ESITTELY
Tutustu meihin klikkaamalla alla olevia linkkejä:

image
image

MeistäKeitä olemme

Koiraharrastus on meille elämäntapa. Lapsuudenperheisiimme on aina kuulunut pystykorvia (suomenlapinkoira, suomenpystykorvia ja sekarotuinen pystykorva). Keeshond valikoitui omaksi roduksemme 2000-luvun alussa.

Kennelnimi Storywood eli Tarinametsä tulee mäntykankaalla sijaitsevasta asuinpaikastamme, johon liittyy monia vanhoja tarinoita ja legendoja. Vuoteen 2018 saakka kasvattajina toimivat Pirre ja Matti Koivusalo. Matin poismenon jälkeen kennelnimi siirtyi yksin Pirren nimiin. Perheeseen kuuluu yksi alle kouluikäinen lapsi.

Tällä hetkellä kotonamme asuu neljä eri ikäistä koiraa, joista yksi on oma kasvattimme ja muut tuontikoiria. Meillä ei ole kenneltiloja, vaan koiramme asuvat kanssamme sisätiloissa ja ulkoilevat isolla, aidatulla pihallamme niin paljon kuin haluavat. Pennut kasvavat kodissamme saaden turvallisen alun elämälleen.

image
image

PeriaatteemmeMiten toimimme

Koiriemme hyvinvointi on meille tärkeää. Huolehdimme parhaan osaamisemme mukaan niiden liikunnan- ja tekemisen tarpeiden tyydyttämisestä, laadukkaasta ravinnosta, turkinhoidosta ja terveydestä. Koiramme saavat elää koiran elämää ja ne nauttivat maalaiselämästä tehden pitkiä metsälenkkejä vapaana.

Koiramme ovat ns. sekaruokinnalla. Syötämme niille laadukasta kuivamuonaa sekä mm. raakaa lihaa. Pyrimme välttämään tarpeettomia täyte- ja lisäaineita.

”Tottelevainen koira on onnellinen koira, koska sille voi suoda paljon vapautta.”
Koulutamme koirillemme vähintään perustottelevaisuuden ja pyrimme luomaan niihin hyvän suhteen tarjoamalla jokaiselle sen omien mieltymysten mukaista tekemistä. Harrastamme useita lajeja, joista tällä hetkellä aktiivisesti MEJÄä ja näyttelyitä. Keeshondit nauttivat ulkoilusta ja kaikenlaisesta yhdessä touhuamisesta, kuten mekin. Rodun hyväksi toimiminen on meille tärkeää, ja olemme toimeet Suomen Keeshond ry:ssä monissa eri tehtävissä. Lisäksi toimimme aktiivisesti paikallisissa koirakerhoissa.

Jäsenyydet:
Suomen Kennelliitto ry. vuodesta 1991-
Suomen Keeshond ry. vuodesta 2001-
Lappalaiskoirat ry. vuodesta 1991-
Härmän Kennelkerho ry.
Lapuan Koiraharrastajat ry.
Suomen Koirankasvattajat SuKoKa ry.

image
image

Kasvatustyö Tavoitteet ja painotukset

Suoritimme kasvattajan peruskurssin vuonna 2004 ja kennelnimen saimme vuonna 2007 harkittuamme sen anomista pitkään. Pirre suoritti kasvattajan jatkokurssin vuonna 2009 arvosanalla erinomainen. Olemme allekirjoittaneet Suomen Kennelliiton kasvattajasitoumuksen.

Kennelissämme on syntynyt tähän mennessä viisi pentuetta. Meillä syntyy pentuja vain harvakseltaan ja tarkkaan mietityistä yhdistelmistä. Haluamme antaa jokaiselle meillä syntyvälle pennulle parhaan mahdollisen alun elämälle ja löytää juuri sille sopivan kodin. Haluamme myös olla tarvittaessa tukena pentujen koko elämän ajan.

Tavoittelemme tervettä, fyysisesti ja psyykkisesti tasapainoista, klassista tyyppiä edustavaa ja vaivattomasti liikkuvaa koiraa. Terveysasiat ovat meille tärkeitä, ja kasvattejamme onkin terveystutkittu erittäin kattavasti. Kiitos siitä kuuluu valveutuneille kasvatinomistajillemme.

Kasvatustyömme Kennelliiton jalostustietokannassa

image
image

Keeshond Lyhyesti rodusta

Keeshond eli kessu on Keski-Euroopasta lähtöisin oleva pystykorvarotu. Sitä on alun perin käytetty vahtikoirana lähinnä Hollannin kanaaleissa liikennöivillä proomuilla. Valppaan rodun vahtivietti on yhä tallessa, mutta pääasiassa kessuja käytetään nykyään puhtaasti seurakoirina.

Parhaiten keeshond sopiikin aktiivisen omistajan seurakoiraksi tai rentoon harrastamiseen. Koiranäyttelyiden lisäksi esimerkiksi TOKO, rallytoko, agility, MEJÄ ja kaverikoiratoiminta ovat sopivia lajeja kessulle. Keeshond on oppivainen ja melko helppo kouluttaa. Ne ovat kuitenkin luonteeltaan vilkkaita, joten nuoren koiran tapakasvatukseen tulee kiinnittää huomiota. Keeshondit sopivat yleensä hyvin lapsiperheeseen. Yleensä kessun riistavietti on heikko, joten se on hyvä retkeilykaveri luonnonystävälle. Toisten koirien kanssa ne tulevat pääsääntöisesti toimeen joko hyvin tai vähintäänkin sietäen toisia koiria lähellään.

Kaksinkertaisen turkkinsa vuoksi keeshond sopii hyvin pohjoisen ilmastoon. Kessu ulkoilee mielellään kylmälläkin säällä, mutta seurallisen luonteensa vuoksi se ei sovellu asumaan ulkona. Keeshondit viihtyvät parhaiten perheensä lähellä ja ovat aina valmiita osallistumaan kaikkeen toimintaan.

Keeshond on normaalirakenteinen ja suhteellisen terve rotu. Yleisimpiä vaivoja ovat erilaiset iho- ja turkkiongelmat, joita esiintyy noin joka kymmenennellä keeshondilla. Keeshondit elävät yleensä reilusti yli 10-vuotiaiksi. Rotu ei kuulu PEVISA:aan, mutta suositellaan, että jalostukseen käytettävien koirien lonkat, kyynärpäät, polvet ja silmät tutkittaisiin. Lisäksi jalostukseen tulee käyttää vain PHPT-negatiivisia koiria. Myös selkä olisi hyvä tutkia. Lisätietoa terveydestä, rodussa tavattavista sairauksista ja niiden yleisyydestä löytyy esim. rotujärjestön laatimasta jalostuksen tavoiteohjelmasta.

Tiheä turkki vaatii säännöllistä hoitoa. Kannattaa varautua harjaamaan aikuisen koiran turkki huolellisesti pohjaa myöten läpi noin kerran viikossa. Pennun villava turkki vaatii usein tiheämpää hoitoa. Kessu kannattaa pestä ja föönata turkki pohjia myöten auki muutamia kertoja vuodessa.

Lisätietoa rodusta löytyy rotujärjestön sivuilta.

Koiramme

Tutustu koiriimme klikkaamalla alta koiran nimeä:

image
image

Tuscan Love Story "Solo"2 x BISS C.I.B POHJ & FI & SE & NO & EE & RUS & LV MVA Maailmanvoittaja-14 FinJV-12 HeV-16

B/B 0/0 0/0 OK PHPT neg.

Erikoisnäyttelyn BIS 2015 & 2016
Maailmanvoittaja-näyttelyn ROP 2014
Royal Canin Juniori Suomessa 2012 (grand prix -voittaja)
MEJÄ VOI2
Agility MAXI1
MH-kuvattu
Kasvattaja Lucia Menicori, kennel Della Ginevrina, Italia

Italiassa syntynyt Solo on pentueen ainokainen, josta sen nimi juontaa. Tämä iso poika on varsinainen maailmanmies, joka on kotonaan missä tahansa. Sololla on hurmaavan leikkisä luonne ja rajaton itseluottamus. Se harrastaa näyttelyiden lisäksi MEJÄä ja agilityä. Solo on M- ja N-pentueidemme isä.

Solo jalostustietokannassa

image
image

Neradmik Miss Mistletoe "Misty"POHJ & FI & SE & NO MVA

B/B 0/0 0/0 OK PHPT neg.

MEJÄ VOI1
MH-kuvattu
Kasvattaja Jean Sharp-Bale, kennel Neradmik, Englanti

Sporttinen Misty on aktiivinen, reipas ja rohkea. Siltä löytyy potkua harrastuksiin, mutta myös keskittymiskykyä. Mistyn päälaji on MEJÄ, ja se on jäljestäjänä erittäin tarkka ja varma - vain houkuttelevat sorkkaeläimet aiheuttavat välillä jännitystä ohjaajalle.

Misty on valtavan äidillinen ja hoitaa mielellään sekä koira- että ihmislapsia. Se on M-pentueemme emä. Sillä puhkesi pentujen jälkeen kilpirauhasen vajaatoiminta, joka pysyy lääkityksellä hyvässä tasapainossa. Misty on tämän vuoksi steriloitu.

Misty jalostustietokannassa

image
image

Storywood North Star "Willem"SERT

C/C 0/0 0/0 LTV:0 SP:0 VA:0 silmät OK sydän OK PHPT neg.

Willem on oma kasvattimme, joka jäi kotiin kasvamaan isänsä Solon kanssa. Se on perinyt isänsä tasapainoisen ja hassutteluun taipuvaisen luonteen. Pienen ponin kokoinen Willem on valtavan sympaattinen sylikoira ja poikamme paras leikkikaveri. Se hoitaa mainiosti seurakoiran tärkeää tehtävää.

Willem on kastroitu ns. hissikiveksen takia.

Willem jalostustietokannassa

image
image

Avantyurin Iz Mirashela "Maxim"SEJV-19 HEJV-18

A/B 0/0 0/0 LTV:0 VA:1 silmät OK sydän OK PHPT neg.
MEJÄ AVO1

Kasvattaja Ekaterina Nikitina, Venäjä


Reipas ja energinen Maxim on syntynyt kaukana Venäjällä, Siperian perukoilla. Tarkkanenäinen Maxim harrastaa MEJÄä ja koiranäyttelyitä. Maxim rakastaa erityisesti vapaana juoksemista - mitä lujempaa, sen parempi!Maxim jalostustietokannassa
MUISTOISSA


C.I.B FI & SE & EE & LT MVA LTV-11 LTE OPERA "Aida" 2007-2019


FI MVA BH TK1 AGI2 JAVIRA'S CITIZEN KANE "Cola" 2003-2018


C.I.B POHJ & FI & EE & NO & SE & DK MVA Maailmanvoittaja-10 FinJV-07 AGI2 LADY GODIVA'S FAYE OF ESWOOD "Mila" 2006-2016


BISS C.I.B POHJ & FI & EE & S & DK & NO MVA BH EuJV-06 EstV-06 TOKO ALO, AGI1, LTE ESWOOD MAPLE LEAF "Mauno" 2005-2015


Suomenlapinkoira FOHRMANS MAX "Rölli" 1991-2006

PENNUT


Suunnitteilla pentuja tammikuussa 2020 seuraavasta yhdistelmästä:
SEJV-19 HEJV-18 Avantyurin Iz Mirashela "Maxim"

TERVEYS: lonkat A/B, kyynärpäät 0/0, polvet 0/0, selkä LTV:0 VA:1, silmät OK, sydän OK, PHPT neg.
HARRASTUKSET: Mejä AVO1FI MVA TK1 STORYWOOD MISS MONEYPENNY "Pepi"


TERVEYS: lonkat C/C, kyynärpäät 0/0, polvet 0/0, silmät OK, TGA neg., PHPT neg.
HARRASTUKSET: Toko AVO 1-tulos, keeshondien tokon rotumestari 2017Löydät kuvia ja lisätietoa pentueen vanhemmista blogista.Ota  yhteyttä (pirre@storywood.fi tai puh. 040 5166 240), niin kerron mielelläni lisää!Millaisia koiria pyrimme kasvattamaan?
Toivomme kasvateistamme tulevan terveitä ja perinnöllisistä sairauksista vapaita, rakenteeltaan liioittelemattomia ja vaivattomasti liikkuvia. Luonteeltaan odotamme niistä tulevan tasapainoisia, sosiaalisia ja keskimääräisen vilkkaita. Kasvattimme soveltuvat seurakoiran tärkeän tehtävän lisäksi myös rentoon harrastamiseen.

Millaiset lähtökohdat tarjoamme pennuille?
Pennut kasvavat kodissamme perheen parissa. Ne tottuvat ennen luovutusikää mm. lapsiin, autoiluun, runsaaseen ulkoiluun ja erilaisiin elämän ääniin. Pennut luovutetaan aikaisintaan kahdeksan viikon ikäisinä rekisteröityinä, tunnistusmerkittyinä, madotettuina ja eläinlääkärin tarkistamina. Ne saavat mukaansa pentupaketin, ruokinta- ja hoito-ohjeet, tuttua ruokaa sekä kasvattajan tuen koko elinajakseen.

Mitä toivomme pennunostajilta?
Tärkeintä on rakastava ja koiran hyvinvoinnista huolehtiva koti. Arvostamme koiralle tarjottavaa aktiivista arkielämää ja sen kanssa harrastamista. Emme vaadi näyttelykäyntejä tai koiran kanssa kilpailemista, mutta kannustamme ja autamme, jos niitä haluaa kokeilla. Aiempi koirakokemus on eduksi. Toivomme, että pennunomistajat teettävät koirilleen terveystutkimukset niiden aikuistuttua. Tämä antaa omistajan lisäksi myös meille kasvattajina tärkeää tietoa jalostusvalintojemme onnistumisesta, ja auttaa meitä kasvattamaan jatkossakin mahdollisimman terveitä koiria. Kasvattiemme kuulumiset silloin tällöin ilahduttavat kovasti. Toivomme kasvateillemme siis aivan tavallista, hyvää ja aktiivista kotia. Jos koet voivasi tarjota sellaisen, ota yhteyttä ja tule mukaan iloiseen ja rentoon Storywood-tiimiin!

PENTUEET
Ensimmäinen pentueemme syntyi vuonna 2011. Olemme kasvattaneet tähän mennessä viisi pentuetta, joissa on yhteensä 26 pentua.

Terveystutkimusikäisistä (yli 2 v.) kasvateistamme on tutkittu peräti 90 %. Niistä kaikilta on tutkittu vähintään lonkat ja kyynärpäät. Useimmilta on tutkittu myös polvet ja silmät. Osalta on tutkittu myös selkä, sydän ja TGA. Lämmin kiitos kasvatinomistajille, että olette tutkituttaneet koirianne näin aktiivisesti. Koska käytämme jalostukseen vain PHPT-negatiivisia koiria, myös kaikki kasvattimme ovat perimältään PHPT-negatiivisia.

Tuloksia on saatu koiranäyttelyiden lisäksi TOKOsta, agilitystä, rallytokosta, MEJÄstä sekä luonnetesteistä ja -kuvauksista. Kasvattiemme omistajille kuuluu suuri kiitos aktiivisuudesta! Lisätietoa pentueista löydät Suomen Kennelliiton KoiraNet-jalostustietokannasta.


Klikkaa alta pentueen alkukirjainta ja lue kasvateistamme lisää:

image
image

A-pentue18.6.2011

Isä: FI MVA EERONDAALI JEDI "Jedi" B/B 0/0 0/0 OK
Emä: C.I.B FI MVA SE MVA EE MVA LT MVA LTV-11 OPERA "Aida" A/A 0/0 0/0 OK

STORYWOOD ACCELERANDO "Ago", SERT, 4 pentuetta (Raitaniityn A-pentue, Dreamgarden's B-pentue, Bärchen G-pentue, Vistakulles P-pentue)
A/B 0/0 0/0 OK (puutteellinen kyynelkanavan aukko)
♂ / sukusolumosaiikki STORYWOOD ANDANTE "Remi", kisaa rallytokossa (ALO HYV) ja TOKOssa (ALO1)
B/B 0/0 0/0 LTV:0 SP:0 VA:0 
STORYWOOD ADAGIO "Ada"
B/B 0/0 0/0 OK 
♀ SE MVA STORYWOOD ALLEGRA "Allis", BIS3, MVA, 2 pentuetta (Fredsborg's T-pentue ja Story-pentue), asuu Ruotsissa
A/A 0/0 
STORYWOOD AMOROSA "Roosa", harrastaa agilityä
A/A 0/0 
STORYWOOD APASSIONATA "Usva" 
♀ FI MVA STORYWOOD ARIA "Maikki", MVA, MH-kuvattu, 1 pentue (Tango-pentueemme)
A/A 0/0 0/0 OK 
STORYWOOD AVANTI "Ava", VARASERT, harrastaa agilityä
A/A 0/0 0/0 OK 

image
image

C-pentue3.5.2013

Isä: C.I.B FI MVA SE MVA EE VMVA EE MVA LV MVA CZ MVA RU MVA BY MVA HU MVA HU JMVA EUJV-08 V-10 RKFV-09 EEV-12 HeW-12 MV-13 EEV-13 SEV-14 HeVW-15 V-15 VV-15 PMVV-15 EEVV-16 LVVV-16 IKURIN STELLA POLARIS "Keksi" B/B 0/0 0/0 OK
Emä: C.I.B FI MVA SE MVA EE MVA LT MVA LTV-11 OPERA "Aida" A/A 0/0 0/0 OK

♂ FI MVA STORYWOOD CARO NOME "Pöpö", LTE, MVA
A/A 1/0 1/1 OK LTV:0 SP:0 VA:0 sydämessä oireeton sivuääni aste II

♀ STORYWOOD CASTA DIVA "Hertta"
A/A 3/0 (vas. operoitu murtunut varislisäke) 1/0 OK

♀ TK1 STORYWOOD CELESTE AIDA "Säde", kisaa agilityssä (MAXI1) ja tokossa (TK1, AVO1)
B/B 0/0 0/0 OKimage
image

T-pentue19.8.2014

Isä: POHJ MVA US MVA SEV-11 WINDRIFT'S LINE DANCER "Tango" good
Emä: FI MVA STORYWOOD ARIA "Maikki" A/A 0/0 0/0 OK

STORYWOOD TANGO DEL GATTO NERO "Noa", BIS3-jun, VARASERT, VARACACIB
C/B 0/0 0/0 OK

♀ FI & RUS & LV MVA STORYWOOD TANGO D'AMORE "Hehku", MVA, CACIB, kisaa agilityssä (MEDI2), LTE
B/B 0/0 0/0 OK LTV: 0

STORYWOOD TANGO ILLUSION "Lumo", harrastaa agilityä ja tokoa
B/B 0/0 0/0 OKimage
image

M-pentue15.3.2015

Isä: C.I.B POHJ MVA FI MVA SE MVA NO MVA EE MVA LV MVA JV-12 MV-14 TUSCAN LOVE STORY "Solo" B/B 0/0 0/0 OK
Emä: POHJ MVA FI MVA SE MVA NO MVA NERADMIK MISS MISTLETOE "Misty" B/B 0/0 0/0 OK

♂ C.I.B FI MVA SE MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BY MVA RU JMVA BY JMVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA TLNJW-16 LVJV-16 STORYWOOD MY CUP OF TEA "Hugo", MVA, kisaa MEJÄssä (VOI) ja harrastaa agilityä, 2 pentuetta (Millblow E-pentue, Henniina's L-pentue)
B/B 0/0 0/0 OK LTV:1 VA:0 TGA pos.

STORYWOOD MAKE A WISH "Belka"

STORYWOOD MIDSUMMER NIGHT "Minttu", harrastaa agilityä ja TOKOa, SERT
C/C 0/0 LTV:0 SP:0 VA:0 TGA neg.

♀ POHJ & FI & SE & NO MVA STORYWOOD MISS MOLLY "Molly", 2 x erikoisnäyttelyn VSP, MVA CACIB, 1 pentue (Benito's U-pentue), asuu Ruotsissa
B/C 0/0

♀ FI MVA TK1 STORYWOOD MISS MONEYPENNY "Pepi", MVA, kisaa TOKOssa (TK1, AVO1), TOKO:n rotumestari 2017
C/C 0/0 0/0 OK TGA neg.

♀ FI & NO MVA STORYWOOD MORNING MIST "Stella", MVA, CACIB
C/C 0/0 0/0 OK TGA pos.

image
image

N-pentue5.3.2016

Isä: C.I.B POHJ MVA FI MVA SE MVA NO MVA EE MVA LV MVA JV-12 MV-14 TUSCAN LOVE STORY "Solo" B/B 0/0 0/0 OK
Emä: FI MVA EERONDAALI MADE IN FIN FOR KEEZ "May" B/B 0/0 0/0 OK

STORYWOOD NORDIC KING "Kingi", harrastaa TOKOa
C/C 0/0 0/0 LTV:0 SP:0 VA:0

STORYWOOD NORTH STAR "Willem", SERT
C/C 0/0 0/0 LTV:0 SP:0 VA:0 OK sydän normaali

♂ TK2 STORYWOOD NUGGET OF GOLD "Vili", BIS1-pentu, SERT, harrastaa TOKOa (AVO1, TK2)
C/B 0/0 0/0 LTV:0 SP:0 VA:0 OK

STORYWOOD NIGHTLESS NIGHT "Lili"

STORYWOOD NORDIC BERRY "Hilla", SERT, harrastaa TOKOa
B/B 0/0 0/0 LTV:0 SP:0 VA:0

♀ BY MVA BALT & EE & LV & LT JMVA HEJV-16 STORYWOOD NORTHERN MAGIC "Taika", SERT, CACIB, erikoisnäyttelyn paras narttu 2016
B/B 0/0 0/0 OK

´

Ota yhteyttä

(Suomeksi, in english, på svenska)

Pirre Koivusalo
Tuulentuvantie 15
62370 KANGASTO, FINLAND
+358 40 5166 240

COPYRIGHT © KENNEL STORYWOOD.