Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Ljusets dag
Du i några ekonomiska svårighe...
  by Elena

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

14 Feb 09
Minnesbilder, 1-5
Jag skall lista på 10 tidiga minnesbilder. Kanske jag på detta vis förhindrar att de suddas ut. Dessa är dock sådana som jag på något sätt uttryckt, eller åtminstone tänkt på, tidigare. De är definitivt äkta vara, men de har liksom förstärkts med jämna mellanrum på vägen, under årens gång.

1. Fyra år, tandläkaren, i Vasa. Jag fick välja en tandborste att ta med mig hem och jag valde den rosa. Dagmamman ifrågasatte mitt val. Jag förstod inte, jag trodde den var grå. Detta var första gången jag kommer ihåg som mitt färgseende svek mig (och tvingade mig att i ord försvara min pojk-identitet).

2. Fem år, Bulgarien (orkar inte nu ta reda på var. Vid Svarta havet i alla fall). Vi upptäckte att insekter gillar skugga på en het strand, och våra sandslott stod således aldrig tomma länge. Jag och morfar.

3. Fem år, Hamnparkens daghem, Vasa. Vi sprang runt huset och laddade den självlysande fladdermusen, förrän vi gick in i skjulet och betraktade den. När fosforljuset mattades av upprepade vi proceduren. Fladdermusen var den elaka kompisens. Jag ville ha en likadan och fick sedermera precis en sådan. Jag vill minnas att jag guidade mamma till fel affär först.

4. Tre år, Jakobstad. Kan jag verkligen komma ihåg Olof Palmes död? Krister Pettersson, PKK-spåret kommer jag ihåg. Men jag har också svaga minnen av dagen då nyheten kom. Det var en omvälvande händelse för oss – han var verkligen älskad på mammas sida, sådär som Obama verkar vara i dag. Orsaken till att jag undrar är för att alla andra minnen från då jag är tre handlar om obetydliga händelser.

5. Tre eller fyra, i parken på brandgatan bakom Finlands banks hus på Kyrkoesplanaden i Vasa. Klättrade upp på stängslet, lade tungan på frosten. Dagmamman lösgjorde mig med sitt spott.
written by Mattias
Comments:
Konstigt, jag trodde att det var min tunga som fastnade (nr. 5). Kanske det såg så roligt ut att jag också ville prova...
posted by   Caro
Hmm... Varför blir jag osäker nu?
posted by   Mattias
Mamma sa att det var min, då åtminstone.
posted by   Mattias
Mamma vet (minns) väl nog bäst i detta fall. Isåfall kanske jag har tungfastnandet oprovat ännu!
posted by   Caro
Name:
Comment:
The sum of 5 and 1
Back