Yhdistyksen ilmoitustaulu

13. helmikuuta 2014

Koti
IT Museoyhdistys
Simon sivu
Yhdistyksen ilmoitustaulu
Valokuvavalikoima
Palaute
Uusi sivu 1

 

Tämä sivu toimii muistilistana jäsenistölle. Facebook sivuilla on nähtävissä koko vuoden toimintakertomus
Tapahtumia 2013

Kevättulvat testailivat jälleen kerran kärsivällisyyttämme, tällä kertaa vielä 40 cm korkeammalla pinnankorkeudella kuin aiemmin.
Mutta mikä ei tapa, se vahvistaa sananpartta käyttääksemme, ehdimme tällä kerrallavarautua paremmin.
Alueen lahjoittaja rakennutti kevään aikana voimalaitoksen suojaksi tulvavallin, joka suojaa koko voimalaitoksen aluetta.
Kesäkahvila valmistuu vauhdilla.
Kytkinaseman rakennustyöt olivat vaativin kesän urakka, mutta se saatiin kunnialla loppuun.

Tapahtumia 2012

Sähkötehtaan sisätilojen remontti aloitettiin vauhdikkaasti purkamalla mm. vessa ja irrottamalla seinäpinnotteita. Alta paljastui lohduttoman
näköistä jälkeä, kosteusvaurioituneita tukirakenteita ja lämpöeristeitä. Kauko S. toimi jälleen todellisena primus motorina sorkkaraudan ja
10 kilon lekavasaran kanssa niin tehokkaasti että hitaammat olivat jäädä jalkoihin.
Kurikan Kaupunginkirjastossa 3.1 - 31.1 järjestettyyn näyttelyyn tutustui runsaasti yleisöä. Vieraskirjaan kertyi noin 150 uutta nimeä ja viimeisenä näyttelypäivänä pidettyyn yleisötilaisuuteen osallistui 45 henkilöä. Jopa alueen paikallislehden yleisönosastoon olimme päässeet
positiivisella asenteella. Myös järjestämämme etsintäkuulutuskampanja tuotti tulosta ja saimme muutaman todella hienon laitteen kokoelmiimme. Kiitos lahjoittajille.
14 - 15.4 Osallistuimme Kurikka palvelee messuille yhdessä Valmiixi yrityksen kanssa.
6.5.2012 Tuli kuluneeksi 100 vuotta Jyllinkosken Sähkö Oy:n perustamisesta. Pohjanmaan radio haastatteli yhdistyksen edustajia ja järjestettyyn avoimien ovien päivään osallistui ennätysmäärä yleisöä, noin 500 henkilöä. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Kurikan kaupungin-, Rasti-Kurikan Lasten luontokerhon-, Suupohjan Lintutieteellisen yhdistyksen sekä Kurikan ja Jurvan luontoseuran kanssa.
24.5 Mietaan ala-asteen oppilaat tutustuivat opettajineen voimalaitosmuseoon, ( 36 + 2 ).
30.5 Kurikan terveyskeskuksen henkilökunnan TYKY-ryhmä tutustui 12 hengen ryhmällä alueeseen.
6.6 Saimme vieraita aina Jämijärveltä ja Forssasta asti. Jämijärven eläkeliitto ja Forssan seurakunta tutustuivat voimalaitosmuseoon.
8.6 Ilmajoen lääkintävarikon TYKY ryhmä pyöräili paikalle tutustuakseen sähköpuistoprojektiimme. Illalla AnviaTV Oy:n kesäpäivien illanvietto
järjestettiin alueella siirrettävän saunan ja kylpytynnyrin tuodessa tunnelmaa nuotiorannassa. Voimalaitoksella raikui karaoke ja kytkinasemalla testattiin käden vakavuutta laserpistooliammunnassa. 21 henkilöä osallistui illanviettoon.
10.6 Rauman sydänyhdistys ry. oli lähtenyt matkaan katsomaan miten sähköä jauhettiin 100 vuotta sitten.
12.6 EAKR seurantaryhmän kokous sekä tutustuminen aikaansaannoksiimme.
16.6 Suomen Skoda yhdistys vietti kesäkokoustaan Pitkämössä ja he tutustuivat myös museoomme 38 erilaisen Skodan voimalla.
19.7 Parkinson yhdistys teki vierailun 25 hengen ryhmällä museolle.
27.7 Seinäjoen alueen uusi Liiveri asianainen Irma Kortesuo tustutui toimintaamme ja iltapäivällä Kyrönjoen kalastuskunnan edustaja teki
katselmuksen Jyllinkoskesta.
28.7 MTV3 kuvaaja kävi tutustumassa museoomme, kuultuaan että pyrimme käynnistämään vanhan Atlas Polar diesel moottorin jossakin vaiheessa.
16.8 Kurikka-lehti teki kattavan jutun Jyllinkosken alueesta, peräti kokonaisen keskiaukeaman verran.
18.8 Osallistuimme Kurikan markkinoille pitämällä Yllätyskoloa auki lauantaina.
25.8 Osallistuimme Jalasjärvellä Jokipiin maalaismarkkinoille jossa teimme yleisöennätyksen, 5 tunnin aikana kävi 390 henkilöä vanhassa
OP:n pankkisalissa jossa esittelimme menneiden aikojen konttoritekniikkaa. Ulkopuolella toiminnassa ollut vanha OLLI paimen herätti runsaasti huomiota varsinkin nuoremman väen parissa. Moni otti omakohtaisen tuntuman paimenen toimintaan.
Jalasjärven paikallinen J-P Lehti teki laajan jutun toiminnastamme.
29.8 Alavuden Eläkeliitto tutustui sähkölaitosmuseoon.
14.9 E-P:n Matkailu ry tutustui toimintaamme ja kuunteli herkällä korvalla tulevia suunnitelmiamme.
15.9 Pietarsaaren NärTV:n edustaja kävi tutustumassa Yllätyskoloon ja Jyllinkosken alueseen.
Kurikan Rotaryklubi teki vierailun sähkölaitosmuseolle.
6.10 Jatkuvat sateet aiheuttivat syystulvan Kauhajoen latvavesillä ja koska Pitkämön voimalaitos ohijuoksutti muutenkin kosken täydeltä, niin vesi nousi noin 8 cm tunnissa ja sen seurauksena vesi nousi konesaliin jossa sitä oli noin 40 cm. Onneksi juuri remontoitu toimisto säästyi vesi oli vain 6 cm päässä lattiapinnasta.
16.10 Maaseutuviraston edustaja kävi tutkimassa tulvavaurioita ja toivotti onne ja menestystä valitsemallemme harrastukselle :)
24.10 Maanmittausinsinööri paalutti tontin puheenjohtajamme toimiessa apulaisena, joten SÄHKÖTEHDAS niminen tontti on nyt merkitty aika- ja muihin kirjoihin. Nimen kummeina toimivat Veli Pienimäki ja Lasse Kilpi.
 

Muu toiminta

Kevätkaudella aloitettiin voimalaitoksen konttoriosan remontti joka  laajuudessaan yllätti yhdistyksen jäsenet.
Konttorihuoneen kaikki rakenteet jouduttiin purkamaan koska tilan vesivaurio osoittautui laajaksi ja vakavaksi.
Seinät ja vessarakenteet uusittiin omin sekä osittain palkatun urakoitsijan voimin, pintakäsittelyä on viety talkootyönä eteenpäin ollen nyt lähellä valmistumistaan.
Ulkoalueita on raivattu ja puustoa on harvennettu, nuotiopaikalle on asennettu kivipenkit ja varsinainen nuotion pitopaikka on suljettu
betoniseen kaivonrenkaaseen.
Voimalaitoksen tienvieren porakiveytystä jatkettiin ja nyt se tukee tienreunaa koko matkalta.
Eltel Oy lahjoitti pitkiä sähköpaaluja joista saimme rungon tulevalle poistokanavan ylittävälle kävelysillalle. Loput pylväistä tullaan käyttämään parkkipaikan " aitana "
Viheralueiden määrää on laajennettu ja Marko Kinnusen suosiollisella avustuksella saatiin myös oikea tie alas rantaan.
Loppusyksyllä raivattiin maanomistajana luvalla kytkinaseman päätypuolelle isohko parkkialue joka  auttaa huomattavasti alueen muuten ahtaita ja vähäisiä parkkipaikkoja.
Jätevesiasiat hoidettiin kuntoon hankkimalla 5.3 m3 umpisäiliö joka kaivettiin kytkinaseman ja voimalaitoksen puoliväliin, samalla kaivettiin
myös vesi ja viemärilinjat uudelleen. Tosin tulva täytti säiliön heti kättelyssä, tulipahan testattua sekin.
Loppukesän aikana on ahkeroitu kytkinaseman korkean puolen lattian purkutyön kanssa, urakoitsijan saatua väliseinät purettua.
Talkootyönä on pohja tasattu ja tiivistetty, styroksit ja betoniraudat asennettu. Lopuksi asennettiin myös lattialämmitysputket kuten matalassa osassakin.
Sähkölaitoksen vanhan Atlas dieselin moottorimiehet tekivät tutustumisvierailun Tukholmaan Rindön saarelle Oscar-Fredriksborgin rannikkolinnakkeelle jossa on samanlainen tosin 3-sylinterinen moottori ja joka on myös sikäläisenä talkootyönä kunnostettu. Linkki heidän sivuilleen http://www.ksof.se/ Matkan tarkoituksena oli tiedonhaku- ja vaihto.
Kytkinaseman korkean osan lattia saatiin valettua 15.11 ja sää on ollut jälleen kerran suosiollinen lämpötilan puolesta, pakkanen ei häirinnyt valutyötä.
Loppuvuodesta on viimeistelty konttorihuoneen sisäpuolen pintoja ja sähköasennuksia. Tulevan kesäkahvilan toimenpide lupa saatiin ja rakennustyöt aloitetaan talven aikana, iso kiitos Markolle jälleen kerran.
 

Tapahtui 2011

Peräseinäjoen Kultturitalon tiimoilla elettiin alkuvuodesta ristiriitaisia tunnelmia ja koska emme olisi kyenneet hoitamaan kahta kohdetta niin erosimme osuuskunnasta alkuvuodesta.
24.1 Paikallinen jäteyhtiö Lakeuden Etappi oli kiinnostunut toiminnastamme ja pääsimme heidän asiakaslehteensä sekä Etappiradioon.
Sääntömääräinen kevätkokous pidettiin viileässä Sähkötehtaan konttorissa 24.2. Lämpötila oli suunnilleen +4 celsiusta.
Veli P ahkeroi sponsorianomusten kanssa erittäin hyvällä tuloksella.
Kuortaneen Säästöpankin 100 V juhliin 9.4 pystytettiin näyttely vanhoista pankkialan konttorikoneista ja muusta rekvisiitasta.
Seinäjoen Ammattikoulun ( SEDU ) sähköosaston oppilaat tutustuivat 14.4 sähkötehtaaseen Veli P:n ammattimaisella opastuksella.
Tapio Köykän syntymästä 100 V kunniaksi järjestettiin näyttely 29.4. Tapahtumaan tutustui arviolta noin 60 henkilöä.
Suupohjan Lintutieteellinen Yhdistys ry järjesti 28.5 Jyllinkosken alueella lintuaamu tapahtuman, eri lintulajeja pongattiin 28 kpl.
Alueen toimittajat vierailivat sähkötehtaalla 8.7 . Heille oli tarjolla yllätysohjelmaa konesalissa, klassista kamarimusiikkia kolmen nuoren
viulistin esittämänä, sekä Nocturne lauluesitys. Konesalin akustiikka on mahtava jousisoittimille .
Sähkötehtaan salaojitus ja sadevesiviemäröinti valmistui.
Raumalainen Rolls Roycen tehtaan ryhmä tutustui pikavisiitillä toimintaamme 12.8.
Yhdistys osallistui Jalasjärvellä Jokipiin kylämarkkinoihin 27.8 omalla osastollaan, sää oli lämmin ja vieraita runsaasti.
Kytkinaseman salaojitus ja sadevesijärjestelmä valmistui.
Sähkötehtaan katon korjaus ja maalaus saatiin päätökseen.
Kytkinaseman matalaosan väliseinä ja laittapurku urakka saatiin päätökseen.
Ylihärmän Kansalliset Seniorit  tekivät vierailun 11.10, 31 hengen voimalla
Illalla Radiohullut pitivät kerhoiltansa yhdistyksen tiloissa 11.10 ihmetellen romujemme määrän paljouden runsautta. Varsin vilkas päivä.
Luontokerhon järjesti linnunpönttöjen kiinnitystalkoot 22.10 Jyllinkosken maastoon.
Kytkinaseman matalaosan muuraus ja lattiatyöt pääsivät vauhtiin.
Ilmajoen Rotary Klubi tutustui toimintaamme.
Seinäjoen Sähköteknikot ja insinöörit vierailivat myös tiloissamme. 


 

Koti | IT Museoyhdistys | Simon sivu | Yhdistyksen ilmoitustaulu | Valokuvavalikoima | Palaute | Uusi sivu 1

Tätä sivustoa on viimeksi päivitetty 13. helmikuuta 2014