Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Ljusets dag
Du i några ekonomiska svårighe...
  by Elena

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

02 Oct 09
Små steg
Med små, små steg närmar jag mig tröskeln till rummet där endast invånare i den konstitutionella monarkin Sverige får vistas. Än är det en bit kvar. Bankkontot, ett absolut krav för invånarskap, har visat sig vara svårt att skaffa. Jag måste visa vad jag skall ha kontot till, medelst någon sorts kontrakt. Kvinnan på banken var så trevlig att jag försäkrade henne om att det inte skulle vara något problem att skaffa ett sådant, men nu har jag blivit osäker. Jag har ju trots allt ingen arbetsgivare och jag är inte student.

Även telefonabonnemang visade sig vara knepigt. Först hette det att jag behövde ett svenskt personnummer. När jag äntligen stod där med ett sådant, redo att teckna på, så hade kraven tydligen blivit strängare. Svenskt ID-kort skulle det vara. Inte mitt pass, som duger som identifikationsbevis i hela världen. I Sverige skall det vara svenskt. För att få ett sådant behöver jag nog ett svenskt bankkonto, gissar jag.

Däremot är Internet påväg hem till mig as we speak. Det löste sig efter att mitt personnummer hade registrerats (observera att detta skedde långt senare än när personnumret UTFÄRDADES). På detta vis kunde de göra en kreditupplysning, för att avgöra ifall jag hade betalningsanmärkningar eller inte. Det hade jag inte, och det var skönt att höra, eftersom jag var orolig över att den skenbart obetalda hyran från våren 2007, den som felaktigt föranledde ett ärende hos kronofogden, fortfarande spökade i deras system.
written by Mattias
Comments:
Jag har inget minne av att bankkonto skulle ha varit ett problem att fixa. ID-kort däremot: här skulle EN SVENSK MEDBORGARE visa upp sitt ID-kort och skriva under på att jag var den jag sa att jag var!
posted by   Linda
Du behöver väl iaf inte elräkning som jag har hört är ett måste i Frankrike?
posted by   oski
Name:
Comment:
The sum of 4 and 1
Back