Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Ljusets dag
Du i några ekonomiska svårighe...
  by Elena

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

20 Feb 08
På mitt skrivbord
Detta finns på mitt skrivbord just nu. Lovar, har int riggat det på något sätt. Nå, om jag skulle ha gjort det sku det vara jävligt poänglöst och tråkigt riggat, förutom fanbrevet då.

– Boken ”Lyckad nedfrysning av herr Moro”. En samling texter och bilder som tydligen delades ut åt alla som gick ut nionde klass och gymnasiet år 1997 i Sverige ”för att ge dem en tankeställare i livet”. Den är sammanställd av Roy Andersson, Kalle Boman och István Borbás. Det är på många sätt en mycket vacker samling som jag kunnat återkomma till under årens lopp (vissa texter var lite svåra när det begav sig). Jag klipper ut från wikipedia: ”I innehållet märks bland annat en reklamtext från ett amerikanskt Kryonikföretag, utdrag ur Dostojevskijs Anteckningar från ett källarhål, novellen Hängningen av George Orwell sant FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Bland fotona finns bilder på dansande ungdomar, atombomben över Nagasaki 1945, en pojke som fastnat med armen i en godisautomat och en ko med framavlat jättejuver, avsett för maximal mjölkproduktion. [hehe, kul formulering]” Hmm... den där beskrivningen fångar nog inte riktigt de transcendentala kvaliteter jag har tillskrivit boken under alla dessa år. Fick den alltså till julklapp nån gång i högstadiet (varför lär jag mig inte att skriva namn och år i mina böcker?).

– en capo (http://en.wikipedia.org/wiki/Capo)

– en Fiskars-sax

– ett plektrum

– ett sedel-/kortetui. Jag fick det av Tanja i födelsedagspresent för ett par år sedan, efter att det länge hade varit lite kyligt mellan oss. Det har tjänat mig väl sedan dess. OCH, en mycket modeintresserad manlig klädexpedit på Halonen frågade varifrån jag fått det när jag betalade en skjorta. Han tyckte det var snyggt eller så var det nån slags kemi mellan oss.

– ett myntfodral i form av ett rött, sött katthuvud. Detta är min nyaste accesoar. Fick det av mamma som varit i Lettland. Använder det för cykelnyckeln också, för den har varit ett ständigt FÖRSVINNANDE problem (liten, måste vara kvar i låset under färden, därför lös i fickan efter låsning).

– millimeterpapper som jag tänkt använda som ett vanligt anteckningsblock. Det var det enda som fanns att tillgå när jag trodde att jag behövde något till gamla handstilar-kursen.

– en utskriven artikel med rubriken ”Limited Visions of Africa” från en antologi med namnet ”Writes of Passage: Reading Travel Writing”. Den kan komma till nytta.

– en plastficka med kursmaterial för gh-kursen

– ett brev från Birgit i Hamburg som poängterade att det handlade om ett fanbrev. Fin kalligrafi.

– ett oöppnat brev från Nordea.

– en cd-skiva, som när jag kollade visade sig vara tom.

– en tom plastficka

– en ofullständig visakortsansökan från Aktia.

– min telefon

– ett tomt glasögonfodral som har ett knäppe som en gammal tantbörs. Brunt läder. Fick det av Andréa till födelsedagspresent. Det var i Göteborg. Nu är Andréa ute på kontinenten!

– en ornamenterad låda från Damaskus. Tillhör kategorin ”kära ägodelar som bara står där”.

– en duk köpt av mamma utomlands. På den står en blomvas som jag och mamma köpte på loppis då hon var i Åbo. Gammalt Sovjet-porslin.

– Ett par billiga Behringer-hörlurar. Saknar för tillfället en såndär adapter som jag tyckte jag haft hur många som helst av.

– Ett gammalt utkast till Vänsterförbundets valprogram som jag ville läsa.

– Lösenord till questia.com, där det finns massor av elektroniska böcker. Fick det av herr professorn.

– Manual till internetroutern. Gäsp. Nu börjar det ta emot.

– Boken ”The Shock Doctrine” av Naomi Klein. Har inte börjat på den ännu, eftersom jag håller på med den 1400-sidiga skämtet till pocketbok som Robert Fisks ”The War for Civilization” utgör. Jag lär bli klar som 80-åring.

– Interneträkning

– En uppmaning om att jag skall läsa av min elmätare.

Det var allt. Märk hur det tunnas av mot slutet.
written by Mattias
Comments:
Finns en liten kortfilm också om "The shock Doctrine", men den är väl mera en intro till boken. Verkar intressant. På mitt skrivbord: 3 snusburkar, en tändare, ett glas, en venetiansk mask, en gummi-fisk dit du kan ställa cd-skivor och dator grejs. Antar att skrivbord säger en del om hurdan man är som människa:)
posted by   Jan L.
Jag fick min ”Lyckad nedfrysning av herr Moro” -98 under inspelningen av "Sånger från andra våningen". Trevlig bok. På mitt skrivbord: monitor, tangentbord, mus och musmatta (Star Wars Millenium Falcon - fråga inte), penna från Civilingenjörsförbundet samt "Beachbum Berry's Grog Log"
posted by   Linda
Oj, av Roy själv? Vad gjorde du på inspelningen? Jag tänker inte fråga om Millenium Falcon, det är fullständigt normalt. Men vad fan är det där sista för något? Tänker inte googla.
posted by   Mattias
Påminner mig om "Allt", har du läst den?
posted by   Jörgen
Nej, vad är det? Borde jag googla?
posted by   Mattias
Jag kom också att tänka på "Allt", Martina Lowdens fina debutroman, som innehåller många liknande inventarielistor.
posted by   Philip
Det är inte särskilt spännande. Jag och sisådär 1000 andra i ett kalkbrott i Slite. Statist i en drömscen med andra ord. Tror inte att jag syns i den färdiga filmen.
posted by   Linda
Name:
Comment:
The sum of 1 and 9
Back