kartta Etusivu Uutiset Wilma lordi Historia Pentueet InMemoriam Galleria Linkit Vieraskirja
Etusivu

Historia

Divine Dane´s kennelnimi on myönnetty vuonna 1993 ja sen alle on kasvatettu yksi tanskandoggi pentue vuonna 1995.

Perheen äiti Sari työskentelee leipätyössään Prisman kassa-tätinä, vanhemmat jo vuodesta 1989 lähtien. Hän on Suomen Tanskandoggi ry:n hallituksen varsinainen jäsen ja varapuheenjohtaja, Rescue-toiminnanvetäjä, pentuvälittäjä, tanskandoggilehden toimitussihteeri ja taittaja, lehtitoimikunnan jäsen, jäsensihteeri, lehden ilmoitusmyyjä, välillä näyttelyiden järjestäjä ja ja ja ja....

Perheen isä Ari-Matti on töissä Atria Oyj:ssä ja on ollut sen palveluksessa vuodesta 1979. Hän on itseoppinut tietokone "nörtti" ja hän oppinut kantapään kautta kaikkia koneista ja laitteista.

Tyttäremme Mari on nyt reilut 20-vuotias opiskelija ja asuu Tampereella.

Ensimmäinen tanskandoggi tuli taloon vuonna 1991. "Tytti" Noble Dane´s Angel Eye oli suloinen keltainen narttu ja ensimmäisen pentueen emä. "Tytti" sai kaverin vuonna 1993, kun velipoika "Arttu" Noble Dane´s Arctic Smile joutui vaihtamaan kotia pahan allergian vuoksi.

Ensimmäinen (ja toistaiseksi ainut) pentue syntyi vuonna 1995. 12 pientä keltaista pentua näki päivänvalon Seinäjoen Eläinklinikalla, kun eläinlääkäri Jarmo Rintasalo teki keisarinleikkauksen. Yksi pennuista jouduttiin nukuttamaan, mutta loput 11 suunnisti kotiin Tytti-äidin kanssa. Pentueesta jäi kotiin kolme, "Saku, Minttu & Viivi" ja yhtäkkiä meillä oli lauma tanskandoggeja. Pentueen alkuvaiheista voit lukea omalta sivulta.

Uusia pentueita ei ole vielä suunnitteilla, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa !