Takaisin hupijuttujen sisällysluetteloon
Totuus elämästä

Jumala loi aasin ja sanoi hänelle: Sinä olet aasi. Sinä teet järkähtämättömästi työtä aamusta iltaan ja kannat painavia tavaroita selässäsi. Sinä syöt ruohoa etkä ole kovin älykäs. Sinä elät 50 vuotta. Siihen aasi vastasi: 50 vuotta sellaista elämää on aivan liian pitkä, älä anna minulle enemmän kuin 20 vuotta. Ja niin toteutui.

Sitten Jumala loi koiran ja sanoi hänelle: Sinä olet koira. Sinä vartioit ihmisten omaisuutta. Olet ihmisten uskollisin ystävä. Sinä syöt sen, minkä ihminen jättää ja sinä elät 25 vuotta. Koira vastasi: Herra, 25 vuotta sellaista elämää on liian pitkä. Ole hyvä, älä anna minulle enemmän kuin 10 vuotta. Ja niin toteutui.

Sitten Jumala loi apinan ja sanoi: Sinä olet apina. Sinä heilahdat puusta puuhun ja käyttäydyt kuin idiootti. Sinä olet hauska, ja sillä lailla sinä elät 20 vuotta. Apina sanoi: Herra, 20 vuotta pellen elämää on liian pitkä. Ole hyvä, ja älä anna minulle enemmän kuin 10 vuotta. Ja niin toteutui.

Lopuksi Jumala loi miehen ja sanoi hänelle: Sinä olet mies, maan ainut rationaalinen elävä. Sinä käytät älykkyyttäsi alistamaan muut olennot. Sinä hallitset koko maata ja elät 20 vuotta. Siihen mies vastasi: Herra, olla mies vain 20 vuotta on liian vähän. Ole hyvä, ja anna minulle: ne 30 vuotta mitkä aasi jätti, 15 vuotta koiralta, ja 10 vuotta apinalta. Ja niin Jumala huolehti siitä, että mies elää miehenä 20 vuotta. Sitten hän menee naimisiin ja tekee 30 vuotta aamusta iltaan työtä ja kantaa painavia tavaroita kuin aasi. Sitten hänellä on lapsia ja elää 15 vuotta kuin koira, hän vartioi taloa ja syö mitä perheensä jättää. Sitten, korkeassa iässä, hän elää vielä 10 vuotta kuin apina, käyttäytyy kuin idiootti ja huvittaa lastenlapsiansa.

Takaisin hupijuttujen sisällysluetteloon