PentujaEi pentusuunnitelmiaWilhelmiina-Willimiina-Lillimiina-Nöpöstiina-Willis-Lillis

8 viikkoa
VALLOITUS

Se hassusti, hauskasti, hupsusti hepuleita saaden hassuttelee.

Se salaa, hiljaa, hiipien kuin huomaamatta elämäämme tassuttelee.

Sitä huomaa, arvaa ei ensin ollenkaan kukaan muu,
vain se itse, pörröinen, pikkuinen mustikkasuu.

Kas kerran vain se hiljaa, varovasti ovea kuonollaan raottaa
ja samalla kuin käskystä, huoneen oven takana valloittaa.

Tuo ovi oli tiukasti lukittu yksinäisen ihmisen sydämeen,
vaan pentu chow chown sen ryminällä valloitti omakseen.


Runon kirjoittanut Wilhelmiinallemme:

Annukka eli
Anna-Liisa HuhtalaJa Vilma huilii näin...
Ja Pikku Myy eli Nelli nukkuu näin...ulkoile.....maan.....ko?
INFOA MINDIZAN-PENNUN OSTAJALLE:

TIETOA PENTULASTA

Kasvatustyöni on vasta alkutaipaleella ja pysyykin pienimuotoisena, tavoitteena kuitenkin mahdollisimman terve, rotumääritelmän mukainen hyväluonteinen chow chow. 

Mindizan-pennut kasvavat kotiympäristössä kotimme silmäterinä ja osana perhettämme aina siihen asti, kunnes ovat valmiita matkaamaan omiin uusiin koteihinsa.

Pennut viettävät ensimmäiset noin kolme viikkoa makuuhuoneessamme, minkä jälkeen ovi avautuu ”suureen maailmaan” ja ne saavat tassutella myös keittiöön ihmettelemään kodin touhuja ja vilskettä. Niinpä ne ovat luovutettaessa tottuneet tavallisiin kodin ääniin, käsittelyyn ja ennen kaikkea erilaisten ihmisten, aikuisten ja toisten koirien eli Weldonin sekä kissojen eli Oliverin seuraan. Heti kun ikää on sopivasti, pennut pääsevät myös ulos ja oppivatkin sisäsiisteyden alkeita jo meillä pentulassa.

Pentuja saa tulla katsomaan sopimuksen mukaan noin 4 viikkoisina. Meille saa myös tulla tutustumaan rotuun ja katsomaan niin aikuisia koiria kuin pentujakin, vaikkei juuri sillä hetkellä olisikaan pentua ottamassa. Kaikki roduthan eivät sovellu kaikille ja on vain hyvä asia toimia harkitusti.

PENTUJEN VARAAMINEN

Pennun voi varata, kun ne ovat neljän viikon ikäisiä. Alustavan varauksen voin ottaa jo aiemminkin, mutta molemminpuolinen luovutuspäätös tehdään ”kuonotusten”, eli ei pelkän puhelinkeskustelun tai sähköpostin välityksellä.

Ennen kuin tulet katsomaan pentuja kirjoita ylös kysymykset, joihin haluat vastauksen. Usein nimittäin käy niin, että pennut vievät keskittymiskyvyn ja mahdolliset mielessä pyörineet kysymykset unohtuvat kokonaan!

Kun tulet katsomaan pentuja,  kerron miten pennun tuloon kannattaa valmistautua. Käymme myös läpi kauppasopimuksen liitteineen.

VAKUUTUKSESTA

Suosittelemme ehdottomasti pennun vakuuttamista. Eläinvakuutuksia on monenlaisia. Jotkut vakuutukset korvaavat ainoastaan koiran kuoleman ja katoamisen, toiset korvaavat myös esim. sairauden ja tapaturman hoidon sekä 3. osapuolelle mahdollisesti aiheutuneet vahingot. Kannattaa selvittää hyvissä ajoin ennen pennun luovutusta oman vakuutusyhtiön koiravakuutusehdot (hinta, omavastuu, kattavuus, ikärajoitukset, karenssiaika vakuutuksen alkaessa yms.)  On tärkeää, että pennun vakuutus saadaan alkamaan hyvissä ajoin ja vakuutusturva on olemassa jo siinä vaiheessa kun pentu muuttaa uuteen kotiinsa.

LUOVUTUS

Pennut luovutetaan n. 8 viikon ikäisinä, madotettuina, eläinlääkärin tarkastamina, rekisteröityinä ja tunnusmerkittyinä mikrosirulla. Jokaisesta pennusta laaditaan kirjallinen kauppakirja Suomen Kennelliiton kaavakkeelle. Pennun mukaan annetaan rekisterikirja, ruokaa jota pentu on tottunut syömään sekä pentukansio, joka sisältää mm. kirjalliset hoito-ohjeet. Uudet rodun harrastajat liitän myös ensimmäiseksi vuodeksi Chow Chow yhdistyksen jäseniksi.

TERVEYSTUTKIMUKSISTA

Tulen kannustamaan kaikkia kasvattieni omistajia tutkituttamaan chowinsa (lonkat- ja kyynärnivelet, polvet sekä silmätarkastus) . Tutkimustulokset antavat tärkeää informaatiota minulle kasvattajana ja rotuyhdistykselle chowien yleisestä terveyden tilasta. Mahdollisimman monen chow chown terveystarkastaminen on siis tärkeää rodun terveyden tulevaisuudelle. Tutkimustulokset antavat arvokasta tietoa, jota kasvattajat voivat käyttää hyväkseen yrittäessään kasvattaa tulevaisuudessakin mahdollisimman terveitä choweja.

JA LOPUKSI
 
Pentumme myydään ainoastaan vastuuntuntoisiin koteihin, jotka ovat tutustuneet rotuun etukäteen ja ottavat chow chown yhdeksi kokonaisvaltaiseksi perheenjäsenekseen ja ovat valmiita antamaan pennulle arvoisensa elämän.

Pelkiksi pihanperänkoristeiksi emme pieniä Mindizan-pentuja myy, vaan pennulle on oltava aikaa, ruokaa, lämpöä ja rakkautta. Chow chow on ihmisen koira, kumppani ja seuralainen, ei yksinäinen narunjatke ulkona kaukana laumastaan.

Seuraamme mielellämme kasvattiemme elämää myös luovutuksen jälkeen ja autamme mahdollisissa eteen tulevissa ongelmatilanteissa.

Kasvattajana minulle on tärkeää tietää, että pentumme saavat arvoisensa, pysyvät kodit. Jos kuitenkin tulee tilanne, jossa koirasta on luovuttava; haluan että minuun otetaan siinä tapauksessa yhteyttä ennen koiran luovuttamista eteenpäin.

JA  A- , B- JA C- PENTUEIDEN OMISTAJILLE:

Kiitokset teille mukaville pennunomistajille, että olette pitäneet hyvää huolta rakkaista kasvateistamme ja antaneet pennuillemme hyvät kodit! Toivottavasti saamme jatkossakin yhtä ihania omistajia kuin tähän mennessä. Ollaan siis yhteydessä ja olen iloinen jokaisesta soitosta, kirjeestä tai sähköpostista.

Rakkaudesta rotuun chow chow,

Annukka