Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Ljusets dag
Du i några ekonomiska svårighe...
  by Elena

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

09 Jan 09
BGS
Jag skriver i feberyra, för jag blev riktigt sjuk i går. I dag kämplade jag mig igenom min sista dag som vikarie på mitt gamla högstadium, Borgaregatans skola.

Det kan ha varit den nya rollen som gjorde att stämningen i skolan verkade annorlunda. BGS framstod faktiskt som en trevlig, relativt städad skola. Råheten och smutsen som jag kommer ihåg, den såg jag inte till. Den kan ha funnits där ändå, men det verkade också som om lärarna tyckte att mycket hade hänt på tio år. Förr var eleverna från Sundom ett separat gäng med en egen dialekt, men nu tycktes det vara uppluckrat. Det kan ha att göra med en allmän demografisk utveckling i området – många Sundomelever är barn till nyinflyttade och många kan tydligen inte ens tala dialekten.

Överlag kände jag mig tryggare här än på St. Olofsskolan i Åbo. Det var en alldeles speciell känsla att kunna prata exakt som man gjort under sin uppväxt - och bli förstådd. Och det är bara att konstatera – jag hade mycket mer gemensamt med ungarna här än med dem i Åbo. Det mesta de talade om kändes bekant, och jag kunde diskutera grejer med dem utan att de tittade konstigt på en.

En av pojkarna var ett Håkan Hellström-fan. När någon ropade att han skulle stänga av låten ("För sent för Edelweiss") ropade han "Jävla blatte, åk hem!" åt honom. De andra påpekade att typen faktiskt var född i Finland. Det var otrevligt – trots att det inte var allvarligt menat – men det var ingenting mot den flagranta nynazismen som florerade i skolan när jag gick där.

Någon listade ut att jag spelade i Cats och började googla och youtuba. Generat bad jag dem stänga av.
written by Mattias
Comments:
Varför är du i Vasa? Jobbet skull?
posted by   Jan L.
Jo, nå tänkte att jag skulle vikariera i mitt "eget" ämne för en gångs skull.
posted by   Mattias
Ah okej, hoppas du trivs.
posted by   Jan L.
Det var bara en tredagarsgrej, är tillbaka nu.
posted by   Mattias
Name:
Comment:
The sum of 10 and 4
Back