Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Ljusets dag
Du i några ekonomiska svårighe...
  by Elena

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

23 Sep 09
Åbohistorik, del 2
En del ställen i Åbo blev viktiga. I början var det Garda och Bristol som gällde. Garda var en pizzeria på Tavastgatan. Det är aningen svårt att förklara varför den var speciell utan att ge sig in i grumligt vatten. Nåväl, pizzerians ägare var av finsk etnicitet. Trots det var det billigt där, vilket var anmärkningsvärt, eftersom finsk etnicitet ofta betyder dyra priser. Anmärkningsvärt var också hur man blev bemött; ofta blev man inte bemött över huvud taget. Det suckades djupt om man krånglade med beställningen eller om man envisades med att betala med kort. Stämningen var barsk.

Pizzorna var ett klassiskt exempel på "acquired taste", en förstagångsbesökare kunde grina illa åt den fräna emmentalersmaken, medan vana besökare tyckte att alla andra pizzor i prisklassen inte smakade något alls. Uppskattad var också salladsbordet, som då ingick i det facila priset.

Men de flesta ställen har en väldigt begränsad livslängd. Garda var för bra för att vara sant. Snart gav finnarna upp, efter att under en tid ha kört med höjda priser och indraget salladsbord. Nuförtiden heter stället Oscar, och går inte att skilja från den gråa massan kebabpizzerior.

Dynamo är ett ställe som ofta talas om i sarkastisk ton, men sanningen är att det är ett ställe dit nästan alla jag känner gått mer eller mindre regelbundet. Det är ett av de få ställen som inte är ägda av nattklubbsmagnaten Sedu Koskinen, men Dynamo skulle säkert stå sig i en hårdare konkurrens. Trevlig stämning, humana dörrvakter och tidvis bra musik. På senare år har Dynamo även blivit en livlig livescen, vilket det inte var när jag flyttade till Åbo. Vi har uppträtt MÅNGA gånger där, och gör så även den 23 oktober. Det är hemmaplan för oss.
written by Mattias
Comments:
Haha, mycket bra skildring av Garda! :)
posted by   Ville
Håller med Ville. Kan inte påstå att emmental på pizza var något som föll mig i smaken.
posted by   oski
Oski: Då åt du inte det tillräckligt många gånger, det är acuired taste!
posted by   Ville
Oho, glömde q. Acquired stavas det, jag vet...
posted by   Ville
Aggressive pulmonary toilet.This nidus may be in the form of prostatic stones.Laparo and celio meanDisease severity is variablesome patients have moderate restrictions and are capable of performing activities of daily living whereas others are confined to
posted by   LestBrano
Name:
Comment:
The sum of 1 and 6
Back