Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Hair pomade/wax review
We have a direct genuine provi...
  by John Tim

Om att kasta sten
Behöver du ett personligt lån?...
  by Prisvärd lån erbjudande avantcworld@gmail.com

Om att kasta sten
Behöver du ett lån för att fin...
  by Alexander

Hair pomade/wax review
offerta di prestito in 48 ore....
  by mauro

Hair pomade/wax review
offerta di prestito in 48 ore....
  by mauro

02 Mar 08
Upprivande
I morgon faller domen över min laminatparkett. Jag har såväl aningar som förhoppningar om utfallet. Vem det är som kommer hit om huruvida den skall rivas upp vet jag inte riktigt.

Varför de kommer vet jag däremot. Det är för något som hände på fredag. När jag kom hem kl. 5 märkte jag direkt att något var på tok. Det stank i lägenheten. Till min stora bestörthet såg jag att köksgolvet var täckt av en mörkbrun sörja och att det var vått på golvet även på andra ställen i lägenheten. Diskhon var med brunvatten fylld till bredden. Jag - jag var äcklad.

Jag ringde snabbt till gårldskarln, som egentligen är en gubbe på någon firma någonstans. Han erbjöd inte alls den empati som jag villa ha i det skedet. Han ifrågasatte mitt omdöme när jag sade att det var stockat och brydde sig tydligen inte om att det var vatten på golvet. Vet inte riktigt vad jag gjorde sedan, men i något skede ringde jag Markus, som sa att jag sku ringa hyresvärden. Förstås, tänkte jag, och ringde henne.

Hon var världens snällaste och jag kände mig glad att även hon efter att ha pratat med gårdskarlen tyckt att han gårdskarln var snäsig. Jag ringde till honom igen och sade att upprepade mitt påstående, det VAR stockat. Nu sade han att han skulle skicka en rörkille.

Medan jag väntade började jag städa upp sörjan. Det gick inte att få dit nån städfirma den tiden – hyresvärden hade försökt med sex olika.

Rörkillen kom och sade att det såg illa ut – antagligen skulle man bli tvungen att byta ut golvet. Om så är fallet så kommer det att bli jobbigt för mig. Kanske jag måste flytta ut ett tag, medan allt torkar. Det känns för djävligt. Men å andra sidan, jag vill inte att min lägenhet skall lukta träsk, såsom den gör nu!
written by Mattias
Comments:
Va fan, det samma hände i min lägenhet för ett par dagar sen, men det var grannen ovanför som hade fått en ny boiler installerad. Men igen fick vi se prov på engelsk handicraft: när vi kom upp i hans lägenhet för att se vad problemet var flödade det ut vatten ur apparaten. Grannen tog det med ro, han skrattade lite t.o.m. och sa "jag får väl antagligen ringa rörmokaren igen". Själv hade jag svårt att se det roliga i det, och nu luktar det kloak blandat med gammalt murbruk i när man går in i köket.
posted by   kjell
Haha. Har ni pratat med hyresvärden? Känns ju som om man sku vilja ha nån att komma och rensa upp ordentligt, men int på egen bekostnad. Kom vattnet alltså från taket? Här kom det från avloppet i köket. Det såg ut som en fontän hade skjutit upp ur diskhon, då det låg torkat brunt mjöl långt ifrån epicentrum. Sen insåg jag att det var vattnet som runnit in i golvet och lämnat kvar avlagringar.
posted by   Mattias
Jo, hyresvärden kommer hit i morgon och kollar, det märkliga var att dagen innan berättade han att vi tyvärr inte kunde bo kvar efter sommaren eftersom han skulle sälja lägenheten, tur i oturen för vår del kan man väl säga. Men jag är lite orolig över eventuella mögelskador, så jag hoppas de 4 månaderna vi har kvar går smärtfritt. Det droppade ner brun vätska från dörrkarmen mellan köket och vardagsrummet, som tur nog var vi hemma och fick tag på grannen ganska snabbt. Men det rann nog ner till grannen under oss också, så jag tippar på att det ser ganska jävligt ut inne i väggarna här.
posted by   kjell
uih!
posted by   monica
Usch, hemskt! Min erfarenhet angående vatten på oönskade ställen härstammar från takgrannens nya tvättmaskin som gick sönder. (Det visade sig senare att det var hennes egenhändigt ditkopplade långa slang som lossnade.) Nå, medan hon gick ut "en sväng" hann så mycket vatten forsa ut i hennes lägenhet att det började regna gult vatten in i min lägenhet. Resultat: utflyttning och torkning i en månad plus en söndrig tv. Men tips, Mattias: Om du måste flytta ut en längre tid och din hyresvärdinna är lika snäll som min var så kan det hända att du inte behöver betala hyra medan du är borta. Men sånt beror väl på hennes försäkringar också.
posted by   Caro
Name:
Comment:
The sum of 6 and 5
Back