Anssi Orrenmaa                           
 

 

Mielimatka


 

Mielimatka, Läsnäoloa poluilla, laduilla ja laineilla, 2017, 167 sivua

 

On aivan epätodennäköistä, että tällainen kirja olisi koskaan syntynyt. Se sai alkunsa monien sattumien summana ja sen matkan varrella oli monta kohtaa, johon tekeminen olisi voinut tyssätä.
Mutta niin se vain valmistui, Viisas Elämä Oy:n kustantamana. Siinä vaiheessa molempien kirjoittajien kumppanit myönsivät, että eivät hekään olleet uskoneet kirjan ilmestymiseen.
Kirjoittajakaveri on punavuorelainen jooganopettaja Katja Liuksiala, jota en tuntenut ollenkaan, kun istuimme Joogaa ja melontaa -kurssin loppuistunnossa ja heitin hänelle koepallon kirjasta. Mutta varmaan voi sanoa, että täydensimme sopivasti toisiamme, koska olimme monessa asiassa niin vastakohtaisia.

Ole siis hyvä: tämä on epätodennäköisin, henkilökohtaisin ja läheisin kirjani. Kerron siinä monista minulle tärkeistä asioista: purufutiksesta, hitauslaskettelusta, joogasta, avantosaunomisesta ja varsinkin melomisesta. Ja on siinä myös meidän Vilnan piirroskuvitus ja yksi meidän Valden tarina. Katja kertoo omista kokemuksistaan. Lisäksi mukana on kymmenien muiden ihmisten kokemuksia läsnäolon saavuttamisesta heidän tärkeissä lajeissaan.
Siitä on kyse: millaiseen taivaalliseen täsmäoloon ihminen voi päästä ulkoliikunnan avulla. Se matka on oikeasti vasta alussa.

 


Copyright © Anssi Orrenmaa. Illustration © Gua Vainio. All Rights Reserved.