Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Hair pomade/wax review
We have a direct genuine provi...
  by John Tim

Om att kasta sten
Behöver du ett personligt lån?...
  by Prisvärd lån erbjudande avantcworld@gmail.com

Om att kasta sten
Behöver du ett lån för att fin...
  by Alexander

Hair pomade/wax review
offerta di prestito in 48 ore....
  by mauro

Hair pomade/wax review
offerta di prestito in 48 ore....
  by mauro

29 Apr 09
Sol-och-vårad
Det ringde på dörren i dag på eftermiddagen. När jag öppnade stod där en gubbe i blå arbetsoverall. Jag förstod ungefär 50 % av hans mumliga finska, men det han ville göra var att byta ut mitt titthål.

Om jag nu inte hade varit så stolt och velat visa att jag kan sköta saker även på finska, så hade jag förmodligen inte behövt undra vad det hela handlade om. För låter det inte märkligt när någon erbjuder en ett specialpris på ett nytt, gyllene titthål? Det gamla var tydligen uselt - man såg varken ner, upp eller åt sidorna. För 15 euro skulle han snabbt installera ett nytt åt mig.

Jag trodde det var husbolaget som sänt ut honom, för han såg lika officiell ut som de rörmokare som husbolaget sänt ut när det varit problem på den fronten. Att husbolaget ville ha mig att betala för ett nytt titthål i dörren förstod jag visserligen inte, men jag var så mån om att få det hela att gå smärtfritt, att jag lät honom rycka ut det gamla, installera det nya, och skriva ut en räkning. B-J-Ö-R-K-A-S, var jag tvungen att bokstavera.

”Men jag äger ju inte lägenheten”, hade jag påpekat. Det var inget problem - det var inte ägaren som ägde dörren och låsen, utan husbolaget. Så om jag betalar så får jag göra vad jag vill med dörren och låsen (inom vissa ramar, kan jag tänka mig).

Det jag egentligen ville veta var varför JAG skulle betala det nya titthålet. Visst, optiken var bättre än i det gamla. Men skall hyresvärden bekosta uppgraderingen av dörrar? Jag borde ha frågat honom det, eller åtminstone hört mig för med bolaget eller hyresvärden. Denna eländiga stolthet. Jag får nog hålla god min och betala räkningen. Kunde förstås försöka ångra köpet, men det känns hopplöst, för karln for ju redan i väg med mitt gamla titthål.

När han hade stängt dörren, drog jag undan det lilla locket och kikade. Och fastän han satt på huk när packade ihop sina grejer, så såg jag honom! Vilken optik!
written by Mattias
Comments:
Var du alltså missnöjd med ditt gamla titthål?
posted by   Kenneth
För att vara riktigt ärlig hade jag glömt bort att jag hade ett sådant.
posted by   Mattias
Jag råkade ut för en likadan gubbe en gång, var säkert samma. Sa dock bara att jag inte äger lägenheten och att jag inte var intresserad. Titthålet som fanns där var dock helt okej hur som helst.
posted by   Ville
Nå, du får ju ett extra titt-hål med då om du flyttar. Alltid bra att ha. Lite som extra bokstäver till postluckan.
posted by   Jan Lindholm
Vadå? Man kan väl inte gärna ta med titthålet då man flyttar? Blir ju ett hål i dörren.
posted by   Ville
Jag skall ta med det, hålet får de fixa.
posted by   Mattias
Vilken paradox - att ta med ett hål, som ändå blir kvar på stället.
posted by   C
"Allt som blir kvar efter hålet är ett hål"
posted by   Ville
Name:
Comment:
The sum of 2 and 7
Back