Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Ljusets dag
Du i några ekonomiska svårighe...
  by Elena

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

05 Jan 08
Good Lord
Mike Huckabee var mannen som vann det republikanska provvalet. Jag råkade lyssna på en intervju med honom för inte så länge sedan; tror det var programmet Meet the press. Han är en djupt religiös man, som dock försäkrade att han inte kommer att försöka ändra på innehållet i ”science textbooks”; han vet inte exakt hur Gud skapat världen, men det han vet är att Gud minsann HAR gjort det. Han vet dessutom en massa andra saker om Gud: att han inte gillar ”same-sex marriages”, givetvis. Att allt liv, inklusive några ihopklumpade celler, är heligt. Det är, såvitt jag har förstått det, korrekt; Gud avskyr verkligen homosexualitet och vill bestraffa alla som sysslar med sånt med döden. Det vill dock inte Huckabee. Han nöjde sig med att säga att vi alla är syndare, att de som utövade homosexualitet inte var de ENDA som syndade. Det var idealet, rättesnöret som var det viktiga.

Men vad som förbluffade mig var inte hans ologiska, intellektuellt barnsliga ordvändningar om Guds vilja. Sådant måste alla troende mer eller mindre hänge sig till. Däremot blev jag förvånad när det framkom att han i offentligheten sagt att han trodde att Gud ingripit i valkampanjen. När han i December tillfrågades om varför opinionssiffrorna hade börjat se så bra ut för hans del, gav han följande svar:

”There is only one explanation for it, and it's not a human one. It's the same power that helped a little boy with two fish and five loaves feed a crowd of 5,000 people. And that's the only way that our campaign could be doing what it's doing.”

Vad hade Gud gjort? Riggat siffrorna? Manipulerat de tillfrågades tankar? Seriöst, hur FAN kan det gå att föra kampanj med den där attityden? Även om han verkligen tror att han är den mest gudibehagliga kandidaten, vilket i sig borde ge nutcase-stämpel, så tycker man ju att en arrogant attityd som denna, att Gud valt just hans kampanj, skulle straffa sig. Att folk ens skulle säga ”kom inte och tro att du är något”.

Och förresten, Gud måtte ha haft det svårt att välja, då motkandidat Mitt Romney är mormon. Smäller nog högre, sku jag säga.
written by Mattias
Comments:
stackars gud, tough choice vems namn han ska viska i väljarnas öra.
posted by   monica
Jamen när såg du senast på en amerikansk show där den som vunnit nåt eller haft framgång av nåt slag inte först och främst tackat Gud? I de flesta skivkonvolut från USA står Gud först bland de som artisten tackar. Huckabee förvånar mig inte det minsta. Speciellt inte då han är republikan. Hede Amerika. He e no en konstian land.
posted by   Kike_B
God is a liberal. God is a democrat. God wants you to vote republican. Never trust a man who puts his words in the mouth of god and says it's absolute truth.
posted by   - Voltaire (God Thinks)
Han brukar också ibland hjälpa många musiker att vinna en statyett på MTV music awards... Helt otroligt att folk ännu kan tänka i såna banor.
posted by   Jan L.
Name:
Comment:
The sum of 4 and 7
Back