Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Ljusets dag
Du i några ekonomiska svårighe...
  by Elena

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

15 Jan 08
Bara liiite...
Såg just på det där programmet som har blivit så omtalat. FST tisdagar 21.30. Säger int vad det heter och tänker inte sälla mig till den folksamling (finlandssvenskar) som typ står med facklor utanför FST-redaktionen. Men jag måste bara få säga en sak om den här typen av program. Det är SÅ typiskt att FST sänker sig till billigt effektsökeri när de gör ett program vars innehåll intresserar så pass många. Jag är säker på att det inte är FORMEN, utan INNEHÅLLET som intresserar folk. I grunden är det en bra idé och ett bra initiativ, att diskutera finlandssvenskhet och finlandssvensk identitet på bra sänningstid, ur olika synvinklar. Men det blir helt enkelt DÅLIG tv om man söker efter konfrontationer på det sättet FST gör. Det är som om man är rädd för att göra ett omodernt, tråkigt, vanligt debattprogram och känner att nu måste man gå igång på alla cylindrar och göra något "fräckt", jo börja med att spela in hela alltihopa i Riddarhuset. Uppmärksamhet får man definitivt. Men har NÅGON fått en endast ny insikt av debatterna i de två första programmen? Alright, såg inte det första, men har hört tillräckligt om det. OM man ställer Ida Asplund (Finlandssvensk samling) mot Heikki Tala (Suomalaisuuden liitto) så får man inte ha en intressant och givande debatt, utan extrema åsikter som inte nuddar vid varandra. Det jag såg var alltså inte en debatt, utan en uppvisning i olika former av trångsynthet. Kan ju vara nyttigt ibland, men kunde de faktiskt inte göra nåt bättre av det hela?
written by Mattias
Comments:
Har inte sett programmet eftersom det inte intresserar mig det minsta men jag tycker att hela idén låter som ett uttryck för den form av kollektiva narcissism som är så typisk för svenskfinland. Att man inte kan se längre än sin egen "identitetsproblematik".
posted by   Philip
Hehe, men nog tycker jag ändå att det saknas en debatt där även finskspråkiga inbegrips. Det var väl DET som programmet var tänkt att bidra till. Identitetsproblematiken avhandlas ju i ofta i rent finlandssvenska sammanhang, såsom på Hbl:s ledarsida.
posted by   Mattias
Sorry, inte "inbegrips", utan "deltar".
posted by   Mattias
Du har så rätt Mattias i att det verkligen inte var en debatt igår. Jag såg bara en del av programmet, men i alla fall gav Asplund en bättre bild av sig än hon gjort tidigare. Eller så missade jag hennes mest trångsynta uttalanden den här gången. Hon hade i alla fall läst på, medan Tala bara slängde ur sig den ena vaneföreställningen efter den andra. Eller vad man nu ska kalla det.
posted by   mikaela
Name:
Comment:
The sum of 3 and 10
Back