Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Hair pomade/wax review
We have a direct genuine provi...
  by John Tim

Om att kasta sten
Behöver du ett personligt lån?...
  by Prisvärd lån erbjudande avantcworld@gmail.com

Om att kasta sten
Behöver du ett lån för att fin...
  by Alexander

Hair pomade/wax review
offerta di prestito in 48 ore....
  by mauro

Hair pomade/wax review
offerta di prestito in 48 ore....
  by mauro

15 Feb 08
Brev till en vän
Jo, ålder är nog också något JAG oroar mig för. Nu är mitt mål att bli klar med den här uppsatsen inom utsatt tid, varför jag för tillfället ändå känner att jag på NÅGOT sätt utnyttjar min tid till något som av vissa kunde betecknas som "vettigt". Men det är en bräcklig övertygelse, liggandes på gränsen till det man kallar villfarelser. För jag har ingen aning om vad jag skall göra EFTER april, och finns längre inget skydd mot tankarna om att jag kastar bort ett liv, som förvisso redan är väl bekanta. För detta gäller enbart det som har med KARRIÄR att göra. På det sociala planet, ute i ödemarken, är dessa tankar redan förhärskande. Jag tänker inte berätta för dig hur jag stänger ute kärlek och vänskap, för du vet redan det nödvändiga och resten skulle bara få dig att känna empati; det är verkligen inte därför jag skriver.

Men detta förklarar ändå varför jag, trots att jag delar dina ambitioner om att inte vara beroende någon, åtminstone inte formellt fjärmar mig från kärleksrelationer. Jag håller dörren öppen, fastän själva rummet är så ogästvänligt. Absolut inte för att locka in någon bara för få djävlas, utan mera utav någon sorts pliktkänsla. Och kanske också för att jag hyser en stilla förhoppning om att ifall jag håller den öppen tillräckligt länge, så skall det onda bråtet vädras ut. Men metaforiskt bråte är inte samma sak som metaforiskt damm eller metaforisk dålig luft, och jag vet mycket väl att det krävs större insatser än så. Du håller säkert med mig.

Helt oberoende av detta kan jag dessutom tillägga att NEJ, det var ingen dejt. Jag hade omsorgsfullt framställt mitt intresse av ett möte som resultatet av rent vardagliga, allmänna funderingar. Av rädsla för att verka alltför intresserad, förstås. Men med rädsla menar jag inte den banala, taktiska FÖRSIKTIGHETEN, som varenda jägare/jägarinna tycks använda sig av. Nä, jag syftar på den rädsla som härstammar ur OGÄSTVÄNLIGHETEN, den som jag inte ville beskriva.

Hon tycktes också vara ytterst omsorgsfull i sin vardagliga, formella hållning. Men här misstänker jag helt andra orsaker (pv, ointresse, båda).

Du förstår.
written by Mattias
Comments:
Name:
Comment:
The sum of 5 and 9
Back