Elokuu 2004 -

Kennel Coastrunner's - Racing Siberianhuskies

Kennelin tavoite :
Tuottaa terveitä ja edustavia siperianhuskyjä jotka testataan valjakkokoirakisoissa, käyttökokeissa ja näyttelyissä. Siitoskoiria valittaessa kennelissä tukeudutaan vanhempien osalta todellisiin testituloksiin. Kennelin tärkein jalostusominaisuus on koirien luonne.Koiran on toteltava johtajaa käskystä mutta tulisi myös pystyä tarvittaessa tekemään omia ratkaisuja. Kennelissä on 1-2 pentuetta vuodessa.


Kennelin tarkoitus :
Antaa kennelin omistajalle ja hänen perheenjäsenille iloa koiran ja ihmisen välisessä yhteistoiminnassa. Kenneli ei ole investointi taloudellisesti, se toimii harrastuspohjalla kuitenkin valjakkokilpailujen suhteen vakavalla ja määrätietoisella panostuksella. Kenneltoiminta antaa perheenjäsenille kuntoilumahdollisuuksia ja monta iloista retkeä luonnossa. Solmimme vuosittain uusia tuttavuuksia ja ystäviä samanhenkisiin ihmisiin ympäri maailmaa jotka rakastavat koiria ja erähenkisyyttä.

Tulevien jalostuskoirien testaus :
Koiran luonne on kennelin tärkein jalostusominaisuus. Tämän jälkeen panostamme koiran testaukseen sen oikeassa elementissä valjaissa reen edessä. Kennelin testit suoritetaan lähinnä keskipitkillä matkoilla jossa päiväetapit ovat 40- 60 km kilpailuolosuhteissa. Testeissä on ilmennyt toisten koirien työskentelevän hyvin lyhyillä matkoilla noin 15- 25 km. Tämän jälkeen ne voivat vain juosta porukan mukana tekemättä töitä koko valjakon hyväksi. Toiseksi tärkeimpänä jalostusominaisuutena on jatkuva sinnikäs työskentelyhalu. Kilpailukoe mittaa nopeuden valjakolle, mutta ei sitä tekeekö se itse töitä vaiko muut koirat valjakossa.Tämän tietää vain valjakon ajaja testien perusteella.

Käyttökokeissa testataan mm yhteistyökykyä toisia koiria kohtaan. Pieneksi osaksi koiran älykkyyttä tai lähinnä kykyä oppia johtajansa (ajajan) käskyjä. Käyttökokeet ovat erinomaisia testejä johtajakoiran ominaisuuksille, muttei välttämättä ole yhtä hyvä testi jatkuvalle työskentelyhalulle kuin kilpailukoe.


Kolmas jalostusominaisuuden kriteeri on näyttelyissä käynti jalostuskoirilla. Näyttelyissä tuomari arvioi paitsi ulkonäköä koiran liikkeitä joustessa. Oikeat mittasuhteet ja kulmaukset ovat tärkeitä ominaisuuksia jotta koira pysyy terveenä pitkän ikänsä töitä tehdessään. Muistakaamme ettei täydellista koiraa ole olemassakaan, siihen pyritään jokaisen pentueen suunnitelussa mutta harvoin tähän ylletään.

 

 

Tapahtumia joihin Coastrunner's ottaa osaa tänä talvena

 
 

 

Kennelin omistajan yhteystiedot :

Mikael Bäckman  

Metsäkulmantie 537

14770  ETELÄINEN

Hämeenlinna

Puh. +358-400-267178

 E-mail: coastrunners@aina.net

 

 

Takaisin sivu 1