Ajankohtaista
 

16.7.2010
Rita, Curlicue´s Real Dream, täytti 3.7. pyöriät 10v. Muori on iloinen kuin pentuna, kuvassa n. 80m vesiohjaus sujui kuin nuorilta konsanaan. Ritahan on aina ollut oikea vesipeto. 


 

Meille syntyi siis juhannusaattona tuo yksi urospentu: Möhköfantti , Rinssi , Ruuti , rakkaalla lapsella on monta nimeä. Jässikkä sen kun syö ja röyhtäilee, ja kasvaa siinä sivussa melkoista tahtia. Hermot pojalla taitaa olla kunnossa, nyt 10 vrk ikäisenä kellottaa maha pystyssä ja tytyväisenä, kun pientä aktiiviteeettiä tarjotaan. Ei hetkahda paikan vaihdosta tai mamman vaihdosta. 

Riesa kyllä pitää siitä ihan hellyttävän hyvää huolta. Se oli tänäänkin kantanut 3 kpl tennispalloja pentulaatikkoon, virikkeitä heti pienestä. Riesan kanssa on joka päivä tehy jotain pientä damilla, tuosta kun ei vielä niin kovasti ole virikkeitä eikä leikkikaveria tuosta rinssistä. Riesalla on satanen lasissa koko ajan, kun se hakee ja varsinkin palauttaa palloa, damia , kania yms... Kyllä todella mahtava vauhti ja kaikille meille. 

Punavalkoiset olivat täällä niiden pääerikoisnäyttelyssä, jossa meidän muori, Irma vielä pesi kersansa. Näyttelyssä olivat mm. Irman 13 kk vanhat pennut , Eagle Eye , Arttu ja meidän Elsa. Molemmat saivat erittäin hyvät arvostelut, Elsa oli hiukan kuivassa kunnossa ja Arttu liian iloinen kehään. No seuraavalle kerralle treeniä. Macy ja Päivi ovat kunnostauneet taas saaden jo toisen SERT, tällä kertaa Tallinnassa. 
 
 28.5.2010
Paljon on taas tapahtunut, kiitokset kaikille kasvattieni omistajille!  Olen todella kiitollinen ja ylpeä jokaisesta tuloksesta ja saavutuksesta.

Riesa on taas kunnostautunut Tuulan kanssa , saaden siis toisen SERT,ROP puolentoista viikon aikana. Enää ei mamma voi näyttelyyn mennä ennen pentuja, synnytys on jo juhannuksen hujakoilla.  
 


Tässä Riesan upea hieno ja tiukkakiharainen turkki , jota tuomarikin ihasteli näyttelyssä.
 

Meirän Pätkis on nyt sitten virallisesti isä. Paulahan teki kaksoisastutuksen ja onnistui upeasti saamaan molemmille uroksille saman määrän pentuja. Onnea Paulalle pentueesta , toivottavasti pystyn itsekin joskus käyttämään mailman lempeintä elukkaa, eli Pätkistä, tai sen poikaa jalostukseen.
 


Curlicue´s Winnie the Pooh
 

Tämän vuoden uusi Kiharamestari 2010 jäljestämispuolella on upea työkoira FI MVA Curlicue´s Urban Cowboy, ohjaajanaan Marjukka Iltanen. Jälki oli kuulemma ollut todella haasteellinen, 2 raatoa ( jänis ja hirvi ) jäljellä ja lähtö klapityömaalta, jossa muuten oli jo ollut linnun raato. Capo oli osoittanut mahtavan sitkeytensä ja mennyt kuin mennytkin jäljen kunnialla loppuun. Tätä me tarvitaankin työkoirilta. 
 


MEJÄ -KIHARAMESTARI -10 Curlicue´s Urban Cowboyn toinen intohimo , VEPEILY.
 

Punavalkoisella puolelle on Macy , Eyes of Macig, alitanut hienosti näyttelyuran  saaden heti ensimmäisestä näyttelystä SERT,ROP. Hienoa Päivi ja Macy! 
 


Eyes of Macig
 

Ihana uutinen vielä, meirän heppa on myös kantava. Ensimmäinen siemennys onnistui , joten 11 kk päästä on sitten sillä saralla jännät paikat.
 
5.5.2010
Riesa on astutettu ja pentujen odotetaan syntyvan juhannuksen jalkeen. Vaihdoin pentueen isäksi Litin, Curlicue´s Vice Playerin. Litti on edellisen ehdokkaan, Näsän isä.  Katso lisaa pentueen sivulta. Tuula on myos alkanut pitää Riesan odotusblogia http://kihara.blogit.fi/

Suyristä on tullut C.I.B & FI & NO MVA CURLICUE'S CYRIANA ja sen lapsukaiset ovat kunnostautuneet pentunäyttelyssä. Tässä Suyrin kuva. Riesa on saanut tänään Puumalassa SERT , ROP , tuleva äiskä on siis kauniissa ja timmissä kunnossa.
 


C.I.B & FI & NO MVA CURLICUE'S CYRIANA
  

Ensimmäinen punavalkoinen pentueemme täyttää 4.5 konaisen 1 vuotta. Päivi Peltonen kävi Macyn kanssa täällä , tytöt ja äiti kävivät pellolla juoksemassa. Hyvin on lapsukaisten päässä tuo kuvio pellolla. kiitos Päiville ja Macylle seurasta ja onnea koko pentueelle.
 
 

27.1.2010
On vierähtänyt jo melkoinen tovi viimeisestä päivityksestä. Joulu on juhlittu ja kävimme Mikon kanssa Thaimaan Pattayalla ystävämme 50v. juhlissa. Samalla meni mukavasti 2 viikkoa lomaa. Se olikin tarpeen, viime kesänä oli nimittäin 2 pentuetta peräkkäin, yhteensä 6 kk. Kyllä se vaan vie ajan ja mehut, kun pennut kuitenkin teettävät niin valtavasti työtä, mukavia ja ihaniahan ne ovat. Eipä ole ollut vapaa-ajan ongelmia.

Seuraava pentue yhdistelmästä Riesa ja Näsä on tulossa loppukeväästä. Katso lisää Pentueet-sivulta.
 
30.11.2009
F-pennut ovat nyt kaikki olleet maailmalla jo muutaman viikon. Fado , Curlicue´s Fado des Bds lensi aina Ranskaan asti ja tämän aktiivisen ja iloisen pojan tulevaísuuteen on Filippen ja Natalien ( Laronde ) toimesta suunniteltu metsästyskokeita , näyttelyitä ja paljon muuta. Kovasti olivat Larondet poikaan tyytyväisiä. 

Tässä Fadon oma sivu http://www.lesbruyeresdeserviere.com/Fado.htm , josta pääset seuraamaan pojan kehitystä ja elämää.

Myös toinen pentu lensi maailmalle; Curlicue´s Finnish Design. Sarah lensi 3kk ikäisenä Italiaan,  kovasti on Riccardo ollut tyttöseen tyytyväinen. Riccardon englanti on huonoa , mutta onneksi Italiassa ravitallia pitävä Jori Turja on toiminut tulkkina . Loput F-pennut ovat saaneet omat hyvät ja rakastavat kotinsa ympäri Suomea .Olen todella tyytyväinen tämän pentueen luonteisiin , ihanan iloisia , aktiivisia ja ennen kaikkea rohkeita pentuja. Näillä pennuilla riittää vauhtia , mutta silti niillä tuntui olevan miellyttämishalua ja keskittymiskykyä.

Onnea vielä uusiin koteihin ja odotan mielenkiinnolla näiden " koirakoiden " etenemistä.

 Seuraava Curlicue´s kiharapentue on tulossa loppukeväästä -2010 , tarkemmin piakkoin pentuesivuilla. 

Naapuritaloon on tulossa pitkästä aikaa sileäkarvaisen noutjan pentuja , hienosti menestyneeseen BLACKLEADER´s kenneliin.
Isä: FIN MVA LV MVA EE MVA LT MVA Heilurihännän Kiss of Gold FIN51753/05 
Emä: FIN MVA Flatt´s Red Line Cafe` FIN25710/05 
Sukusiitos% 1;46% 
Emää käytetään käytännön metsästyksessä. 
Emän koetuloksia; NOME B AVO 1, NOWT AVO 2 Isällä MEJÄ 2 x VOI 1 ;
 molemmilla näyttelyissä 1 CACIB 
Isä: Lonkat B/B ; Kyynärpäät 0/0 ;Polvet 0/0 
Emä: Lonkat B/B ; - "- 0/0 ; polvet 0/0 
Pentuee odotetaan syntyvän 24.12.09 , siis ihanasti jouluaattona! Pentueesta odotetaan hyvähermoisia , toiminnallisia harrastuskoiria , jotka omaavat myös kauniin rodunomaisen ulkomuoden. Jos olet kiinnostunut tästä flattipentueesta , ota reippaasti yhteyttä .Puh. 050-3266 085. IItu on ultrattu , ja masussa näkyi useita pentuja , odotettavissa siis hyvänkokoinen pentue.
 
17.9.2009
Taas uusi Curlicue's kiharamestari! Kiitos Timpalle ja Litille hienosta työskentelystä ja onnea Kiharamestari-09. Litillähän jo suku valvoittaa, onhan sen isä FIN MVA Curlicue's Let's Play "Pele" vuosien -98 ja 2002 mestari ja emän emä KANS&S&FIN MVA Curlicue's Mastermark "Mira" vuoden 2001 mestari. Timppa taas on hienosti saavuttanut mestaruuden jo toisella koiralla ja kolmannen kerran.


Kiharamestari 2009 Curlicues Vice Player
 

31.8.2009
Suyri pyöräytti 1.08.09 peräti 10 mustaa uutta kiharavauvaa. Jakauma oli 7 narttua ja 3 urosta. Suyri synnytti vauhdilla , 6 ensimmäistä tunnun sisällä ja koko poppoo alle 4 tunnin. Pienokaisilla on nyt ikää rapiat 3 viikkoa, kaikki voivat hyvin. Ulkona oloakin on jo alettu harjoitella. Melkein kaikilla on jo oma rakas koti , yksi narttupentu on vapaana.
 


2 viikkoiset pennut
 

Pentueen isä Curlicue´s Urban Cowboy on saavuttanut FIN JVA arvon. Paljon onnea Capolle ja Marjukalle hienosta saavutuksesta. 

Paljon onnea myös Riesalle ( Curlicue´s Double Trouble ) ja Tuulalle , parivaljakko selvitti hienosti ensimmäisellä yrittämällä noutajien taipumuskokeen 25.07.09. 

Pikku Elsa on osoittanut jo joitakin seisojan alkeita.Se on muutaman kerran seisonut upeasti ja Elsa on jo nyt kova likka uimaan. Se syöksyy äitinsä perään veteen ja uimatyyli on todella hyvä. Rohkea ja iloinen punavalkoisen alku , saapas nährä , mitä tulee.  Äiti Irma on myös elämänsä innossa menohaluja löytyy.
 


Elsa ja Minni tarkkana.

Äiti Irma on myös elämänsä innossa menohaluja löytyy.
 

22.7.2009
Punavalkoiset tytöt, Macy ja Minni ovat saaneet omat rakastavat kotinsa. Curlicúe´s Echo of Ireland, pikku Elsa asustelee täällä Lapualla.
 


Curlicue's Echo of Ireland "Elsa"

Curlicué´s Double Charm, Sara, on saanut toisen Sertinsä Karjaalla 12.07.09. Tuomarina Paula Rekiranta. Om. Marjukka Iltanen. Kuva : Eeva-Leena ToivonenCurlicué´s Double Charm
 

Suyri on alkanut pullistua silmissä, joten odotettavissa on suuri pentue. Synnytykseenhän on enää 2 viikkoa aikaa. Äiti jakselee mainiosti ja ruoka maistuu hyvin. Toivotaan, että Suyri ei sentään enätystä yritä pentujen määrässä.
  

10.7.2009
Suyri on ultrattu, useita pentuja näkyi ultrassa.
 Kaksi punavalkoisen irlanninsetterin nartupentua etsii vielä omaa kotia. Myös sijoitus mahdollinen. Ota reippaasti yhteyttä.

 

Curlicue´s Early BirdCurlicue´s Eyes of Magic

 

4.6.2009
Suyri on astutettu - lisää pentueesta Pennut sivulla.

Capolla oli homma hanskassa , ei ehditty liikoja olla perillä , kun homma oli jo hoidettu. Tässä pariskunta , ilman lämpötila 29 astetta, joten hiukan kuuma oli. Ehdittiin siten ihailla Marjukan hevosia ja ihanaa viikon ikäistä varsaa.
 


 

26.5.2009
Suyri astutetaan ensi viikonloppuna. Suyri käväisi myös luonnetestissä, jossa tuomarit kovasti kehuivat Suyriä järkeväksi ja hyvähermoiseksi koiraksi . Pisteitä hulppeat 240.

Curlicue`s Double Dream sai Rovaniemellä Sertin, ollen VSP. Onnea " Unna " ja Maija.

Curlicue`s Urban Cowboy, Capo sai toisen MEJÄ VOI - 1. Enää yksi , niin FIN JVA on saavutettu. Onnea Capo ja Marjukka. 
 


Urban Cawboy palauttaa vauhdilla. Kuva Satu Mäntyniemi
 

4.5.2009
Roihu on jo löytänyt mahd. uuden kodin.Kiitos kaikille tiedusteluista.
Curlicue`s Suyrianasta on tullut FIN MVA. Hienoa ja KIITOS Paula ja Anu. Suyri sai sertin viime viikonloppuna, ja tuomari Markku Santamäki oli kovasti tykästynyt Suyrin avoimeen ja iloiseen luonteeseen.Suyrin juoksua odotellaan vielä tässä kuussa.
Punavalkoinen irlanninsetterimme on synnyttänyt tänään kuusi elinvoimaista ja ihanaa pentua.Pentueessa on 5 narttua ja yksi uros. Pennut ja emä voivat erinomaisesti ja Irma hoitaa hyvin pienokaisiaan.
 


Irma ja vuorokauden vanhat pennut
 

26.4.2009
Käytin Irman röntgenissä ja siellä näkyi 7 pennun ranka. Siis todella mukavan kokoinen porukka tulossa. Olen itse katsonutkin, että masu on kyllä liian iso vain yhdelle kaverille........ ultrassahan näkyi vain yksi, joten melkoisen mukava yllätys. Irma synnyttää siis tuossa vapun aikana.
 
30.3.2009
NUORI KIHARANARTTU ETSII RAKASTAVAA JA AKTIIVISTA, YHTEISTYÖKYKYISTÄ KOTIA. 

Roihu on energinen avoin musta kiharaneiti , joka täyttää 9.05.2009 vuoden. Roihu ei ole ongelmakoira, mutta perheessä tapahtuvien muutosten vuoksi Roihu tarvitsee aktiivisen  ja rakastavan kodin. Roihu on saksantuonti, sen molemmat vanhemmat ovat norjalaisia kiharoita , joiden takaa tulee myös hienosti menestyneitä suomalaisia koiria. Jos olet kiinnostunut, ota reippaasti yhteyttä minuun.
 


Roihu 5 kk
 

10.3.2009
Valitettavasti Suyri jäi tyhjäksi , mutta se astutetaan touko-kesäkuussa uudestaan. Loppukesästä siis odotettavissa kiharanpentuja.

PUNAVALKOISEN IRLANNINSETTERIN PENTUE TULOSSA VAPPUNA.  Emä on Irma, CRAIGRUA ORCHID. Irmalla on 3 Sert ja 2 CACIB. Irma tulee Irlannista, Craigrua Kennelistä .Sieltä on tullut useita upeitä koe-ja metsästyskoiria. Irman isoisä on mm. käyttövalio. Pentueen isä on Ricky, FI JW-03, FI W-03-04-05-06-07-08, SE W-05, NordicW-05,-07, EU W-06,WW-08 CORRARROO CELTIC VISION. Lisää pentueesta Pentueet-sivulla. 
 


Ricky
 

20.12.2008
Suyri on astutettu. Koska Wilmer ei onnistunut astumaan Suyria, on pentueen isänä oma 5 -vuotias uroksemme Winnie the Pooh, Pätkis. Olin jo aiemmin ajatellut kaksoisastutusta, mutta näinollen pentueessa on vain yksi isä. Pätkistä voisi sanoa " maailman lempeimmäksi olioksi", jolla on todella paljon miellyttämishalua ja aktiivisuutta. Se on äärettömän sosiaalinen niin koirien kuin ihmisten kannssa, eikä tekisi pahaa kärpäsellekän. Suyrihan on samanlainen , joten odotettavissa sekä ruskeita että mustia iloisia ja lempeitä kiharalapsia.Molemmat ovat todella aktiivisia ja toiminnanhaluisia koiria.
 


Winnie the Pooh
 

6.12.2008
Suyri aloitti juoksunsa, joten reippaan viikon päästä lähdemme Ruotsin reissulle. Astutan Suyrin siis Wilmerillä (Ringlets Eldsken).

Wilmerin takaahan tulevat Uudenseelannin työlinjaiset kiharat ja sen emä " Steffi " on Euroopan menestyneimpiä kiharoita, se on sekä käyttö- että muotovalio.
Suyrin takaa tulee myös hienosti kokeissa ja näyttelyissä menestyneet koirat ja isän puolelta todella mielenkiintoinen USA:n tuonti Denzel, joka työskentelee todella mielellään ja nimenomaan ohjaajalleen.
 


Ringlets Eldsken
 

1.11.2008
Mantan ( Curlicue´s Uppeat Point ) ja Heron ( Curlicue´s Sherlock Holms ) Saksassa asuvan tytön, Pennyn (Multi CH Curlicue´s Beauty Penny) urospentu on nyt 8 kk ikäinen. Haba-poika on kasvanut komeaksi kiharanaluksi. Se omaa hyvät mittasuhteet ja maatavoittavat upeat liikkeet. 

Haba oli hienosti ROP-PENTU ja sokerina pohjalla BIS- 2 PENTU Suomen Noutajakoirajärjestön pääerikoisnäyttelyssä. Tässäpä rodun spelialistin arvio Habasta: 
Beautiful puppy. Up to size, 8 months. Very good maskuline head with good expression. Good neck. Good front and hint angulation. Deep body for age. Cout of good structure but has to curl a bit more. For his age very good movement. 
 

 
Flatcurls Treasure of Penny Kuva: Anu Vorobjev
 

Armi ( Curlicue´s Amezing Spirit ) oli PN 4, Sara ( Curlicue´s Double Charm) oli VSP-juniori ja sai vara-SERTIN. Jalo ( Curlicue´s Double Ace ) sai ERI: n , samoin Kapo ( Curlicue´s Urban Cowboy) .

Haban emä, Curlicues Beauty Penny on jatkanut hienoa menestystään Saksassa. Penny on nyt Int. Ch., JCH-Lux., BJW, JCH.BiH, JCH.VDH, Rheinlandjugendsieger 07, VDH-EUROPASIEGER 07, CH.BiH, CH.MNE, BW07, Lux.CH., CH.SCG, CH.MAK.
 


Curlicues Beauty Penny
  

21.9.2008
Koska Armi ei siis odottanutkaan pentuja, lähdin oikeastaan "kylmiltään" sen kanssa kiharamestaruuteen Alo-luokkaan. Armi teki, kuten tuomari osuvasti kirjoitti, itsenäistä ja itsepäistä työtä. Sen verran kuitenkin pelasimme yhteen, että Armi sai ALO - 3 tuloksen.
  Litti ja Timppa tekivät taas varmaa työtä, tuloksena VOI 2 ja 
Timppa kokeen paras ohjaaja.

  Kuvat: Sanna Sierilä
 

Marjukka ja Capo ovat myös olleet startissa, tuloksena MEJÄ VOI 2.
 


Curlicue`s Double Dream , Unna on saanut jo toisen 
Sertinsä ollen myös ROP.
 

Metsästys on ollut käynnissä jo hyvän aikaa. Armi on päässyt näyttämään kyntensä, koska ei saanutkaan pentuja. Todella tehokasta ja nopeaa työskentelyä on tyttö näyttänyt. Sorsastuksen aloituspäivänä Armi sai noutaa yli 20 lintua, suurimman osan hämärissä iltalennolla.
 
Curlicues´s Boogieman on myös ollut kotväkensä kanssa metsällä. Kuvissa Boogie ja isäntä täydessä touhussa.
 
 

Curlicues´s Catch a Caschew " Kasse " on löytänyt uuden rakastavan kodin. Kasse muutti kaus Kemijärvelle. Kuvassa Kasse ja Katja kotimatkalla piipahtivat Oulussa, jossa saivat Paulan ja Anun hyvää opastusta. Kuvassa Kasse ja varis, noutaminen toimi nopeasti ja tehokkaasti sekä riistalla, että damilla. Onnea Kasselle ja Katjalle tuleviin koitoksiin.
 

Mikko ja Timppa ovat pohjoisessa jokavuotisella metsästysreissulla. 
Tällaisen kuvan sain, joten jotain on siis jo saatu.

Ensimmäisen päivän saalis: komea metso ja teeri.
 
 

10.8.2008
Litistä, Curlicue's Vice Player, leivottiin tänään Pohjois-Hämeen piirinmestari Valkeakoskella VOI2 tuloksella. Tuomarina Jyry Tuominen. 
Onnea Timppa ja Litti!

Litti sai aiemmin myös Ähtärissä NOME - VOI2. 


Curlicue's Vice Player. Kuva: Sanna Sierilä
 

Curlicue`s Double Charm sai hienosti ensimmäisen SERTinsä ollen myös ROP 20.7. Markku Santamäki lausui Sarasta seuraavaa:
Erittäin hyvät mittasuhteet ja linjat, hyvin kulmautuneet raajat, ikäisekseen hyvä runko, hyvä turkki, näyttävät liikkeet, käyttäytyy ja liikkuu hyvin.
 


Curlicue`s Double Charm. Kuva: Satu Mäntyniemi
 

Armi ultrattiin ja valitettavasti tulossa ei tällä kertaa ole pentuja. Marraskuussa on seur. juoksu, silloin yritämme uudella onnella. Ompahan nyt ollut aikaa treenata Armia, kovasti on tyttö innoissaan.
 


Armi
 

Koska Armi ei ollut kantava piti pettymystä lievittää, joten ostimme uuden kimppahevosen, 4- vuotiaan ravurin. Tämä kaunokainen on tullut Kanadasta viime vuonna Suomeen ja kotoisasti "Elli" asustelee Timo Salmelan hyvässä hoidossa Halsualla. Aika näyttää, mitä tästä El Miss Glorystä sitten tulee. Edellinen hevosemme, Harlyman on jo pari vuotta viettänyt ihania eläkepäiviä lemmikkihevosena Perhossa perhepäiväkodissa. Tämä uusi perheenjäsenemme on siis 4- vuotias tamma, jota on nyt siis mielenkiintoista ruveta seuraamaan jatkossa. Aika näyttää.
 


Tässä valmentaja ensivisiitillä ja tutustumassa Elliin.
 

7.7.2008
Curlicue´s Double Dream, Unna, ja Maija tekevät upeaa jälkeä. Rovaniemen KV-näyttelyssä 22.06 Unna oli vain 9kk ikäinen lapsukainen saadessaan jo toisen SERTIN. Unna oli hienosti myös ROP. Kovasti on Unna kuvassa äitikän näköinen ja oloinen.Kuva Maija Mollari
 


Curlicue´s Double Dream
 

Curlicue´s Countdown, Olli, on ollut Ruotsissa Mh testissä ja saanut todella mieleiseni diagrammin. Kuvassahan on punaisella ruotsissa testattujen kiharoiden keskiarvo ja harmaalla Ollin oma. Pojalla on siis erittäin paljon metsästysintoa ja leikkisyyttä rodun keskitasoon verrattuna.. Ollin sisarukset myös täällä Suomessa tuntuvat energisiltä ja aktiivisilta kiharanaluilta. Olisi mukavaa, jos meillä Suomessakin olisi tuo Mh testi, joka testaa puhtaammin noutajan ominaisuuksia.
 


 

24.6.2008
Kävimme Armin kanssa tapaamassa Wilmeriä 15.06. sunnuntaina. Kovasti oli Wilmer-herra Armin mielestä hurmaava. Wilmer on 6-vuotias uros ja pentue sen ensimmäinen, mutta tässäkin asiassa se otti " työvoiton " ja astutus onnistui hyvin. Matkaa muuten kertyi auton mittariin n. 1300 km ja koko reissu vei aikaa 20 tuntia. Näistä ajamiseen meni 14-15 tuntia pysähdyksineen, joten nopeaa toimintaa kaiken kaikkiaan.

Wilmer oli iloinen, energinen kiharauros, joka oli ihailtavan rauhallinen sisällä, vaikka oli juuri ollut " tositoimissa". Se oli Karinilla ihailtavasti käsissä, ja tällaisellakin hetkellä se kuunteli koko ajan emäntäänsä. Ihana ominaisuus, nyt on helppo uskoa, että sillä on hyvä keskittymiskyky ja sitä ei helposti häiritse ulkopuoliset asiat sen tehdessä töitä. Mutta tämä ominaisuushan sen isällä, Raidfakilla on juuri erinomainen. Nyt vain sormet ja varpaat ristiin, että saataisiin uusia hyvähermoisia ja työintoisia kiharanalkuja. 
 


 Wilmer
 

Kasse, Curlicue´s Catch a Cashew oli hienosti ROP Tuurissa kaikkien rotujen näyttelssä 8.06.08. Kasse sai siis toisen Sertinsä Hieno suoritus, taisi nimittäin olla vasta toinen näyttelykin " aikuisiässä" .Tuomarina Kirsi Nieminen. Onnea Kasselle ja Johannalle.
 
8.6.2008

Armin juoksu on alkanut toissapäivänä. Edessä on siis ensi viikolla matka Ruotsiin Wilmer herran luo. Lisää pentueesta voit lukea pentueet sivulta.Tässä kuva tulevasta isästä.27.5.2008

Curlicue`s Double Dream oli hienosti PN 2 ja sai ensimmäisen SERTinsä Rovaniemellä 24.05.08. Unnahan täytti 9kk vasta edellisenä päivänä, joten hieno suoritus tältä vauvelilta. Onnea Unna ja taustajoukot!
 
Urban Cowboy, Kapo (viereisessä kuvassa), ja Marjukka Iltanen nappasivat Ensimmäisen MEJÄ - mestari tittelin. Kapo on siis ihka ensimmäinen kiharainen MEJÄ-mestari, vuosimallia -08. Mestaruus irtosi VOI 3 tuloksella.

  

Double Dream, Unna, 9kk. Kuva Maija Mollari
 

Tässä MEJÄ- mestari, mallia -08, Curlicue´s Urban Cowboy, Kapo. 
Kuvat Satu Mäntyniemi
 

19.5.2008
Curlicue´s Cyrianasta, Suyristä, on kehkeytynyt oikea kaunotar. Sen on näköjään huomanneet myös tuomarit - Joensuun KV - näyttelyssä Suyri sai 4. Sertinsä, 2. Cacibin ja oli hienosti VSP. Kiitos Paula ja Anu.
 


Curlicue´s Cyriana

Curlicue´s Double pennut ovat aloittaneet maailmanvalloituksen. Ensimmäisenä ehti rovaniemen tyttö Curlicue´s Double Dream, Unna, näyttelyyn Sodankylässä. Hyvä arvostelu ja 1kp ja Rop pentu. Onnea Unnalle ja omistajille.
 


Curlicue´s Double Dream
 

Curlicue´s Double Diamond, Helmi , on myös aloittanut näyttelyuransa Joensuun kaikkien rotujen näyttelyssä hienosti: 1Kp ja ROP-pentu.


Curlicue´s Double Diamond
 

Pentunäyttelyssä Tampereella olivat mukana Curlicue´s Double Elegance 1kp , VSP - pentu , Double Trouble narttup. 2., ja Double Ace 1kp ja ROP -pentu. Lapsukaiset olivat iloisia veijareita , joten tästä pentunäyttelystä oli hyvä aloittaa harjoitukset. Oli ihanaa nähdä, että pennuilla oli ihanan pitkät ja helpot liikkeet , asia , jota arvostan tälla " käyttörodulla " erittäin paljon. Näytimme näyttelyn jälkeen myös hiukan riistaa , varis oli kovasti mielenkiintoinen .

 

Curlicue´s Double Elegance


Curlicue´s Double Ace


Curlicue´s Double Trouble

Täsäpä myös kuva Curlice´s Double Sharm, Sarasta. Vauhtia löytyy myös täältä, kuva puhuu puolestaan. Tyttönen on kuulemma jo mennyt verijälkeäkin, ja kantanut saaliin jäjen päästä ylpeänä kotiin.kuvaaja Satu Mäntyniemi
 

27.4.2008
Armi oli Vaasan KV-näyttelyssä hienosti ROP ja sai 3. kotimaisen CACIB:n. Suyri, Curlicue´s Syriana, oli PN 2 saaden kolmannen SERTinsä. Tuomarina oli Siv Sandö, Norja. Tässäpä Armin arvostelu:

"Utmärkt typ. Mycket tilltalande balanserad tik. Välskuret huvud. Ädel hals. Välvinklad fram och bak. Stark kropp och rygg. Fantastik päls. Goda rörelser. Trevligt temperament."
 

20.4.2008
Armi oli 19.04. Jyväskylän kv- näyttelyssä VSP ja sai CACIBin. Tuomarina oli Marie-Luise Doppeireiter, Itävälta.

Suyri oli hienosti ROP ja sai toisen SERTinsä Kajaanissa, ollen ainut 7 kiharasta, joka sai ERI:n. Tuomarina Leila Kärkäs.
 


Armi odottaa jo kesää


Haban ensimmäinen nouto - 
hienosti poika hakee damin suoraan äiskän syliin.
 

12.4.2008
Haba, Haba tsu,tsu.... siis alias Flatcurls Treasure of Pennylle on löytynyt rakastava koti. Haba saapui siskonsa Sofin kanssa Suomen kamaralle tiistaina 8.4.08. Haba menee Tuulan, Riesan ja Tanelin hellään huomaan Riihimäelle. Haba menee siis isoisänsä (Heron) jalanjäljille, siinäpä onkin pojalle haastetta. Tuulallakin taitaa tulla jatkossa paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kun kuulemma nykyäänkin vauhtia riittää...
 


Flatcurl's Treasure of Penny
 

Flatcurl's Troja Pearl & Flatcurl's Treasure of Penny
 

Ruotsissa asusteleva Curlicues´s Countdown on kuvattu, lonkat A/A. Olli on kuulemma iloinen, energinen ja vauhdikas kiharan alku, joka rakastaa kaikenlaista noutamista ja työskentelyä. Tottelevaisuuskin kai alkaa olla jo pikkuhiljaa hanskassa, työskentelyhalu kun meinaa välillä olla liiankin suuri. Olli myös rakastaa vettä ja uimista.

Seuraava kiharapentueemmehan on loppukesällä, Armin juoksua odottelemme touko-kesäkuussa. Isänä on ruotsalainen Wilmer ( Ringlets Eldsken), energinen, työhaluinen, ruskea uros. Katso lisää pentueet sivulta.

Alla Miian laittama kuva Aadasta ja Amaliasta " päikkäreillä". Kissa kaverit ovat rakkaita, päiviksetkin nukutaan yhdessä.
 


 

24.3.2008


Pääsiäisenä koiriemme ja poikieme kanssa "nevan mökillämme" 
makkaran paistossa .
 


Riesa, Curlicue's Double Trouble, kasvaa mukavasti. Kuvassa ikää 7 kk, painoa n. 32 kg ja korkeuta n. 62cm.
 


Flatcurls Treasure of Penny
 

Tämä pieni kiharapoika on siis tulossa parin viikon päästä tänne Suomen kamaralle. Kaverin paraatinimi on Flatcurl's Treasure of Penny. Mukana lentää myös siskotyttö, myös ruskea kaunotar. 

Urospennulle etsitään aktiivista sijoituskotia. 
 
3.3.2008
Etsin yhteistyökykyistä sijoituskotia ruskealle kiharakarvaisen noutajan urospennulle. Pentu on nyt viiden viikon ikäinen. Se on Saksassa asuvan kasvattini pentueesta. 

Vanhemmat ovat tervelokkaisia ja molemmilla on terveet silmät. Vanhemmat ovat sosiaalisia, avoimia perhekoiria. Jos olet kiinnostunut, ota reippaasti yhteyttä. Tässäpä kaveri 5 viikon ikäisenä.


 

3.2.2008
Pennylle on syntynyt 10 ihanaa ruskeaa pikkukiharaa. Kuusi urosta ja neljä narttua. Lisää pentueesta alla.

  

27.1.2008
Armin viimekesäiset pennut ovat nyt 5 kk vanhoja. Kuvassa nuorin sijoitusnarttumme, Riesa, joka asustelee Nummenpään Tuulan hyvässä ja hellässä huomassa Riihimäellä. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää ja tyttönen näytttää myös oikein lupaavalta. Energiaa ja toiminnanhalua kuulemma riittää vaikka muille jakaa, joten noutoharjoittelutkin ovat käynnistyneet aimoannoksella tottelevaisuutta ja keskittymistä.
 


Curlicue's Double Trouble
Kuva: Sanna Sierilä
 

13.1.2008
Saksassa asusteleva kasvattimme MULTI-Ch., JCH-Lux., BJW, JCH-BiH, JCH-VDH, BiHCH, MNECH, BW07, LuxCh., SCGCH. Curlicue`s Beauty Penny on astutettu uroksella Ustästen`s Arntor. Pennyn ja Carloksen pentujen odotetaan syntyvän tammikuun lopussa. Kaikki pennut tulevat olemaan ruskeita kuten vanhempansa.

Yhdistelmä on mielenkiintoinen ja avustan mielelläni jos joku olisi kiinnostunut tuomaan pennun Suomeen. Otathan siis yhteyttä!

Lisää pentueesta voit lukea omistajan kotisivuilta. (Future litters)
Pennyn taustoista lisää B-pentueen sivulla.
 


Curlicue's Beaty Penny

Ustästen`s Arntor (kuvassa 10 kk)
  
  

13.1.2008
Sijoitusnarttumme Suyri oli hienosti Kajaanin KV - näyttelyssä Vsp, Cacib ja Sert, vaikka ikää juuri ja juuri 15 kk. Näyttelyssä oli kaiken kaikkiaan 16 kiharaa. Hienoa Paula ja Anu!
 


Curlicue's Cyriana
  

1.1.2008
Upeita uutisia: Kennel Curlicue`s sai ensimmäisenä kiharakasvattajana arvostetun Vuolasvirtapalkinnon. Palkinnon myöntää Suomen Kennelliitto. Palkintoon lasketaan 10 peräkkäistä pentuetta ja lisäksi kasvatustyön on oltava nuhteetonta.

 
7.11.2008
Alla kuva 10-viikkoisesta Riesasta.
 


 Curlicue's Double Trouble
  

28.10.2007
Curlicue's Double Drive, "Riku" ja Curlicue's Double Agent, "Bond" ovat molemmat löytäneet hyvät kodit. Riku lähti Polvijärvelle ja Bond lähtee Saksaan. Tässä vielä video 9-viikkoisesta Bondista.

Seuraava kiharapentue on suunnitteilla kesällä / syksyllä 2008. Punavalkoisen irlanninsetterimme juoksu alkoi, mutta mahdollisen pennutuksen siirrämme kevääseen / ensi syksyyn. Alla on juuri ollut
suuri kiharapentue, joten omat koiramme tarvitsevat nyt aikaa ja
huomiotamme.
 


Curlicue's Double Drive 9-viikkoisena

Curlicue's Double Agent
 
 

17.10.2007
Peruutuksen vuoksi nyt 2 reipasta poikaa vielä ilman omaa kotia. Pojat ovat
Curlicue's Double Drive, "Riku" ja Curlicue's Double Agent, "Bond".

Pojat ovat syntyneet 23.08., joten täyttävät 18.10. sen 8 viikkoa. Molemmat
ovat erittäin sosiaalisia, rakastavat lapsia ja ihmisiä. Riistaan on jo tutustuttu ja ulos osataan pyytää, kun on tarvis asioille. Luoksetulon ja istumisen alkeet ovat hanskassa ja pennut oppivat innolla uutta. Bond on Hyvinkäällä 21.10 noutajien erikoisnäyttelyssä paikalla.

Katso video Bondin luoksetulosta.Curlicue's Double Agent


Curlicue's Double Drive

isä: FIN & SWE (n) MVA BaltJW-06 EUJW-06 JWW-06 PL&PXJW-06 FINJW-06 FINW-06 ANATNAQ BENWICK 

emä: FIN MVA CURLICUE'S AMAZING SPIRIT
  

8.10.2007
Mahtavat onnittelut Akille (
Anatnaq Benwick), Double-pentueen isälle. Aki sai
tänään taipumuskokeen läpi, ja näinollen molemmat pentueen vanhemmat ovat Suomen muotovalioita.

Iskää onnittelevat poitsut Double Agent, Ace, Drive ja flikat Trouble, Elegance, Charm, Dream, Choise ja Deal sekä ylpeä Armi-äiti. Sanoinkin Satulle, että olisi hyvä viedä se Aki taippareihin, ennen kuin pennut rekisteröidään.... Ja aikaahan jäi vielä ......
 


Armi imettää 4-viikkoisia pentuja
 

Paljon onnea Saksaan Tinalle ja Pennylle (Curlicue's Beayty Penny) mahtavasta saavutuksesta: Multichampion juuri 2 vuotta täytettyään!

Penny sai siis syyskuussa Luxembourgissa kolmannen valion arvonsa aikuisten luokassa. Lisäksi Penny voitti Serbiassa valioluokan ja sai  "SCG-Champion" -tittelin.

Penny on suorittanut Serbiassa myös kansainvälisen FCI-Workingcertifikaatin, ja esiintyy tästä eteenpäin käyttöluokassa. Hienoa!

 
22.9.2007
Paljon onnea Paulalle, Syurille ja kotona jännittäneelle Anulle. Syuri sai
siis tänään Torniossa taipumuskokeen läpi, vaikka ohjaaja vaihtui kaksi
päivää ennen koetta. Liekö Anu saanut tämän jännittämisen kasvattajalta
koiran mukana.... Kuten A.P. Fontel hienosti totesi yleisvaikutelmassa:
Erittäin mukavasti työskentelevä koira, jota ohjataan ammattimaisin ottein. Paula siis hoisi homman kotiin Suyrin kanssa. Tästä on hyvä jatkaa,
neitonen tuntuu olevan mukava noutajanalku.
 


Paula ja Curlicue's Cyriana

 
Mikko ja pojat ovat Lapissa metsästysreissulla Lahtelan Timpan ja Kassun
kanssa.Tässä kuva jonka juuri sain. Kuvassa Irma palauttaa hienosti
ukkoteertä , jonka Mikko ampui Irman hienosta seisonnasta. On kuulemma tullut muitakin teeriä ja koppeloita. Itse joudun tyytymään näille Lapuan
kultasängille, näin kanakoiraihmiset viime viikonloppuna tituleerasivat
alajoen peltoja. Olen täällä lapsenlikkana, ja kyllähän nuo 9 kiharanpentua
vievätkin paljon aikaa.
 
 

  
Hyvinkään ryhmänäyttely 16.9.2007 Tuomarina Kirsi Nieminen
Curlicue's Almost In Fire ERI1 PU1 SERT ROP. Kaksi näyttelyä ja kaksi sertiä. Hienoa Luka ja Tiina! Myös suuressa ryhmäkehässä 7/8 Luka oli 8 parhaan joukossa. Kiitokset myös handlerille Tuula Nummenpäälle.

Paljon onnea Timolle ja Litmaselle (Curlicue's Vice Player) NOME VOI 3 tuloksesta. Littihän sai Kaskisilla 9.09.07 siis VOI 3, hieno suoritus, kun starttasi vasta AVO-luokassa tänä kesänä ensimmäisen kerran.


  
27.8.2007
Curlicue's Urban Cowboy (Om. Marjukka Iltanen) jatkaa hienoa Mejä-uraansa. Viikonloppuna Capo sai VOI1 -tuloksen pisteillä 48/50. Hienoa Capo ja Marjukka!

Tässä vielä koearvostelu:
Virttaa 26.8.2007
koeselostus:Kapo tutkii sille osoitetun lähtömakauksen ja se ohjataan jäljelle.Se jäljestää maavainuisesti ja etenee ihanteellista tasaista kävelyvauhtia,jonka tahti muuttuu vain sen merkatessa makauksen tai tehdessä muutamia pieniä tarkistuspistoja jäljen sivuun.Kolmelle makaukselle pysähtyy,viimeisen nuuhkii yli kävellessään.Katkokulma rengastaen ja jäljentekijöiden jälkiin tukeutuen verityksen lopusta uuden alkuun.Molemmat muut kulmat tarkasti.Kaadolle suoraan ja jää nuuskimaan sorkkaa.Jälkitarkka ja rauhallinen,erinomaisessa yhteistyössä tehty jäljestys.Pisteet 48,voi 124.8.2007
Armi on saanut 9 ihanaa, elinvoimaista kiharavauvaa 23.08.07. Pentueessa
oli peräti 6 narttua ja 3 urosta. Kaikki pennut väriltään mustia. Jos olet
kiinnostunut pennuista, ota reilusti yhteyttä. Kuvia pennuista tulee sivuille lähipäivinä.
Metsästys alkoi tänäkin vuonna kyyhkyn metsästyksellä. Alla Rita palauttaa
kyyhkyä hienon työn jälkeen. Metsästys jatkui tietenkin sorsastuksella. Tänä vuonna saalis oli hyvä, saimme mukavasti lintuja pataan. Jori Turja ( 13v.) teki ensimmäiset pudotuksensa, kaksi sinisorsaa. Etusivun kuvassa Jori ja Rita saaliin kanssa.
 


Curlicue's Real Dream
 

Upea viikonloppu Curlicue's koirille Riihimäen ryhmänäyttelyssä (tuomarina Saija Juutilainen). 
 


ERI1, PU2, sert Curlicue's Almost in Fire


ERI1, PU1, ROP Curlicue's Smack Down, om. Tuula & Ella Nummenpää, 
ERI1, PN1, sert, VSP Curlicue's Ultra Bra, om. Päivi Blomqvist 
 

Onnea Tanelle, Lukalle ja Ulalle taustajoukkoineen!
Lisäksi Curlicues Clever Girl sai Punkaharjulla hienosti jun 1/1 , ERI , SERT,  PN 1, ROP. Onnittelut hienosta työstä Ritalle ja taustajoukoille.

  
6.8.2007
Litti (Curlicue's Vice Player) ja Timo Lahtela saivat viikonloppuna NOME AVO 1 -tuloksen !!!

Onnea "Litmaselle" ja Timpalle VOI-luokkaan siirtymisestä. Littihän on
jo seitsemäs Curlicue's-kihara, joka on siirtynyt VOI-luokkaan.

25.7.2007
ARMI ON KANTAVANA. 
Kävin tänään Armin ( Curlicue's Amazing Spirit ) kanssa ultrassa. Masussa näkyi ainakin 6-7 pentua, vaikka niitä ei erikseen yritettykään laskea. Olin jo itse varma, että Armi on kantavana. Sen maha on jo pyöristynyt ja nisät kasvaneet. Terveisiä vaan Aki-isälle, että mahasta päätellen onkin tulossa suuri pentue. Vielä noin nelisen viikkoa, niin uudet kiharavauvat näkevät
päivänvalon.
 

18.7.2007

ARMISTA SUOMEN MUOTOVALIO!
Armi (Curlicue's Amazing Spirit) täytti 8.7.07 sen 2-vuotta ja sai 15.7.
Kokkolassa Sertin, tuomarina Bertil Lundgren, Ruotsi. Armi siis valioitui
heti 2-vuotta täytettyään. Tuomari tuumasi seuraavaa:
"Kraftfull tik med. femin. huvud. Bra hals. Utmärkta vinklar. Välkroppad. Fin
rygglinje. Bra lor bredd. Rör sig med bra steg. Bra benstomme och bra päls."

Armihan on nyt neljättä viikkoa kantavana ja kovasti on neito rauhoittanut
menoa. Nisätkin ovat hiukan turvonneet, joten hyvältä näyttää. Käytän Armin
ensi viikon alussa ultrassa.
 


FIN MVA Curlicue's Amazing Spirit
 

15.7.2007
Sain Juditilta ja Tinalta upean kuvan hienosti menestyneestä Pennystä (Curlicue´s Beauty Penny). Tässä vielä Penny saavutukset:
 
# Belgian Junior Winner 2006
# Belgian Winner 2007
# Luxembourg Junior-Champion
# Qualified for Crufts 2007
# Qualified for Crufts 2008
# BiH-Junior-Champion
# Jugendbester ÖKV-Wels 06
# Rheinlandjugendsieger 2007
# Junior Champion VDH
# VDH Europasieger 07
# BiH-Champion
# MNE-Champion
  
# 1 x BIR
# 14 x BOS
# 9 x BOB/Youth
# 12 x BOB in Show
# 1 x BOG!!!
# 19 x CAC
# 1 x CACA
# 5 x CACIB


JCH-Lux., BJW, JCH-BiH, JCh.VDH, Rheinlandjugendsieger07,
VDH-EUROPASIEGER 07, BiHCh., MNECh., BW07
Curlicue's Beaty Penny
 
 

2.7.2007
Curlicues kiharat ovat jälleen kunnostautuneet niin näyttely- kuin
koepuolellakin:

Capo, Curlicue's Urban Cowboy (om. Marjukka Iltanen), on saanut 1.7.07 Cacib, rop Karjaalla, tuom. Hans v d Berg, NL.

Litti, Curlicue's Vice Player (om. Timo Lahtela) on saanut AVO2 Nomessa  Ähtärissä, tuomarina Markku Bräyschy.

Ja Nummenpään Tuulan Tane (
Curlicue's Smack Down)  on sanut Nou 1 , ja on nyt valioitunut.Siis jälleen uusi FIN MVA! Onnea Tuulalle ja Tanelle!
 
27.6.2007
Armi on astutettu ! Kävimme Akin (Anatnaq Benwick) luona juhannusvierailulla. Armi hurmasi Akin oitis, ja lemmenhedelmiä saamme siis odotella elokuun lopulla. Kuvassa pariskunta juhannussunnuntaina.

Saksasta tuli taas hienoja uutisia. Curlicue's Beaty Penny oli saavuttanut upeita tuloksia Montenegrosssa ja Bosnia-Hercegovinassa:  4 x 1. sija, 4 x CAC, 3 x CACIB, 3 x ROP, 1 x RYP, eli Penny saavutti CH.BiH" & Ch.MNE tittelit. 


Aki ja Armi

18.6.2007
Armilla on alkanut juoksu, joten lähdemme juhannusjuhlille Aki-herran
luokse. Astutus on siis juhannuksen tienoilla, joten uudet ihanat
kiharavauvat näkevät päivänvalon elokuun lopulla.

Litti, Curlicue's Vice Player (Om./ohj. Timo Lahtela), sai Närpiöstä 10.6. NOME-kokeessa AVO3-tuloksen. Tuomarina A-P Fontell.
 
  
10.6.2007
Taas paljon hyviä tuloksia kasvateillemme:

Curlicue's Boogieman on läpäissyt taipumuskokeen. Onnittelut Marille, Samille ja Boogielle! Boogien arvostelussa sanottiin näin: 1. Suhtautuu myönteisesti ja ystävällisesti vieraisiin ihmisiin ja koiriin. 2.
Erinomainen uimahalu. 3. Hakee hyvällä nopealla vauhdilla koko ajan. 4. Nopeat oma-aloitteiset talteenotot. 5. Osalla palautuksista hieman pallottelee, ei riko lintuja. 6. Palauttaminen: vauhdikkaasti suoraan ohjaajalle. 7. Reagointi laukaukseen: Tarkkaavainen, rauhallinen. 8. Erinomainen itseluottamus. 9. Toimii hyvässä yhteistyössä ohjaajan kanssa. 10.
Erinomaista intoa ja vauhtia koko kokeen esittänyt uros, joka omaa hyviä
taipumuksia ja selviytyy tehtävistä helposti.


Curlicue's Boogieman
 


Curlicue's Chocolate Dream 
 

Siskokset Amalia, Curlicue's Chocolate Dream, ja Aada, Curlicue's Calender Girl, (om. Miia Malén) ovat tehneet ensivisiittinsä näyttelyihin Helsingin KV-näyttelyssä. Hienosti likat saivat molemmat kp:n, Amalian vetäessä tällä kertaa pidemmän korren. Tässäpä Eeva Rautalan mietteet Amaliasta: "Erittäin hyvätyyppinen narttu pentu. Kaunis muotoinen pää. Hyvä kaula ja runko. Sopiva luustovahvuus. Hyvin kulmautunut takaa. Erinomainen karva. Kaipaa vielä kehäharjoittelua. "

Onnittelut Miialle, siitä vain jatkamaan hyvin alkanutta uraa!

Curlicue's Yuppie Hunter sai myös tuplapotin tänä viikonloppuna: kaksi sertiä ja siten Jupista tuli FIN MVA!

Tane, Curlicue's Smack Down (om. Tuula Nummenpää), oli Kangasniemellä ERI1 PU1 SERT ROP. Tuomarina Lisette Delwaux-Crauwels, Belgia.

  
5.6.2007
Jättionnittelut Mantalle ja Merville ensimmäisestä kiharoiden working ALO1 -tuloksesta!

Tällä parilla oli tuplajättipotti viikonloppu: lauantaina Mantasta leivottiin FIN MVA Mouhijärvellä (KÄY ERI, SERT, PN1, ROP)  ja sunnuntaina Hämeenlinnasta kiharoiden kautta aikojen ensimmäinen working ALO1 pisteillä 79/100. Ja upeasti luokkavoitto. Tuomareina Miso Sipola ja Vesa Hietikko. Olisipa ollut hienoa olla katsomassa paikan päällä.

Armi oli sunnuntaina Töysässä PN2 ja varasert (sertejä aikaisemmin 7 kpl) ja Kasse, Curlicue's Catch a Cachew, oli VSP- pentu.
  


Curlicue's Upbeat Point
Kuva: Jarkko Rautapää
 

 
FIN MVA BH Curlicue's Upbeat Point
  
 

27.5.2007
Suyri,
Curlicue's Cyriana, osallistui Iin näyttelyyn. Raija Tammelin tuumasi Suyrista näin: "Feminiininen 7 kk. Hyvät mittasuhteet. Oikein hyvä pää. Hieman syvällä sijaitsevat silmät. Kauniit ylä- ja alalinjat. Hyvä rungon tilavuus. Hyvä luusto. Voimakkaat kulmaukset edessä ja takana. Liikkuu pitkällä sivuaskeleella. Hyvät etu ja takaliikkeet. Erinomainen karva. Vauhdikas luonne." PEK 1 KP ROP-PENTU


Curlicue's Cyriana

  
Kävin tänään Armin kanssa Ylöjärvellä taipumuskokeessa ja Armi suoritti kokeen hyväksytysti. Tuomarina oli Jouni Vimpeli. Armi työskenteli iloisesti ja vauhdikkaasti, tarmoa ja intoa jäi vielä paljon.

Arvostelu:
"Käyttäytyy hyvin. Menee rauhallisesti veteen. Tuo lokit ohjaajalle. Tekee
hakualuella tasaisen varmaa työtä hyvällä innolla. Ottaa riistat
oma-aloitteisesti. Hyvät otteet riistoista. Hyvät palautukset ohjaajalle
käteen. Reagointi laukauksiin, tarkkaavainen. Itseluottamus ja aloitekyky
hyvä koko kokeen ajan. Yhteistyö melko hyvä koko kokeen ajan. (Armi olisi
halunnut jäljenvetäjältä myös vetokanin....) Yleisvaikutelma , tasaisen varmasti työskennellyt koira, joka selvittää hyväksytysti päivän tehtävät. Omaa hyvät taipumukset.

 
 
17.5.2007
Saimme Sanin (Curlicue's Seacret Dream) testitulokset: GSD III a NORMAL,
eli Sani siis ei ole kyseisen geenin kantaja (kyseessä on kiharakarvaisilta noutajilta löydetty maksasairaus). Sanihan on Armin eli tulevan pentueen emän emä. Molempien Sanin pentueiden isät on jo testattu puhtaiksi, joten yksikään Curlicue's A- tai Curlicue's C -pentueiden koirista ei ole kyseisen
sairausgeenin kantaja.


14.5.2007
Tulevan pentueen isä
Aki, Anatnaq Benwick, oli upeasti ROP Ruotsin voittajanäyttelyssä viime viikonloppuna. Onnittelumme!

Odotamme malttamattomana Armin juoksua jonka pitäisi alkaa lähiviikkoina. Sitä odotellessa kävimme Armin kanssa vähän harjoittelemassa joella. 
Katso video.
 
10.5.2007
Kuulimme taas mukavia uutisia Saksasta. Curlicue's Beaty Penny (om. J. Scheider) menestyi hienosti 5.5. Dortmundissa näyttelyssä saaden Excellent 1, 2 x CAC, BOS, 1 x CACIB ja tittelin "Europasieger 2007". Penny on jo tähän mennessä saavuttanut seuraavat tittelit: Lux. JCH, Belgian JW, JCH-BiH, JCh.VDH, Rheinlandjugendsieger 07, VDH-EUROPASIEGER 07. Onnea Pennylle taustajoukkoineen hienosta menestyksestä!
  


Curlicue's Beaty Penny

Myös täällä kotosuomessa on tullut mukavasti menestystä näyttelyissä. Litti, Curlicue's Vice Player (om. Timo Lahtela) sai viikonloppuna ERI:n ja varasertin. Tulevan pentueen iskä Aki, BaltW-06 BaltJW-06 EUJW-06 JWW-06 PL&PXJW-06 FINJW-06 FINW-06 Anatnaq Benwick, oli hienosti ROP, RYP ja BIS Somerolla 5.5.07.

Manta, Curlicue's Upbeat Point (Om. Mervi Salmela), starttasi myöskin 5.5. WT-kokeessa Vantaalla. Tulos oli lähellä, mutta valitettavasti yhden tehtävän epäonnistuminen aiheutti ALO0:n. Toivottavasti ensi kerralla on parempi tuuri.
  


Curlicue's Upbeat Point (kuva: Sanna Sierilä)
 

2.5.2007
Curlicue's Urban Cowboy (om. Marjukka Iltanen) osallistui viikonloppuna Kalantissa Mejä-kokeeseen. Kapo sai hienosti tulokseksi AVO1 (47/50 p.) ja siirtyy näinollen VOI-luokkaan. Onnea!


17.4.2007

Oltiin viikonloppuna Vaasan kv-näyttelyssä. Armi oli PN2, Sert (Armin kuudes) ja Varacacib (koska voittaja on MVA, siirtyy Cacib siis Armille). Näyttelyssä debytöi myös Sanin ja Denzelin ensimmäinen pentu, Curlicue's Catch a Cachew, saaden KP ja ollen ROP-pentu.
 


Curlicue's Catch a Cachew
 

Alla vielä kuva Suyristä, Curlicue's Cyriana, 7-kuukauden ikäisenä. Suyri on sijoitusnarttu yhdessä Paula Sarkkisen ja Anu Ollilan kanssa. Suyri on erittäin iloinen sydäntenmurskaaja, joka aloittaa näyttelyuransa piakkoin ja sen on tarkoitus suorittaa myös taipumuskoe tulevana kesänä. Tytöllä on vauhtia ja työintoa, ja se on erittäin sosiaalinen. On hauska katsoa sen kasvavan.
 


Curlicue's Cyriana
 

1.4.2007
Kävin Armin kanssa tänään Alajärvellä näyttelyssä. Armi sai viidennen sertinsä (Nuo 1/1 , ERI ,SERT, ROP). Tuomarina Raija Tammelin. Alla tämänpäiväinen kuva Armista.
  


Curlicue's Amazing Spirit
 

Punavalkoisen Irman astutus ei valitettavasti onnistunut. Kokeilemme todennäköisesti syksyllä uudestaan paremmalla onnella.


Manta, Curlicue's Upbeat Point (om. Mervi Salmela) kävi tänään hakemassa hieman kisakokemusta leikkimielisistä Pirkan dameista. Manta sai 4. parhaat pisteet, kun osallistujia oli yksilökisassa kaikenkaikkiaan 38.


Curlicue's Upbeat Point
Kuva: Sanna Sierilä

23.3.3007
Rita synnytti 3.3. yhden pennun, joka valitettavasti menehtyi kahden päivän ikäisenä.

Meillä oli pieni vieras, 6 kk vanha Kasse, viimekesäinen urospentu. Oli meillä 4 päivääja oli todella ihana luonteeltaan. Kuin olisi aina ollut meillä. Reipas avoin ja erittäin miellyttämishaluinen. Koko ajan jotain suussa, ja kova juttelemaan.
  
 


Curlicue's Catch a Cachew

11.2.2007
Ritan maha alkaa kasvaa. Toivotaan, että sieltä tulee mahdollisimman monta uutta innokasta noutajanalkua odottamaan ohjeita uudelta emännältä tai isännältä, kuinka se sorsa sitten oikeaoppisesti tuodaankaan talteen sille pomolle. 


Kävimme koirien kanssa alajoella. Tällä kertaa juoksutimme koiria autolla, josta ne myös suuresti pitävät. Lunta oli melko paljon tiellä, mutta se ei koiria haitannut. 


Rita, Pätkis, Armi ja Irma lumileikeissä

Pätkis otti taas mahtavaa intervallia spurttaamalla meidän punavalkoisen kanssa sellaisia 200- 300 metrn matkoja. Ei millään uskoisi ,että niinkin iso koira pystyy niin nopeaan lähtöön ja pitämään punavalkoisen senkin matkaa takana. Armikin osallistuu välillä, mutta se on taas erkoistunut Irman seuraamiseen pelolla, paksussa lumessa. No, ainakin kuntoa luulisi tulevan. Rita oli edelleen juoksemassa, mutta onneksi se ymmärtää hiukan himmata, ettei päästele aivan täydellä höyryllä. Ammuttiin muutama nouto damipyssyllä Pätkikselle ja Armille, tulikin melko haasteellisia markkerauksia kun dami lensi pellolle umpihankeen. Ylös ne sieltä kuitenkin tulivat. 

Irma (punavalkoinen) alkoi pyöriä pellolla ja eteni aina vain kauemmas, kun otimme muita koiria kyytiin. Irma eteni, välillä palaten, ainakin sen 250 metriä ja löysi peltopyyparven sieltä lumen alta. Kyllä niillä on sitten ihmeellinen tuo nenä.
 
3.2.2007
Rita, Curlicue's Real Dream, on käynyt ultrassa ja masussa näkyi muutamia pentuja. Tulossa siis ainakin pienehkö pentue. Nyt vain jännittämään, tyttöjä vai poikia. Itsellemme odotellaan innolla Ritan pikku flikkaa. 

Tiesin jo ennen ultarausta,että Rita on kantavana. Rita käyttäytyi jo kuin kuningatar kotona. Oli samanlainen silloin kun odotteli Pätkistä. 

Pentue on yhteistyöpentue Paulan (kennel Cimramin ) kanssa. Pennut syntyvät helmi-maaliskuun vaihteessa.
  

21.1.2007
Armi, Curlicue's Amazing Spirit, sai tänään neljännen sertinsä Alavudelta ja oli ROP. Tuomari Markku Santamäki.

Armin arvostelu: "Rungon mittasuhteiltaan ja linjoiltaan erittäin hyvä. Hyvä pää, näytävä kaula. Ikäisekseen hyvä runko. Lyhyt hyvä lanneosa, vahva luusto ja hyvät raajojen kulmaukset. Hyvä turkki. Liikkuu kauniisti. Käyttäytyy luottavaisesti."
 

8.1.2007
Boogie, Curlicue's Boogieman (om. Sami Heikkinen) on saanut ensimmäisen sertin Kajaanin kv-näyttelyssä ollen PU3. Onnittelumme!

Tässä vielä Boogien arvostelu: Erittäin hyväntyyppinen, tyylikäs junioriuros, jolla oikeat mittasuhteet. Kaunislinjainen pää,jossa oikea pituus ja vahvuus. Pään ylälinjat voisivat olla paremmat. Kaunis kaula. Hieman lyhyt, pysty olkavarsi. Oikeanmallinen, hyvin kehittynyt runko. Sopiva luuston vahvuus. Melko hyvä turkki. Liikkuu vakaalla, vetävällä askeleella. Esitetään kauniisti. Miellyttävä luonne.


Kuva: Sami Heikkinen