Archive
Friendly blogs
Annegatan - Philip Teir
Bzangy Groink - Jyoti Mishra
Ambition Kills - Kenneth
DANGER! DANGER! - Jan Lindholm
Swaying Wires - Tina Kärkinen
Latest comments
Ljusets dag
Du i några ekonomiska svårighe...
  by Elena

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

Ljusets dag
Hej Har du ekonomiska bekymme...
  by ANGELLA CATERINA

01 Dec 09
Mina tävlingsinstinkter äro väckta
I östra Göteborg ligger en viss stadsdel. Denna stadsdel har en lärarvikariepool. För att hålla ordning i denna pool har ett sinnrikt system tagits i bruk. Det är helautomatiserat; alla vikarier har egna profiler, där man anger när och för vad man är tillgänglig. När en skola så får behov av en vikarie, så läggs en förfrågan in i systemet. Den matchas den mot profilerna, varpå träffarna får ett sms. Det gäller nu att svara JA eller NEJ, beroende på om man kan ta arbetspasset eller inte. Det luriga här är att den som svarar snabbast får passet.

I dag har jag fått två förfrågningar, och trots att jag åtminstone andra gången skickade i väg mitt JA utan att ordentligt ha begrundat vad det var jag sa ja till, så var jag uppenbarligen för långsam. För båda gångerna har jag fått ett automatiskt meddelande om att arbetspasset har tagits av någon annan.

Så, hur gör jag nu? Jag är inte den som ryggar tillbaka för denna typ av snabbhetsspel. Men jag bör nog vidta ett par åtgärder för att lyckas i fortsättningen. Det första jag bör göra är att strunta i mina instinkter att läsa igenom vad som står i meddelandet innan jag svarar. För egentligen behöver jag inte läsa igenom det. Jag har ju redan på förhand sagt att jag är tillgänglig för den dagen – annars skulle det inte komma något SMS.

Det andra är att helt enkelt lära sig att skriva JA ruggigt snabbt, även i yrvaket tillstånd. Jag borde någon gång testa ifall Ja duger, eller om man måste skriva det med versaler. Att ändra shiftläge tar dyrbara tiondelar. Har någon fler tips?
written by Mattias
Comments:
om du har nokia så kan du ju göra en meddelandemall. Eller spara ett meddelande med Ja i utkastet med numret och allt. Då tar det inte många sekunder att sända.
posted by   cikan
Snickra ihop ett enkelt litet dataprogram som automatiskt svarar åt Dig så fort efterlysningen går ut. (60% / 40% på all genererad inkomst till mig efter detta)
posted by   The Guru
Ta reda på från vilket abonnemang de sänder ut förfrågningarna och skaffa samma. Kan vara att det tar några extra sekunder om ni inte har samma :). auto reply finns ju också... www. smsautoreply. com/
posted by   Cikan
Name:
Comment:
The sum of 9 and 9
Back