bra med det man kommer att tänka på när man får en bild framför ögonen som man snabbt skall lägga etikett på. Dessutom går "spelet" ut på att liksom gissa sig till vad partnern tänker, vilket kanske inte är helt lyckat med tanke på syftet. Men miljontals bilder blir "taggade" varje dag, och Google brukar göra nästan allt rätt, så vetefan om de inte lyckas vaska fram guldklimparna bland all gyttja här också.

Ja, det jag egentligen skulle säga var, att nu när jag ser mig runt letar min hjärna förtvivlat efter lämpliga engelska ord. Det är som en kompis som hade spelat så mycket dator, att när han sedan under en paus tänkte på sitt liv i allmänhet, frågade han sig som av en reflex "löns det att savea nu?".
written by Mattias
Comments:
Name:
Comment:
The sum of 5 and 8
Back