Anssi Orrenmaa                           
 

 

Ekonomit


 

Puoli vuosisataa liekeissä – Etelä-Pohjanmaan Ekonomit 1960-2010, 125 sivua

Oman ikäisen ekonomiyhdistyksen historiikin kirjoittaminen oli yllättävän kiinnostavaa – alkaen Seinäjoen kaupungin synnystä ja päätyen yhdistyksen 50-vuotisjuhlaan, jossa pääsin kertomaan ekonominiksin (kinkunpaistomittarista ympärivuotinen kuittipiikki).
 
Kirjoittamista helpotti, kun ekonomien talous oli odotetusti kunnossa ja mapit hyvässä järjestyksessä. Lisää tietoa tarvittiin haastatteluilla lähinnä 24 henkilöesittelyyn. Yllätys oli se, että töissä asiallisen tarkkoina tunnetut ekonomit ovatkin oman porukan kesken irrottelevia hauskanpitäjiä!

Aivan mainio on KEPO-perinne eli kerran poltettujen kaupunkien ekonomiyhdistysten jokavuotinen kisailu. Seinäjoen yhdistys on hyväksytty Vaasan, Oulun, Kajaanin ja Rovaniemen rinnalle, vaikka Lakeuden entinen puukaupunki (nykyinen pääkaupunki) hävittikin puutalonsa purkamalla eikä polttamalla.
Kirjatoimikunnassa pj Markku Koski oli väsymätön sparraaja ja Ilpo Salo varsinainen veijari. Enkä olisi ikinä uskonut, miten paljon Liisa Liukku ja Arja Larimo osasivat vielä parantaa minun melkein täydellistä tekstiäni!

 


Copyright © Anssi Orrenmaa. Illustration © Gua Vainio. All Rights Reserved.