Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Ljusets dag
Du i några ekonomiska svårighe...
  by Elena

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

03 Apr 05
Secular prayers
Världsliga ting bekymrar mig. I dag när vi hade tränat upptäckte jag att jag slarvat bort nyckeln till övningslokalen. Jag blev skräckslagen, för jag vet vad sådant innebär. Det finns ännu en chans att nyckeln återfinns, men den chansen har krympt flera gånger idag och nu återstår endast en strimla hopp.

Sedan är det det här med uppsatsen. “Perspektiv på den brittiska antislaverirörelsen“ har jag preliminärt döpt den till. Jag skall presentera mitt första kapitel på onsdag.

Akku hade födelsedagsfest (Ekin fyllde också) idag och jag planerade att jag skulle cykla dit med min gamla, fina bmx. Allt såg bra ut, eftersom jag lyckades pumpa framdäcket. Men sedan visade det sig att bakdäcket inte alls fungerade, så jag blev tvungen att gå. Festen var helt bra. Nåja, när jag kom hem skulle jag leta efter nyckeln vid cyklarna, eftersom jag visste att den kunde ha fallit där. Men det jag fann var något värre. Jag upptäckte till min besvikelse att min bmx var borta, stulen, för tredje gången. Jag börjar bli van, så jag gick besviket en runda för att kolla om någon bara spelat mig ett spratt. Under rundan började jag fundera. Det fanns inga lediga platser mera vid cykelställningen. Alltså måste någon ha lagt dit en cykel efter att min bmx hade försvunnit. Jag hade faktiskt i förbifarten noterat att en cykel som stod där min bmx kunde ha stått (kom inte riktigt ihåg) hade ett likadant lås som min bmx hade. Det hela verkade lite mystiskt, så när jag kom tillbaka testade jag försiktigt att låsa upp den röda damcykeln som hade ett likadant lås. Mycket riktigt gick låset upp. Men frågan är nu, hur har detta gått till? Någon måste ha låst upp låset på min bmx och ERSATT den med en annan cykel och till råga på allt låst fast den, noggrant! Jag har aldrig hört att en cykeltjuv skulle bete sig på detta vis. Så nu har jag tillgång till en till synes välmående damcykel, istället för min bmx. Vad borde jag göra? Orkar inte krångla med polisen igen. Hur fan fick tjuven upp låset sådär enkelt utan att söndra det och varför låste han fast en annan cykel i ställningen? Skulle någon kunna sprida ljus över dessa gåtor vore jag tacksam. Jag tror jag skall gå lägga en lapp där det står “Är detta din cykel? Ring så och så“. Tills vidare håller jag den alltså låst. Det kan ju vara någon annan som blivit av med sin cykel på samma sätt. Jag ogillar att bo på ett ställe där cyklar stjäls i parti och minut. Jag startar härmed en fond för cykelstöldoffer, för att uppmuntra till solidaritet bland de som blivit drabbade.
written by Mattias
Comments:
Name:
Comment:
The sum of 7 and 0
Back