Tervetuloa Kauhavan Reserviläiset ry:n sivustolle. Yhdistys on perustettu vuonna 1956 ja sen kotipaikka on Kauhava, joka on myös pääasiallinen toiminta-alueemme. Jäsenistöömme kuuluu sekä reservin aliupseereja että miehistöä. Jäseniä yhdistyksellä on tällä hetkellä hieman yli 180 henkilöä. Lisää aiheesta...

Ajankohtaista

Kauhavalla kisattiin yhdistyksen SRA-mestaruudesta

Ensimmäinen ampuja

19.10.2016 klo 20.00

Kuvat: Jari Suominen | Teksti: Heikki Kylmäkorpi

Kauhavan Reserviläiset ry:n kautta aikojen ensimmäinen SRA-mestaruus ratkottiin Kauhavan Pihlajamäen radalla 1.10.2016. Vuoden 2016 Kauhavan SRA-mestariksi ampui upeassa syyssäässä Mika Raninen, hopealle Heikki Kylmäkorpi ja pronssille Jari Suominen.
 Rastien rakentaminen suoritettiin jo edellisenä iltana. Jopa pimeässä rakennettiin jotta kaikki olisi valmiina kauan odotettua päivää varten. Itse kilpailuun oli rakennettu kolme erillistä rastia, mihin rata antaakin hyvät mahdollisuudet. Rasteina olivat pistooli-, kivääri- ja haulikkorastit. Kilpailun kiväärirastille oli mm. erikoisuutena toteutettu osio, jossa hyödynnettiin liikkuvaa hirvikelkkaa, johon oli kiinnitetty kaksi SRA-taulua. Ampuja sai itse ohjata kelkkaa etäohjauksesta haluamassaan vaiheessa.
 Lauantain kilpailupäivä valkeni upeaan syyssäähän. Kilpailijat olivat mukana mestaruuskilpailun arvolle kuuluvalla henkisellä latauksella. Liika lataus saattaa kuitenkin aiheuttaa "toimintahäiriöitä" niin ampujassa kuin kalustossa, kuten kilpailupäivänä huomattiin.

Pelti nurin Vesipatsas

 Jännittävien vaiheiden jälkeen tulokset olivat myös selvillä. Vuoden 2016 Kauhavan SRA-mestariksi ampui Mika Raninen, hopealle Heikki Kylmäkorpi ja pronssille Jari Suominen. Erillisiä kilpaluokkia ei ollut.
 Kilpailuun osallistui 18 reserviläistä ja laukauksia ammuttiin yhteensä 1355 kpl. Kilpailun läpiviemiseen aikaa kului noin viisi tuntia.
 Nyt järjestetty kilpailu toimi myös hyvänä harjoituksena mahdollista suurempaakin järjestettävää kilpailua varten. Ainakin Kauhavan mestaruuskilpailut tulivat jäädäkseen vuosittaiseen harjoituskalenteriin.
 SRA-ammunnat yhdistys järjestetää pääsääntöisesti Kauhavan Erämiehet ry:n Pihlajamäen radalla, mutta myös Hopiavuoren ampumarataa on hyödynnetty harjoituksissa.
 Vuonna 2015 harjoituksia järjestettiin vuoden aikana 23 kertaa (joka toinen viikko). Osallistumisia SRA-harjoituksissa oli kaikkiaan 197 kappaletta. Kuluvan vuoden aikana kävijämäärät ovat olleet tasaisessa kasvussa, mikä osoittaa lisääntyneen kiinnostuksen lajia kohtaan.

Hopiavuoren kivääriampumarata on saanut perustamis- ja käyttöluvan ja se odottaa aktiivista ampumakäyttöä

2.1.2016 klo 02.00

Kauhavan Hopiavuoren kivääriampumarata on avattu käyttöön 15.12.2015. Hopiavuoren Ampumaratayhdistys on vuokrannut rata-alueen LSK Business Parkilta 30 vuoden vuokra-ajaksi.
 Hopiavuoren kiväärirata on puhdistettu Puolustusvoimien toimesta aiemman käytön aikaisesta pilaantuneesta maa-aineksesta. Puhdistustyö on suoritettu siten että alkuperäiset vallikorkeudet säilyvät ja alue on ampumaradan ympäristölupaa vastaavassa kunnossa. Rata on Puolustusvoimain käytön aikaisessa kunnossa myös ratalatteiden osalta, jotka kuuluivat kiinteistökauppaan.
 Toiminnanharjoittajana ampumaradalla on 5.12.2014 perustettu Hopiavuoren Ampumaratayhdistys, jossa ovat mukana yhdistyksen perustajatahot Kauhavan Reserviläset, Kauhavan Reserviupseerikerho, Kauhavan Alakylän Metsästysseura, Kauhavan Ylikylän Metsästysseura, Kauhavan Metsästysseura, Kauhavan Riistanhoitoyhdistys, Pohjanmaan Rauhanturvaajat ja Seinäjoen Sotilaspiirin Kilta. Hopiavuoren ampumaratayhdistyksessä ei ole henkilöjäseniä vaan jäseniä ovat toimintaan mukaan tulevat yhdistykset. Uusia jäsenyhdistyksiä otetaan mukaan edelleen.
 Rata on kaikkien ampumaharrastajien ja ammuntaa harrastavien tahojen käytettävissä radan aukioloaikoina, jotka on määritetty rataa koskevassa ympäristöluvassa. Ampumaseurojen jäsenten suunnitelmallisen tai yksittäisten harrastajien käytön lisäksi rataa on mahdollista varata MPK:n koulutuskäyttöön, viranomaiskäyttöön ja esimerkiksi Puolustusvoimien mahdollisen tarpeen mukaiseen harjoituskäyttöön. Ampuminen on sallittu kiväärikaliiperisilla aseilla.
 Yhdistyksellämme oli keskeinen osa radan säilytystyössä. Erityiskiitos onnistumisesta kuuluu yhdistyksen varapuheenjohtajalle Hannu Ristaniemelle, joka mm. vei läpi vaativan lupaprosessin.
 Tiedotearkistoon....

 

Ampumaurheilukalenteri 2018

Yhdistys järjestää Hopiavuoren kivääriampumaradalla seuraavat ampumakilpailut:

Perinnekivääri- ja kiikarikivääriammunnan pm-kilpailu 300 m
la 12. toukokuuta 2018 klo 9.00
Hopiavuoren kiväärirata, Kauhava

Kiväärin palvelusammuntojen (PA1, PA2) pm-kilpailu
ti 12. kesäkuuta 2018 klo 17.30
Hopiavuoren kiväärirata, Kauhava

Pistoolin palvelusammuntojen (PA3, PA4) avoin kilpailu
la 30. kesäkuuta 2018 klo 9.00
LSK BP pistoolirata, Kauhava

Kiväärin (pystykorva, kiikarikivääri) kenttäammunnan pm-kilpailu
la 4. elokuuta 2018 klo 9.00
Hopiavuoren kiväärirata, Kauhava

SRA-kilpailu, Kauhava, avoin
la 11. elokuuta ja su 12. elokuuta 2018 klo 10.00-14.00
Pihlajamäen ampumarata, Kauhava

Perinnekivääri- ja kiikarikivääriammunta 300 m, avoin
la 25. elokuuta 2018 klo 9.00
Hopiavuoren kiväärirata, Kauhava

SRA-mestaruus, Kauhava
(ajankohta ei tiedossa)
Pihlajamäen ampumarata, Kauhava

Sovellettu reserviläisammunta: Harjoitusvuorot 2018

Yhdistyksen SRA-harjoitusvuorot 2018 (pdf-tiedosto, 70 kilotavua; päivitetty 21.1.2018)

 

Jäseneksi

Hakemus

Kauhavan Reserviläiset ry:n ja samalla myös Reserviläisliitto ry:n jäseneksi voi liittyä kuka tahansa täysi-ikäinen, varusmiespalveluksen suorittanut, Suomen kansalainen. Jäsenyys tarjoaa toimintamahdollisuuksien lisäksi myös muita jäsenetuja. Kahdeksan kertaa vuodessa ilmestyvän Reserviläinen-lehden jäsentilaushinta sisältyy henkilöjäsenten vuosittaiseen jäsenmaksuun. Kaikki jäsenet saavat lisäksi Lakeuden maanpuolustaja -piirilehden.
 Jäseneksi liittyminen tai jäsentietojen muutos onnistuu täyttämällä perinteinen jäsentietolomake (pdf-tiedosto, 123 kilotavua). Kaavakkeen voi lähettää suoraan Reserviläisliittoon tai toimittaa Kauhavan Reserviläiset ry:n johtokunnalle. Kaavakkeen voi täydentää myös Reserviläisliiton internetsivuilla. Täytä kaavake jo tänään ja liity heti huomenna!