Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Ljusets dag
Du i några ekonomiska svårighe...
  by Elena

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

15 Nov 08
Slå med Bibel
Jag trodde aldrig att jag skulle komma på mig själv med att stå och hötta med en bibel åt en stackars elev. Men det var vad jag gjorde på torsdag förmiddag. Jag hade nämligen blivit inkallad som vikarie för religionsläraren på den svenska högstadieskolan här i stan. Höttandet kom naturligt.

Nej, som icke-troende var det givetvis svårt att spela denna roll. Religionsundervisningen i finska skolor har fortfarande en stark kristen framtoning. Jag har inte studerat läroplanen, men jag antar att det hur som helst finns stora skillnader skolor emellan. Exakt vad eleverna förväntas lära sig i St. Olofsskolan vet jag inte, men nog blev jag aningen förvånad när jag såg vad jag förväntades göra. Inte trodde jag att jag skulle behöva pricka in mytiska händelser som Moses mottagande av stentavlorna och David vs. Goliat på en tidsaxel. Jag kan bara hoppas att de haft en ordentlig diskussion angående Bibelns tillförlitlighet som historisk källa.

Jag var också förvånad över hur mycket de kunde om om bibeln. Paulus förblindades av ett gudomligt ljus i Damaskus. Allmänbildning i all ära, men det vore väl önskvärt att kunskapen om annan litteratur låg på samma nivå.

Några små protester observerade jag. En av eleverna utbrast "Jag kan inte det här!". Jag hann svara "Men vänta lite, jag hämtar..." innan han sa "Kom inte med Bibeln, jag vill inte att du kommer och lägger Bibeln i mina händer". Jag kunde ha blivit irriterad på hans uppkäftighet, men jag var så road av hans hedniska utbrott att jag bara sa "Nå int tycker jag heller om att lägga Bibeln i händerna på folk!". Håhhå...
written by Mattias
Comments:
Oj gudars, tidsaxeln lät lite roligt. Finns det faktist en tidsaxel anpassad till bibeln, dvs alla händelser i den? "Jag vill inte att du kommer och lägger bibeln i mina händer" Haha..
posted by   Jan L.
Undrar hur skolan skulle ha tyckt ifall du istället för bibeln kom och hötte med "God Delusion". åtminstone skulle du säkert inte behöva vikariera som religionslärare mera iaf :D
posted by   oski
Name:
Comment:
The sum of 0 and 10
Back