Vauva-aika

 

28.4.-2.5.2006

Ahot tulivat meille perjantaina viettämään kanssamme Vappua ja juhlimaan lauantaina pidettäviä syntymäpäiviäni. Tosi mukava saada serkut ja kummit taas kylään!

Lauantaina vuorossa oli sitten minun syntymäpäiväjuhlani. Oikeasti syntymäpäiväni on vasta muutaman päivän päästä, mutta Vapun vuoksi tässä on sopiva vähän pidennetty viikonloppu, jolloin Ahotkin pääsivät kivasti juhlimaan. Minulla oli naamiaissyntymäpäivät ja paikalla oli paljon minulle rakkaita ihmisiä! Minä pukeuduin Peppi Pitkätossuksi ja minulla oli tietysti myös Herra Tossavainen olalla koko päivän. Kuvia ihanista ja ikimuistoisista juhlistani voit katsoa täältä.

Sunnuntaina kävimme Vaasassa koiranäyttelyssä Daffen kanssa ja Daffe olikin hienosti PU2, eli toisiksi paras kaikista uroksista. Daffen Lyyli-tyttö oli upeasti pennuissa toinen ja sai kunniapalkinnon.

Maanantaina äiti ja Irina kävi Daffen ja Zicon kanssa Kauhajoen mätsärissä, jossa menestystä tuli huimasti. Daffe ja Zico voittivat parikilpailun ja Zico voitti siniset urokset ja oli lopulta upeasti BIS 3! Me lapset oltiin kotona isien kanssa ja iloksemme äidit toi tullessaan meille vapputorilta ilmapallot! Minä sain Nalle Puhista tutun Tiikerin. Meillä on kaikilla serkuksilla nyt tosi hienot pallot!

Tiistaina 2. päivä toukokuuta oli minun oikea syntymäpäiväni ja samalla 1-vuotis neuvola. Minulla oli tällä kertaa kummitätikin mukana neuvolassa ja se oli tosi kivaa. Minut mitattiin 79 cm pitkäksi ja painoa oli kertynyt 10 kg 35 grammaa. Eli kuulemma olen pitkä ja hoikka tyttö. Näin minusta taas kirjoitettiin: "Virkeä, tyytyväinen tyttö. Ottaa askeleita pitäen yhdellä kädellä tuesta kiinni. Puhuu jo muutamia sanoja. Kasvu ja kehitys hyvää." Sain myös rokotteen, joka ei ollut niin mukavaa. Onneksi heti rokotteen jälkeen oli taas parempi mieli.

 

26.4.2006

Näin keväisin meidän perheessä on paljon syntymäpäiviä, niin koirilla kuin ihmisilläkin. Tänään vuorossa on iskän syntymäpäivät -iskä täyttää 31 vuotta. Onnittelupusuja ja -halauksia rakkaalle isille!!

 

19.4.2006

Tänään syntyi Daffen ja Mantun leovauvat. Niitä tuli yhteensä 3 komeaa poikaa ja 2 kaunista tyttöä. Äiti oli siellä synnytyksessä mukana kuulemma apuna ja opettelemassa. Pennut ja äiti voivat nyt hyvin! Onnittelut meidän Daffelle!!

 

14.-17.4.2006

Olimme viettämässä Pääsiäistä kummien ja serkkujen luona Vantaalla, eli Ahoilla tietysti. Meillä oli myös ohjelmassa lauantaina leonberginkoirien erikoisnäyttely Kirkkonummella ja äiti kävi Irinan kanssa myös Lappeenrannassa sunnuntaina. Lauantaina me oltiin suurin osa siellä näyttelyssä, mutta sunnuntaina iskät ja lapset jäi kotiin. Meillä oli taas tosi mukavaa! Kiitos serkut leikkiseurasta ja kummit hoidosta ja touhuista!!

 

31.3.-9.4.2006

Isi oli viikon Espanjassa joukkueensa harjoitusleirillä. Meillä oli kova ikävä iskää, mutta iloksemme meillä oli täällä myös seuraa. Hanna oli ensin viikonlopun meillä ja sitten kummitätini Arsa tuli yöksi alkuviikosta. Meillä oli oikein mukavaa kaikkea kivaa touhutessa! Eve-tätikin oli loppuviikosta yhden yön meillä, kun tuli iltavuorosta ja lähti aamulla taas aamuvuoroon. Sitä minä kyllä en nähnyt, kun olin jo nukkumassa kun Eve tuli ja nukuin vielä kun se lähti. Sain kuitenkin kivasti terveisiä aamulla...

 

20.3.2006

Tänään kuulimme uutisen, että meidän Daffen morsian Mantu odottaa pentuja. Tosi kivaa! Ne syntyvät noin kuukauden päästä tähän aika lähelle, joten pääsen minäkin niitä sitten varmasti usein katsomaan.

Minulla oli tänään kaveri, kun ystäväni Aada kävi meillä äitinsä, siskonsa ja heidän Peppi-koiransa kanssa kylässä. Meillä oli tosi mukavaa yhdessä touhutessa! Tulkaahan kylään toistekin!

 

15.3.2006

Zico täyttää tänään kaksi vuotta -onnitteluhalaus meidän pikkupojalle! Meillä oli koirille kakkua ja meille ihmisillekin vähän herkkua juhlan kunniaksi. Hyvää oli kaikkien mielestä.

 

10.-11.3.2006

Isi oli viikonlopun Kuopiossa joukkueensa kanssa halli SM -lopputurnauksessa. Nurmo pelasi kuulemma tosi hienosti ja kotiintuomisina isillä olikin SM-pronssia turnauksesta! Onnea isille ja koko joukkueelle!

Äidin kanssa meillä oli kotona mukava viikonloppu, vaikka vähän hässäkkääkin on ollut, koska Ceralla alkoi ensimmäinen juoksu ja nyt se täytyy pitää erillään pojista. Minä en vielä ymmärrä mitä se juoksu tarkoittaa, mutta äiti vahti tosi tarkasti, että en vain mennyt avaamaan takkahuoneen ovia...

 

3.3.2006

Minulla oli tänään 10-kuukautis neuvola. Olin tänään oikein juttutuulella ja höpöttelinkin sille tädille niitä näitä. Leikin myös semmosilla kivoilla leluilla, jota täti minulle antoi ja olin nätisti mittauksessa sekä punnituksessa. Pituuteni on nyt 76 cm ja painoni 9320 grammaa. Päänympäryskin oli taas kasvanut ja se oli tällä hetkellä 47,3 cm. Näin minusta kirjoitettiin tänään: "Konttaa, nousee pystyyn tukea vasten, kävele puuta pitkin ja heittää hetkeksi irti.  Soinnikkaasti juttelee. Ota-anna -leikkiä leikkii. Ihastuttava tyttö. Kasvu hyvää." Minulta mitattiin myös hemoglobiini, joka oli 122. Kaikki oli taas hyvin!

 

02/2006

Tässä viime viikkoina on ollut Olympialaiset Italian Torinossa. Niitä on tullut tosi paljon tv:stä ja minäkin olen niitä välillä katsonut. Olen välillä säikähtänytkin vähän, kun isi tai äiti on yhtäkkiä tuulettanut jotain tapahtumaa kovasti, mutta onneksi ne on olleet vaan pikkujuttuja. Yleensä minäkin olen taputtanut innoissani. Suomi sai aika monta mitaliakin näistä kisoista, vaikka se kaikkein kirkkain jäikin puuttumaan. Jännittävimpiä hetkiä varmaan oli curlingin miesten finaali, jossa kohtasivat Kanada ja Suomi sekä jääkiekon Suomi-Ruotsi finaali. Katselin nämä molemmat äidin, Irina- ja Juha-kummin sekä serkkujen kanssa Vantaalla.

 

19.2.2006

Olin äidin kanssa katsomassa iskän pesispelejä pitkästä aikaa. Nurmolla oli siis SM-halli alkuturnaus tässä ihan lähellä, eli Seinäjoella. Nurmo, ja isikin, pelasi hyvin ja voitti molemmat ottelunsa päästen näin lopputurnaukseen, joka pidetään Kuopiossa kuulemma maaliskuussa. Äiti sanoi, että on tosi kiva, kun minä vielä viihdyn rattaissa ja sylissä katsomassa pelejä, niin äitikin saa katsella rauhassa. Ensi kesänä kuulemma kentällä saattaakin olla jo eri juttu...

 

11.-12.2.2006

Hanna ja Nana tulivat meille yöksi, koska seuraavana päivänä on leotapaaminen Vaasassa match showssa. Iskä oli jossain joukkueen tapaamisessa lauantai päivän ja illan, joten oltiin kotona tyttö ja koira -porukalla. Sunnuntaina kun osa lähti Vaasaan, niin minä jäin iskän kanssa kotiin. Meillä oli tosi kivaa yhdessä!

Minä olen oppinut tässä tammi-helmikuun aikana tosi monenlaista. Osaan siis jo ryömiä, kontata hurjaa vauhtia, nousta seisomaan ja kävellä tukea pitkin. Äiti ja isä ihmettelevät miten kauhean nopeasti opin nyt koko ajan uutta! Minusta on tosi mukavaa kun osaan nyt nousta seisomaan, joten pääsen paljon paremmin tutkimaan paikkoja. Olen oppinut myös heiluttamaan ja se on tosi kivaa.

 

6.2.2006

Kävin tänään lääkärissä, koska äiti ja isä halusivat varmistaa, että minulla oleva flunssa ei ole aiheuttanut korvatulehdusta tms. Kaikki oli kuitenkin ihan hyvin sillä saralla. Olen vielä vähän kuumeinen sekä flunssainen ja siksi itku meinaa tulla melko helposti. Onneksi isä ja äiti vuorotellen hoitavat minua ja pitävät sylissä -se helpottaa oloani.

 

4.2.2006

Kummini Sami ja Arja-Liisa "Arsa" menivät tänään naimisiin. Vihkiminen tapahtui Laihian kirkossa ja hääjuhla oli Teuvalla. Äiti oli toinen Arsan kaasoista, joten minä valmistuin häihin isän kanssa. Minä tulin valitettavasti kipeäksi, joten olin melko väsynyt koko päivän. Isillä onneksi hoiti minua hyvin. Kotiin hääjuhlasta tulin Nikka-mamman ja Eve-tädin kanssa, kun äidin ja isin piti jäädä sinne yöksi. Koiria hoitamassa kotona oli ollut päivän ajan Mirva-täti, joka lähti sitten kotiin vähän sen jälkeen, kun me sinne tultiin. Kotona kaikki meni hoitajien kanssa oikein hyvin, vaikka olinkin kipeänä. Isi ja äiti tulivat sitten seuraavana päivänä heti kun pystyivät.

 

1.2.2006

Minulla oli tänään pitkästä aikaa neuvola ja samalla lääkärintarkastus. Minulta jäi 8 kk neuvola väliin Ceran sairastumisen vuoksi, joten kävin nyt sitten 9 kk neuvolassa. Neuvolasta sanottiin, että koska mitään ongelmia ei ole ollut, niin ei haittaa, jos neuvola-aikaa siirtää. Minä olen nyt 74 cm pitkä ja painan 8850 grammaa -neuvolatädin mukaan pitkä ja hoikka tyttö. Näin minusta lääkärisetä sanoi: "Hyväntuulinen lapsi! Hyvin kasvanut ja kehittynyt. Sydän, iho, vatsa, lonkat, silmät ok. Hauska lapsi!"

 

20.-22.1.2006

Hanna tuli meille perjantaina viettämään kanssamme aikaa, mikä oli meidän mielestä tosi mukavaa. Sunnuntaina Hanna sitten lähti kotiin ja minä äidin sekä Daffen kanssa Turkuun koiranäyttelyyn. Olenkin melko reissailijatyttö, kun olen jatkuvasti ympäri Suomea jossakin reissulla mukana...

 

19.1.2006

Tänään oli todella surullinen päivä, kun ystäviemme ihana Yali-koira jouduttiin lopettamaan luusyövän vuoksi. Äiti ja Irina-kummi kirjoittivat tällaisen runon, joka kuvaa hyvin suloista Yalia.

"Oli sydämesi täynnä kultaa ja katseellasi turvaa loit.
Olit ystävä halausten lämpöisten ja surussa lohdutusta toit.

Sinä kuljit pehmein askelin, tassuissasi lempeyden taika.
Nyt laulaa tuulessa muistot, on tullut lähdön aika."

13.-16.1.2006

Mikko-serkku tuli meille viettämään viikonloppua, mikä on mun mielestä tosi kiva, koska tykkään siitä kovasti ja Mikko-serkku myös touhuaa mun kanssa monesti jotain. Mikko-serkku tuli yksin junalla, josta me käytiin se hakemassa. Meillä oli tosi kivaa yhdessä saunoen, lättyjä paistellen, pelaillen jne. Äiti lupasi laittaa kuvia siitä tänne näytille kunhan ehtii. Toivottavasti Mikko-serkku tulee toistekin kylään!!

 

6.-7.1.2006

Olin äidin ja Daffen kanssa Kokkolassa Hannan, Nanan ja Yalin vieraana. Meillä oli oikein mukavaa ja samalla reissulla kävimme sitten myös Kajaanissa koiranäyttelyssä. Minä sain leikkiä Hannan kotona palikoilla ja tutkia muutenkin paikkoja. Näytin Hannalle miten hienosti osaan jo ryömiä.

 

1.1.2006

Vuosi vaihtui ja me vietettiin uuden vuoden aatto omalla perheellä kotona. Meillä oli monenlaisia herkkuja, saunottiin ja vietettiin mukava ilta takkatulen ääressä. Äiti ja isi koittivat laittaa minut muutaman kerran nukkumaan alkuillasta, mutta en millään halunnut. Äiti sanoi, että ihan kuin olisin tiennyt, että on vuoden vaihde, kun sinnittelin valveilla niin myöhään, että sain sitten käydä katsomassa pihassa ilotulituksetkin keskiyöllä. Olin siellä n. 5 minuuttia, jonka jälkeen nukahdin samantien, kun isi vei mut nukkumaan. Ne ilotulitukset oli tosi hienoja! Äiti sanoi, että tänä vuonna minä täytän 1 vuotta...

 

23.-27.12.2005

Nyt se joulu on vihdoin tullut ja se on tosi hienoa! Meillä on paljon jouluvaloja ja sukulaisia kylässä. Ahot tulivat jo perjantaina ja aattona sitten meillä oli paljon sukulaisia syömässä ja viettämässä iltaa yhdessä. Meillä oli todella ihanaa! Meillä kävi aattona joulupukkikin, jonka syliinkin minä uskaltauduin istumaan. Olin kuulemma ollut tosi kiltti, kun sain ison pinon ihania joululahjoja -kiitos kaikille niistä tosi paljon!! Joulupäivinä me käytiin myös Kuortaneella ja keilaamassakin isolla sukulaisporukalla. Aika meni kamalan nopeasti, mutta minulla oli iki-ihana ensimmäinen joulu!

 

16.-19.12.2005

Oltiin taas Vantaalla kummien ja serkkujen luona. Tällä kertaa reissussa mukana olivat myös Hanna ja Nana, kun Helsingissä oli kaksi tosi isoa koiranäyttelyä. Me vietettiinkin sitten oikeestaan kaksi päivää Helsingin messukeskuksessa, mutta mulla oli oikein kivaa. Mukana näyttelyissä oli myös Irina-kummi. Maanantaina ennen kotiin lähtöä käytiin vielä helsinkiläisellä lääkärillä kuvaamassa Zicon jalat ja silmät. Äiti sanoi, että tulokset kuvauksissa oli tosi hyvät!

 

12.12.2005

Airi-mumma ja Mirva-täti olivat meillä tänään tosi pitkän päivän tekemässä jouluherkkuja. Äidin kanssa ne tekivät porkkana-, peruna ja lanttulaatikoita, joulupullia ja pikkuleipiä. Mäkin sain maistaa vähän sitä perunalaatikkoa. Tuoksu oli tosi hyvä koko päivän ja oli mukavaa touhuta tätsän ja mumman kanssa välillä. Vähän mua jo jännittää, että mikähän se joulu oikein on, kun siitä kovasti kaikki jo puhuu...

 

11.12.2005

Tänään äidin mukaan musta tuli iso tyttö, kun mun sänky siirrettiin mun omaan huoneeseen. Nyt täytyy siis nukkua itsekseen, mutta onneksi tiedän, että isi ja äiti on heti seinäntakana ja monesti huoneeni lattialla nukkuu joku koirista, joten harvoin ihan yksin kumminkaan nukun.

 

10.12.2005

Äidillä oli Arsa-kummin polttarit tänään ja me iskän kanssa osallistuttiin niihin laittamalla koti kuntoon, kun alkuillasta polttariporukka tuli meille syömään ja saunomaan. Sitten ne lähti Vaasaan ja äiti jäi sinne yöksikin, joten mulla ja isillä oli paljon yhteistä laatuaikaa ja tosi ihanaa!

 

28.11.2005

Käytiin tänään passikuvassa ja tilaamassa mulle ihan oma passi Seinäjoen poliisilaitokselta. Passikuvassa mua vähän jännitti, kun se ihan mukava täti toi sen hassun laitteen tosi lähelle naamaa, mutta äiti sanoi, että ei kuulemma passikuvassa saakaan hymyillä...

 

26.-27.11.2005

Me käytiin lauantaina päivällä Laina-isomumman luona isin ja äidin kanssa ja myös Airi-mumman sekä Antti-paapan luona. Mulla oli tosi mukavaa! Illalla isi ja äiti lähti ystävien kanssa ulos syömään, jolloin minä jäin Nikka-mamman kanssa kotiin. Nikka-mamma jäi meille yöksikin ja kaikki meni kuulemma ihan kivasti, vaikka musta vähän nukkumaan mennessä olikin kummallista, että äiti ei ollu kotona. Aamulla herätessä iskä ja äiti oli kumminkin taas paikalla. Käytiin sunnuntaina sitten Martta-isomummallakin, joten näin viikonlopun aikana lähes kaikki isovanhemmat!

 

18.-20.11.2005

Hanna ja Nana olivat meillä viikonlopun isän ollessa joukkueen kanssa palkintoreissulla etelä-Suomessa. Meillä oli lauantaina Pohjanmaan Leojen treffit ja sunnuntaina kävimme koiranäyttelyssä Jyväskylässä. Päivän päätteeksi äiti oli superiloinen, kun meidän Daffe voitti kaikki toiset leonberginkoirat, vaikka kyseessä oli tosi iso kansainvälinen näyttely ja paikalla 49 leoa! Onnittelut meidän ihanalle karvakuonolle!!

 

15.11.2005

Oltiin äidin kanssa taas Arsa-kummin luona järjestelemässä kummieni häitä. Minä viihdyin oikein kivasti, enkä kuulemma juurikaan häirinnyt aikuisten touhuja... Ollaan oltu tässä lähiaikoina useemmankin kerran samoissa puuhissa kummien luona ja joskus hoitelemassa häihin liittyviä asioita myös Seinäjoella. Haavamaa-hääpukuliikkeessä oli tosi kauniita pukuja, joita katselin silmät suurina. Äiti sanoi, että joskus isona sitten saatan itsekin sovitella semmoisia.

 

4.-6.11.2005

Käytiin moikkaamassa serkkuja ja kummeja Vantaalla. Samalla vierailtiin Ceran kasvattajan luona ja Ceralla oli tällä reissulla myös näyttely. Vietimme myös Vantaalla 1/2-vuotis syntymäpäiviäni jätskin ja muiden herkkujen kera. :) Mukavaa oli! Sunnuntaina kotiin tultuamme Tero-vaari, Nikka-mamma ja Juho-serkku tulivat meille myös viettämään merkkipäivääni. Kiitos kaikille muistamisesta!

 

2.11.2005

Täytin tänään 1/2 vuotta ja äidin sekä isän mukaan olen jo tosi iso tyttö. Kuulemma uskomatonta miten nopeasti aika kanssani on kulunut. Äiti leipoi juhlapäiväni kunniaksi mansikkakääretorttua, jota minä tosin en saanut, mutta isä ja äiti tykkäsivät siitä. Minä sen sijaan sain tänään ensimmäistä kertaa perunaa, peruna-porkkanavellin muodossa. Voi pojat, että se olikin hyvää! Saan nykyään jo paljon erilaisia kiinteitä ruokia ja piakkoin kuulemma alan syömään lihaakin. Puolivuotta on nyt siis takana ja hyvin on kaikin puolin mennyt -olen ollut terve, tyytyväinen ja iloinen tyttö, jota äiti ja isä rakastavat kovasti!

Puolivuotias Daniela syömässä kuningatarsosetta.    Puolivuotias Daniela syömässä kuningatarsosetta.       

 

1.11.2005

Tänään minulla oli 1/2- vuotisneuvola. Kaikki oli oikein hyvin ja täti tyytyväinen osaamiini asioihin. Näin minusta sanottiin: " Kellonviisarimaisesti ja pyörimällä liikkuu lattialla. Varpaat löytyneet näkökenttään. Jaloilleen ottaa. Istutettaessa suojaheijasteet kehittymässä sivuille. Kiinteää ruokaa, vellejä ja puuroa saa rintamaidon rinnalla. Kasvu hyvää. " Painoin tänään 7080 grammaa ja pituutta on kertynyt 67,5 cm. Päänympärys on 44,7 cm.

 

25.-26.10.2005

Mentiin äidin kanssa Annen ja Antin kyydissä Ouluun. Käytiin katsomassa Daffen pentuja, jotka olivat nyt 6,5 viikon ikäisiä. Ne lähtevät uusiin koteihin 7-viikkoisina ja äiti halusi nähdä ne vielä ennen sitä. Yhden yön Oulussa vietettyämme tulimme takaisin kotiin junalla, josta iskä sitten tuli meitä hakemaan. Junassa matkustaminen oli oikein kivaa sitten, kunhan ensin sain otettua pienet torkut. Olin kuulemma tosi mukava ja helppo reissukaveri, joten äiti lupasi lähteä kanssani toistekin kahdestaan johonkin...

 

24.10.2005

Meillä on Oulusta vieraana Anne ja Antti. Aikuiset halusivat mennä keilaamaan, joten minä menin Nikka-mammalle hoitoon pariksi tunniksi. Minulla oli oikein mukavaa! Tällä kertaa olin hoidossa Nikka-mamman kotona Kuortaneella.

 

11.10.2005

Käytiin Mirva-tädin ja äidin kanssa Laina-isomumman luona kylässä. Meillä oli tosi kivaa ja otinpa minä pienet unetkin siinä isomumman sohvalla. :) Lupasin mennä toistekin, kun meille kaikille tuli siitä niin hyvä mieli.

 

10.10.2005

Sain tänään ensimmäistä kertaa porkkanaa, jota äiti oli keittänyt. Tähän asti olen saanut vain rintamaitoa sekä iltaisin maissivelliä, mutta tämä porkkana oli myöskin tosi hyvää! Äiti sanoi, että alotettiin porkkanan syönti tänään isän ja äidin 4-vuotiskihlapäivän kunniaksi. :D

               

 

8.10.2005

Olin tänään Airi-mummalla pari tuntia hoidossa. Ihan vaan siksi, että sain mumman kanssa laatuaikaa ja isä sekä äiti hieman omaa aikaa. Mukavaa oli! Kun isä ja äiti tulivat hakemaan, minä nukuin mumman sylissä. Taidan mennä mummalle hoitoon joku toinenkin kerta...

 

6.10.2005

Tänään oli taas jännittävä päivä, kun minä pääsin ensimmäistä kertaa isän ja äidin kanssa saunaan! Siellä oli tosi mukavaa.

 

3.10.2005

Sain tänään ensimmäisen kerran maissivelliä illalla ja täytyy kyllä sanoa, että se oli tosi hyvää! Enemmänkin olisin sitä voinut syödä, mutta äiti sanoi, ettei ensimmäisellä kerralla voi syödä liikaa, jotta vatsa ei kipeydy. Huomenna kuulemma saan sitä taas... Nam!

 

1.-2.10.2005

Kävimme koiranäyttelyreissulla Oulussa ja samalla katsomassa meidän Daffen vajaan 3 viikon ikäisiä pentuja. Siellä oli seitsemän suloista pentua, joista viisi komeaa poikaa ja kaksi kaunista tyttöä. Minäkin sain vähän kokeilla niitä.

Hanna, minä ja pentu    Hanna, minä ja pentu       

 

29.9.2005

Minulla oli tänään 5 kk neuvola. Strategiset mittani olivat 6395 g ja66 cm sekä päänympärys 43,5 cm. Näin minusta sijaistäti (sama kun 2 kk neuvolassani) sanoi: " Ihana, hyväntuulinen hymytyttö. Istumassa työntää itseään seisomaan käsistä vedettäessä. Vatsalla suorin käsivarsin, pyörii napansa ympäri. Tosi jäntevä. Kasvu riittävää. Kiinteitä saa aloitella. " Sain neuvolasta myös hammasharjan, koska minulla on jo kaksi hammasta.

 

28.9.2005

Isillä ja äitillä oli 3-vuotishääpäivä! Sitä juhlistimme vähän Vaasassa ja kävimmepä samalla moikkaamassa Arsa-kummiakin Laihialla. :)

 

24.9.2005

Isä ja äiti olivat tänään illalla Nurmon Jymyn 80-vuotisjuhlassa. Minä olin sillä aikaa kotona Nikka-mamman kanssa kolmisen tuntia. Meillä oli oikein mukavaa, vaikkakin unilta   herättyäni vähän aikaa ihmettelin, että missäs se mun äiti oikein onkaan. Se kun tapaa olla paikalla, kun herään nokosilta... Ihan mukavaa meillä oli, kunhan ei tarvinnut olla sitterissä.

 

22.9.2005

Kummini Arsa ja Sami kävivät tänään kylässä. Oli tosi mukava nähdä pitkästä aikaa!

 

21.9.2005

Tänään ilmestyi Maaseudun Tulevaisuus -lehti, jonka välissä olevassa liitteessä oli meidän kodista juttu.

 

20.9.2005

Oltiin Kuortaneen porukan kanssa keilaamassa. Paikalla oli Nikka-mamma, Tero-vaari, Juho-serkku, Eve-täti ja Pekka sekä isä ja äiti. Vietettiin samalla vähän porukalla aikaa, kun Eve-täti lähtee parin päivän päästä Italiaan kolmeksi kuukaudeksi. Tulee varmasti kova ikävä, mutta onneksi aika kuluu nopeasti ja jouluksi Eve tulee jo takaisin kotiin!

Tero-vaari ja äiti keilaamassa    Nikka-mamma ja Juho-serkku pukevat minua.

 

17.9.2005

Kävimme syömässä Kuortaneen melko uudella hotellilla isän hopeamitalin johdosta. Mukana oli isän ja äidin lisäksi Airi-mumma, Antti-paappa, Mirva-täti sekä Jartsa, Nikka-mamma, Juho-serkku, Eve-täti sekä Pekka. Meillä oli kaikilla oikein mukavaa! Ruokailun jälkeen ajoimme Antti-paapan, isän ja äidin kanssa Alajärvelle, jossa isällä oli pesispeli. Tästä pelistä tuli pätkiä illalla tv:stäkin, kun siellä kokeiltiin jotain sääntöuudistuksia.

 

13.9.2005

Meillä kävi tänään vieraita, kun meidän kodista tehtiin juttua erääseen Luoman Puutuotteen mainoslehtiseen. Tämä lehtinen ilmestyy kuulemma Maaseudun Tulevaisuus -lehden välissäkin viikon päästä. Minuakin kuvattiin kovasti sekä minun huonettani.

 

10.9.2005

Tänään oli kolmas finaaliottelu ja ensimmäistä kertaa tämän vuoden suomenmestaruus katkolla, koska Kitee oli voittanut kaksi edellistä ottelua. Me katsottiin ottelu tällä kertaa äidin kanssa kotona tv:stä, koska ei saatu koirille hoitajaa. Valitettavasti kävi niin, että Nurmo hävisi tänään, joten mestaruus jäi Kiteelle. Iskän joukkue saavutti kuitenkin hienosti SM-hopeaa, joka on upea suoritus! Onnittelut siitä rakkaalle iskälle ja tietysti koko joukkueelle!!

 

8.9.2005

Iskän joukkueella oli tänään toinen finaaliottelu Kiteen Palloa vastaan täällä Nurmossa. Paikalla oli yli 4000 katsojaa ja tunnelma mahtava selostajalegenda Antero Mertarannan hehkuttaessa paikanpäällä tapahtumia ja tsempatessa yleisöä kannustamaan omiaan. Pelin jälkeen Mertaranta tuli juttelemaan Tero-vaarin kanssa, ja kuultuaan kenen tyttö olen, nappasi minut syliin suloiseksi kehuen. Muistoksi tästä jäi Tero-vaarin ottaman valokuvan lisäksi tietysti nimikirjoitus.

Antero Mertarannan sylissä

 

1.9.2005

Tänään neuvolassa heti ensimmäiseksi neuvolatätin kanssa juteltiin meidän edellispäivän Sotkamon reissusta. Hän oli lukenut lehdestä, että iskän joukue pelasi upeasti ja oli kuulemma seuraillut iskän pelejä muutenkin. Käski kertomaan onnitteluita... Minulla on kaikki täysin kunnossa, joten täti ja äiti olivat oikein tyytyväisiä. Olen tällä hetkellä 64 cm pitkä ja painoa on kertynyt 6200 grammaa. Päänympärys on nyt 43 cm. Näin minusta sanottiin: "Iloinen, ihana hymytyttö. Vastavuoroisesti juttelee ja nauraa jo ääneen. Tuottaa erilaisia ääniä. Tarttuu leluun. Varaa jo jaloilleen, kääntyy vatsalta selälleen ja toisinpäinkin pääsee jo kyljelle asti. Kasvu hyvää."

 

31.8.2005

Olin äidin ja Mirva-tädin kanssa tänään Sotkamossa katsomassa isin joukkueen, Nurmon Jymyn, viidettä ja ratkaisevaa välieräottelua Sotkamon Jymyä vastaan. Tämän pelin voittaja pääsi finaaliotteluihin ja häviäjä joutuisi tyytymään pronssikamppailuihin. Minä katsoin äidin sylistä koko pelin tarkkaavaisena -tauolla otin muutaman minuutin unet, mutta heräsin taas katsomaan ottelua toiselle jaksolle. Kävi niin mahtavasti, että iskän joukkue voitti, joten me juhlimme finaalipaikkaa! Onnea kaikkein parhaimmalle iskälle!!

 

19.-20.8.2005

Olin äidin, Daffen ja Zicon kanssa Hämeenlinnassa Väreen perheen upealla mökillä ja koiranäyttelyreissulla. Meillä oli todella mukavaa ja rentouttavaa -kiitos siitä Markus, Kristina ja Hanna sekä tietysti Yali ja Nana!

 

 

13.-14.8.2005

Hanna oli meillä yökylässä. Oli mukavaa viettää taas aikaa rauhassa ilman kamalaa hässäkkää. Sain roppakaupalla sylipäikkäreitä ja vieläpä nukkua koko yön äidin vieressä, kun isi oli pelireissulla... Kiitos muuten Hannalle kaiken muun lisäksi ihanista mansikkasukista. ;)

 

5.-7.8.2005

Olin äidin ja koirien kanssa leoleirillä sekä leonberginkoirien erikoisnäyttelyssä Ruovedellä. Meidän seurana ja suurena apuna oli myös kummit Irina ja Juha sekä heidän lapsistaan Mikko, Konsta ja Tommi. Meillä oli todella mukavaa koiratouhuissa ja grillaillessa. Mennään kuulemma taas ensi vuonna uudelleen...

 

3.-4.8.2005

Meillä oli vieraita Tampereelta kun serkkuni Tony, Tia-Maria sekä Miro vanhempineen kävivät kylässä! Sain serkuiltani tosi hienon nimipäiväkortinkin Nean päivän johdosta.

 

3.8.2005

Tänään kävin neuvolassa ja lääkärintarkastuksessa. Kaikki oli oikein hyvin. Näin minusta kirjoitettiin: "Kasvaa hyvin, kehittyy normaalisti. Korvat terveet. Ei ole karsastusta. Sydän ja keuhkot normaalit. Vatsa ja lonkat ok. Terve." Sain lopuksi vielä rokotteenkin, jota pikkuisen itkin, mutta heti kun se oli ohi, aloin taas hymyilemään äidille ja neuvolatädille. Pituuteni on 62,5 cm, paino 5860 grammaa ja päänympärys 42 cm.

 

30.-31.7.2005

Olin ensimäistä kertaa äidin ja isän kanssa hotellissa yötä, kun olimme Porissa koiranäyttelyreissulla. Minä nukuin yöni hyvin, vaikka huoneessa olikin melko kuuma hellesäällä kolmella ihmisellä sekä neljällä koiralla. Pienestä tuuletusluukusta ei kauheasti ilma vaihtunut.

 

27.7.2005

Minä sain tänään tärkeää postia, kun oma Kela-korttini tuli kirjekuoressa. Siinä on minun koko nimeni ja sosiaaliturvatunnuskin -äiti totesikin, että nyt olen virallisesti ihminen...

 

17.7.2005

Meidän perhe sai tänään uuden jäsenen, kun pieni leonbergityttö muutti meille Siivikkalasta, Namupalan kennelistä. Sen kennelnimi on Namupalan Lucky Charm, mutta me kutsumme sitä Ceraksi. Nyt meillä on siis neljä karvakuonoa ilostuttamassa päiviämme, enkä minä ole enää tämän perheen nuorin...

Cera on juuri kotiutunut meille

 

16.7.2005

Minulla oli tänään kastejuhla, jossa ilokseni oli paikalla suuri joukko rakkaita sukulaisia ja ystäviä. Minä olin kastetilaisuuden ajan Irina-kummin sylissä, jossa nukuin kädet ristissä lähes koko ajan. Isän ja äidin mielestä juhla oli kaikin puolin ihana ja onnistunut. Kiitos teille kaikille, jotka teitte siitä ikimuistoisen!

Kummit, minä, Tapio-pappi sekä isä ja äiti            Nea Daniela, äiti ja isä

 

3.7.2005

Vietettiin tänään kiva päivä leonbergiväen kanssa Harjavallassa. Siellä oli leojen moniottelumestaruuskilpailut, johon meidänkin pojat Pohjanmaan Leojen joukkueessa osallistuivat. Äitiä auttamassa reissussa oli Irina-kummi. Minä olin taas kerran kuulemma reipas tyttö ja tyytyväisenä katselin rattaista isoja ohi kulkevia koiria. Kiitokset ystävällisille naisille (tietävät kyllä ketä ovat) hyvästä hoidosta, kun äidillä oli välillä kiirusta. ;)

 

30.6.2005

Minulla oli tänään 2-kuukautis neuvola. Mukana minulla oli tällä kertaa äidin lisäksi Riikka-serkku ja neuvolassa vastassa sijainen, kun oma neuvolatätini oli kesälomalla. Olin kuulemma taas kehittynyt hienosti ja Riikka-serkku kehuikin minua tädille. Näin minusta sanottiin: "Ihana, jäntevä vauva. Vatsalla kohottaa jo vartaloa kyynärnojassa, pari kertaa jo kääntynyt vatsalta selälle. Silmät, napa, iho ja suu siistit. Refleksit normaalit. Kasvaa hienosti."

 

28.6.2005

Mikko- ja Riikka-serkku ovat pohjanmaalla viettämässä kesälomaa. Kävimme heidän sekä Juho-serkun ja Nikka-mamman kanssa Power Parkissa Härmässä. Minä olin vielä vähän liian pieni huvipuiston laitteisiin, joten tyydyin katsomaan niitä vaunuista. Isä ja äiti kyllä lupasivat, että pääsen niihin varmasti sitten, kun vähän ensin vielä kasvan.

 

26.6.2005

Käytiin isän ja äidin kanssa Kuortaneen eliittikisoissa, eli yleisurheilua katsomassa. Minä nukuin koko kisojen ajan tyytyväisenä, joten en osaa sen enempää kisoja kommentoida. Ihan vähän havahduin yleisön kohahtaessa, kun Tero Pitkämäki heitti keihästä yli 90 metriä.

 

24.6.2005

Tero-vaari täytti 22. päivä 50 vuotta ja sitä juhlittiin koko suvun ja ystävien kanssa juhannusaattona Kuortaneella. Minä olin tietysti mukana ja nän osan sukkulaisistani nyt ensimmäistä kertaa. Juhlat olivat oikein onnistuneet!

 

18.6.2005

Kävin ensimmäistä kertaa kylässä Arsa- ja Sami-kummin luona Laihialla. Aikuiset grillailivat ja minä katselin hyväntuulisena kummeilta saamaani uutta lelua. Vietettiin oikein mukava ilta koko perheellä kyläilemässä.

 

15.6.2005

Käännyin tänään ensimmäiset kerrat vatsalta selälleni. Äiti oli innoissaan ja sai kuulemma kuvankin tapahtuneesta. Kolme kertaa jaksoin kääntyä, mutta sen jälkeen leikin mielummin selälläni.

Daniela kääntyy 15.6.2005    Daniela kääntyy 15.6.2005

 

9.6.2005

Minulla oli tänään hieno päivä. Olen niin onnekas, että minulla on kaksi isomummaa, jotka molemmat kyläilivät luonamme tänään. Laina- ja Martta-isomumman lisäksi kylässä olivat Airi-mumma sekä Antti-paapan sisko Aira-täti. Äiti oli kuulemma lähes tippa silmässä katsellessaan, kun sain viettää aikaa kummankin isomummani kanssa -äidillä kun ei samanlailla ole sukua koskaan ollut. Meillä oli oikein mukavaa! :)

Kuvat: Martta-isomumma (minä sylissä) ja isä sekä Laina-isomumma, Antti-paapan sisko Aira-täti, Airi-mumma

Martta-isomumma, isä ja Laina-isomumma 9.6.2005    Aira-täti ja minä 9.6.2005    Airi-mumma ja minä 9.6.2005

 

6.6.2005

Kävin ensimmäisen kerran neuvolassa äidin ja isän ollessa tietysti mukana. Kaikki meni ihan hienosti, vaikka jouduinkin heräämään kesken unieni. Vähän minua lopuksi itketti, kun nälkä yllätti ja äiti oli unohtanut tuttinikin kotiin. Rauhotuin kuitenkin isän syliin. Painoni on tällä hetkellä 4365 grammaa, pituus 55,5 cm ja hatunkoko 39 cm. Näin minusta tällä kertaa kirjoitettiin: "Terhakka, jäntevä tyttö. Perustyytyväinen. Herkästi vastavuoroisesti hymyilee ja ottaa katsekontaktia. Kasvu tasaista. Rintamaito riittää."

 

25.5.2005

Lastenneuvolan täti vieraili meillä kotona ottamassa minut lastenneuvolan kirjoille. Painoni on nyt ensimmäisen kerran yli 4 kiloa, eli tarkalleen 4050 grammaa. Päänmpärykseni on nyt 39 cm. Näin lastenneuvolan täti minusta kirjoitti neuvolakorttiini: "Jäntevä, terhakka tyttö. Hymyvastekin jo syntynyt. Päänkannatus hyvää. Paino nousee hienosti rintamaidolla. Terve, tyytyväinen tyttö."

 

20.-22.5.2005

Olin elämäni ensimmäisellä vähän pidemmällä reissulla Vantaalla, jossa tutustuin kummisetääni Juhaan sekä serkkuihini Mikkoon, Riikkaan, Konstaan ja Tommiin. Siellä oli myös jo aiemmin tutuksi tullut kummitätini Irina. Olimme myös koiranäyttelyssä lauantaina, joten ohjelmaa riitti kovasti. Minä nukuin suuriman osan ajasta joka paikassa. Reissu sujui hyvin ja isä sekä äiti olivat oikein tyytyväisiä viikonloppuun. Sunnuntaina kotiin tultuamme menin äidin kanssa vielä katsomaan Nurmon pesiskentälle isän peliä. Nukuin koko pelin ajan tyytyväisenä eikä minua häirinnyt kentän meteli tai katsojien taputukset.

Kuva: Helsingin koiranäyttelyssä 21.5.2005

Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksessa 21.5.2005

 

16.5.2005

Äitiysneuvolan Sanna-täti tulee jälleen katsomaan meitä kotiin. Meillä on taas kaikki hyvin, mutta olimme pari päivää äidin kanssa sairaalassa tässä välissä, koska äidin haava ei parantunut toivotulla tavalla. Hyvän hoidon ansiosta nyt on äidilläkin olo jo paljon parempi. Minulla ei mitään hätää ole ollut koko aikana. Painoni on tällä hetkellä 3750 grammaa, joten kasvuni on hyvää ja tasaista.

Kuva: Sairaalan perhehuoneessa isän kanssa 12.5.2005

Isän kanssa sairaalan perhehuoneessa 12.5.2005

 

15.5.2005

Olin ensimmäistä kertaa äidin ja isän mukana leotreffeillä, eli Pohjanmaan seudun leonberginkoirien tapaamisessa. Se oli meidän lähellä, eli Nurmon  Hyllykallion koirapuistossa. Minä nukuin oikeastaan koko tapaamisen ajan, mutta koirat ja ihmiset olivat kuulemma käyneet minua ihastelemassa. Näillä tapaamisilla, ja muissakin koirajutuissa, tulen kuulemma käymään tulevaisuudessakin usein.

 

9.5.2005

Äitiysneuvolan Sanna-täti tulee katsomaan minua ja äitiä kotiin. Meillä kummallakin on kuulemma kaikki ihan hyvin. Painoni on tällä hetkellä 3600 grammaa ja Sanna-täti on tyytyväinen sen nousuun ja siihen, että rintamaito riittää niin hyvin ettei lisämaitoa ole tarvittu.

Kuva: Sanna-täti punnitsee "matkavaa'alla"

Punnitus kotona 9.5.2005

 

5.5.2005

Sairaala-aikamme päättyy ja on aika lähteä kotiin. Kotiin lähtiessä painoni on 3230 grammaa, joten kätilöiden mukaan paino ei ole laskenut liikaa. Syön hyvin rintamaitoa, jota äidillä riittää kivasti. Sairaalasta minua kotiin tulee hakemaan isän lisäksi tulevat kummini Arsa (Arja-Liisa) ja Sami. Kotona minua ovat vastassa leonberginkoiramme Daffe, Maximus sekä Zico. Ensimmäinen tutustumisemme sujuu hienosti! Vähän illemmalla minua tulevat vielä katsomaan Vantaalta saakka matkustanut, myös tuleva kummitätini, Irina sekä tätini Eveliina.

Kuvat: Lähdössä sairaalastaa, tutustumassa Zicon kanssa, Irina-kummi ja Eveliina-täti

Lähdössä sairaalasta kotiin 5.5.2005    icon kanssa tutustumista 6.5.2005    Irina-kummin kanssa vaihdettu yöpuku päälle 5.5.2005    Eveliinan sylissä 6.5.2005

 

2.5.2005

Synnyin klo 12.15 Seinäjoen keskussairaalassa. Olin 18 toukokuussa tässä sairaalassa syntynyt vauva, joten kätilöillä oli riittänyt puuhaa kuun vaihteesta lähtien todella paljon. Syntymäpainoni oli 3500 grammaa, pituus 51,5 cm ja päänympärys 37 cm.

Kuva: Ensimmäinen kuva minusta on otettu klo 12:29.

Ensimmäinen kuva minusta 2.5.2005 klo 12.29