Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Hair pomade/wax review
We offer loan, financing and...
  by dancilatania

Ljusets dag
Brådskande lån: caravellamarie...
  by caravella

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

My Dear Instruments, pt. 3
Sono un uomo di Dio molto ricc...
  by renelio

11 Dec 07
Björntjänst
I dag gjorde jag någon en klassisk björntjänst. Jag kom ut från varuhuset Wiklund och hörde bankautomaten pipa. Nästan allt pipande av maskiner är tänkt att påkalla uppmärksamhet och så även detta. Jag gick fram för att se vad som stod på. --- Det fanns en femtiolapp i luckan! Jesus, tänkte jag, snart åker den in tillbaks, jag måste rycka ut den. Det kändes som om jag tog sedeln exakt i det ögonblick maskinen själv började dra. Men jag vann! Nu var det bara att ge femtiolappen åt den stackare som glömt den. Men ingen gjorde anspråk på den, inte fast jag gick runt hörnet och viftade lite halvhjärtat med sedeln. Nu började jag bli smått nervös. Jag kunde inte börja ropa. Folk skulle tro att jag tappat förståndet. Och dessutom började det bli för sent. En gubbe gick fram till automaten och jag frågade ifall han precis var här för att ta ut pengar. Han blev förvirrad och sa nä nä, lyft du bara och backade undan.

Jag var nu rätt så modfälld. Faktum var ju att ifall jag bara hade tagit det lugnt några sekunder hade automaten dragit in sedeln igen och inte ens dragit något från kontot. Allt hade alltså varit frid och fröjd. Mina goda avsikter hade de facto berövat en okänd person på 50 eurillos.

Jag gick in till varuhuset igen och diskuterade med den förbryllade personalen. Hela tre personer ville hjälpa mig, men de var överens om att ingen där kunde göra något; automaten låg inte på deras ansvar. En tant som tjuvlyssnade sa att jag skulle gå till bostadsrådgivningen som hörde till banken längre upp längs gatan. Själva banken var redan stängd. Jag lade sedeln i fickan igen och gick dit.

Tanten där var förstående och såg på mig med varma ögon. Hon tog mina kontaktuppgifter och redogjorde för sina egna erfarenheter på området. Hon tog också sedeln och gemade fast den i ett pappret med kontaktuppgifterna. Nu hade jag gjort vad jag kunnat enligt henne, och det var bara att vänta att nån skulle ringa till automatbolaget. Om ingen gjorde det kunde jag komma och hämta sedeln. Sen gav hon mig ett stearinljus i gåva. Om jag hade gett en gåva åt någon som gjort som jag hade det varit för att trösta personen, som inte kan rå för att han inte är så smart.
written by Mattias
Comments:
Vilken viljestyrka, jag tror jag skulle ha gett upp efter 2 minuter.
posted by   Kje.
Haha, jag kan så inbilla mig den här tanten. Lustigt. Jag skulle nog också ha gjort som du, annars skulle jag ha fått extremt dåligt samvete. Vem vet, kanske de kontaktar dig och du får sedeln själv trots allt? Min kompis bror råkade en gång ut för att det dök upp flera tusen på hans bankkonto som inte var hans. Efter att snällt ha kontaktat banken fick han några hundra som ersättning av banken för att de gjort ett fel. Så ibland lönar sig det trots allt att göra rätt.
posted by   Mikaela
Vilken dygdig karl du är. Om jag var du skulle den ha åkt ner i fickan utan eftertanke. Det där är nog nästan finders/keepers, hehe. Iofs visste jag inte att automaten tar tillbaka sedlar om ingen tar dem.
posted by   ek
Hur gick det, fick du pengen?
posted by   Bella
Name:
Comment:
The sum of 4 and 0
Back