Venekerho

Vöyrin Venekerho perustettiin marraskuussa 2000 ja aloitti toimintansa tammikuussa seuraavana vuonna. Ensimmäisenä vuonna kerhoon liittyi 88 jäsentä. Venekerholla on perinteistä toimintaa ja järjestää m.m messukäyntejä, tempauksia turvallisuudesta sekä lyhyempiä regattoja jäsenilleen. Vöyrin veneilijöillä on kerhotila Hellnäsissä, joka on toiminnan keskus.

Foto: S. Niemi

Satama-alue on historiallinen paikka jolla on ollut suuri vaikutus seudun kehitykselle. Hellnäsin saha joka toimi alueella vuodesta 1889 vuoteen 1929 oli seudun suurin ja tärkein työnantaja. Monen vuoden hiljaiselon jälkeen alue on taas herännyt eloon. Uuden pienvenesataman suunnittelu Hellnäsiin on tapahtunut yhteistuumin venekerhon ja Vöyrin kunnan kanssa. Kesällä 2003 otettiin 25 ensimmäistä venepaikkaa käyttöön ja kesällä 2004 laajennus jatkui.

Foto: S. Niemi

Vöyrin kunta on rakentanut sataman, mutta sen hoito ja ylläpito on sopimuksen mukaan venekerhon vastuulla. Hellnäsin sillan kupeeseen on talkoovoimin rakennettu grillikatos joka toimii ohikulkijoiden levähdyspaikkana.

Foto: S. Niemi

Hellnäsin alueen laajennus ja hoito tulee olemaan venekerhon tärkein tehtävä monta vuotta eteenpäin.

Takaisin

svenska suomeksi