Anssi Orrenmaa                           
 

 

laakaritalo


 

Seinäjoen Lääkäritalo kesällä 2010 tilasi 40-vuotisen tarinansa, enkä arvannut miten kiinnostaviin asioihin tämäkin retki johti.

Ensinnäkin: Lääkäritalon historia vilisee persoonallisia lääkäreitä: Aarno Särmö, Raimo Yli-Uotila, Jussi Kangas, Lauri Petäjä, Antti Latvala, Kirsi Ala-Harja, Risto Ignatius, Arto Haapanen ynnä monia muuta. Kun myös muussa henkilökunnassa on vaikuttavia henkilöitä, tulin kirjoittaneeksi tähänkin kirjaan melkein 30 henkilökuvaa.

Toiseksi: tämän yksityisen talon lääkärit ovat samalla keskeisiä vaikuttajia koko Etelä-Pohjanmaan terveydenhuollossa ja osin laajemminkin yhteiskunnassa. Sen takia kirja kertoo paljon muustakin kuin pääaiheestaan, myös Seinäjoen katukuvan kehityksestä.

Ja kolmanneksi: enpä olisi arvannut, miten värikkäitä vaiheita sisältyy yksityisen lääkäritalon käänteisiin! Lääkärit keskittyvät omaan erikoisalaansa niin tiukasti, että työhuoneiden lamput voivat palaa keskiyöhön ja uraauurtavia innovaatioita syntyy siinä sivussa, mutta samalla talous kulkee vuoristorataa.

Jos yhtään houkuttelee, kysyhän kirjaa Seinäjoen Lääkäritalolta.

 


Copyright © Anssi Orrenmaa. Illustration © Gua Vainio. All Rights Reserved.