Genesis ja Kiinan muinaishistoria

 

  Singaporen City Harvest -kirkon pastori Kong Hee kertoo mielenkiintoisia asioita Kiinan alkuperäisestä uskonnosta. Hänen mukaansa Kiinassa palvottiin ennen nykyisiä uskontoja yli 2000 vuoden ajan yhtä kaikkivaltiasta Jumalaa, joka ominaisuuksiltaan vastasi täysin Raamatun Jumalaa! Oheinen yhteenveto perustuu Kong Heen You Tubessa olevaan videoesitykseen.

  Kiinan historia on jatkunut katkeamattomana 4500 vuotta ja ulottuuu siis aina vuoteen 2500 eKr. Monet kiinalaiset ovat unohtaneet juurensa. Uskonnossa nykyään vallitsevat taolaisuus, buddhalaisuus ja kungfutselaisuus eivät ole Kiinan ensimmäisiä uskontoja. Ne tulivat Kiinaan kuudennella ja viidennellä vuosisadalla eKr. Mitä sitä ennen tapahtui? Mihin kiinalaiset silloin uskoivat?

  On olemassa selvät historialliset muistiinmerkinnät, että tuolloin palvottiin yhtä, kaikkivaltiasta Jumalaa. Häntä kutsuttiin nimellä Shang Di, ja hän vastasi olemukseltaan Vanhan Testamentin Jahvea t. Jehovaa Shang Di merkitsee: Kuningas, joka elää ylhäällä, kaikkein korkein Jumala. Hänestä käytettiin myös nimiä Tian tai Shang Tian.

  Kiinan suurin historioitsija oli nimeltään Sima Qian. Hän eli v. 135-86 eKr. ja hänen klassiset historialliset kirjoituksensa kertovat kuninkaasta nimeltä Huang Di, keltainen keisari. Huang Di eli vuosina 2500 - 2400 eKr. eli siis aivan Kiinan alkuaikoina, ja hänen uskotaan olleen kaikkien Han-kiinalaisten edeltäjä.

  Historioitsija Sima Qian kirjoitti, että Huang Di rakensi Shandongin provinssin vuoristossa olevan alttarin palvoakseen Shang Di' tä, korkeinta Jumalaa. Eräälle Han Dynastian oppineelle Sima Qian kirjoitti: "Shang Di on Tianin toinen nimi. Ei ole kahta Jumalaa. Teidän Jumalanne on Yksi."
Tämä sopii täysin yhteen sen kanssa, mitä Vanha Testamentti sanoo.

Eräässä klassisessa, Ming-dynastian aikaisessa laulussa kerrotaan:

  "Muinoin alussa oli suuri kaaos, ilman muotoa, ja pimeyttä. Viisi planeettaa eivät olleet vielä syntyneet, eivätkä kaksi valoa vielä loistaneet. Ei ollut mitään muotoa eikä ääntä. Sinä, oi henkinen valtias, tulit suvereeniudessasi ja erotit epäpuhtaan puhtaasta. Sinä teit taivaan; sinä teit maan; sinä teit ihmisen. Kaikki alkoivat elää ja lisääntyä."

  Tämä kuulostaa ihan samalta, mitä Gen. 1:1 sanoo: "Alussa loi Jumala taivaan ja maan. Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä. Ja Jumalan henki liikkui vetten päällä..." Minkä jälkeen Jumala erotti valkeuden pimeydestä, maan vesistä, loi puut ja kasvit, kalat, linnut, kedon eläimet ja lopuksi ihmisen. Ja kaikille annettiin kyky lisääntyä lajinsa mukaan.

  Kong Heen mukaan tämä kaikki kirjattiin muistiin Kiinassa kauan ennen nykyisten jumalien palvontaa ja ennen niiden temppelien ja patsaiden rakentamista. Silloin kiinalaiset palvoivat yhtä kaikkivaltiasta Jumalaa, taivaan ja maan luojaa, jonka nimi kiinaksi oli Shang Di.

  Ei varmasti tiedetä, milloin kiinalainen kirjoitus sai alkunsa, mutta useimmat otaksuvat sen alkaneen mahdollisesti jo 2500 eKr., joten se oli olemassa jo vuosisatoja ennen Egyptin pyramidien rakentamista. Kirjoituksen ja kirjoitustaidon myötä voitiin myös dokumentoida historiaa. Tämä on erittäin mielenkiintoista, koska samoihin aikoihin sattui tiettyjä maailmanlaajuisia tapahtumia, kuten vedenpaisumus, Baabelin tornin rakentaminen, kielten sekaannus ja ihmisten hajaantuminen ympäri maailmaa. Nämä tapahtumat jäivät ihmisten muistiin, koska he elivät tuolloin ja kokivat ne henkilökohtaisesti.

  Jos siis nuo tapahtumat ovat totta eikä Raamattu ole tarua, silloin ihmisten jotka elivät n. 2500 eKr. täytyy muistaa myös kertomus luomisesta. Aadam eli 1600 vuotta aiemmin ja ihmisten pitkäikäisyys mahdollisti tiedon kulkemisen sukupolvelta toiselle. Metusalah kuoli vedenpaisumuksen tullessa ja oli tuolloin 969 vuotias, joten hän eli samaan aikaan Aadamin kanssa, joka kuoli 930 vuotiaana. Luomisesta vedenpaisumukseen oli itse asiassa vain 8 sukupolvea.

  Kiinalaiset kirjoitusmerkit ovat ainutlaatuisia, koska he eivät käytä kirjaimia, vaan kuvien muodossa olevia merkkejä. Siten jokainen kirjoitusmerkki kuvaa jotakin, kertoo tarinan. Ne kertovat tapahtuneista asioista, ja siitä, että kiinalaiset polveutuvat Baabelin tornin luona olleista ihmisistä, jotka olivat Nooan jälkeläisiä. Ja ihmiset halusivat näiden merkkien avulla kirjoittaa muistiin nuo maailmanlaajuiset katalysmiset tapahtumat. Ja ne ovat tallella vanhoissa kiinalaisissa teksteissä.

  Nuo tekstit kuvailevat myös ihmisen luomista ja sitä, kuinka Jumala siunasi heidät ja käski heitä lisääntymään. Ne kertovat myös paratiisista, ihmisen lankeemuksesta ja lunastusuhrin tarpeesta. Koko luomiskertomus ja vedenpaisumus on kirjattu varhaiseen kiinalaiseen historiaan. Myös se, että ennen Baabelin tornia koko maassa oli vain yksi kieli ja että Jumala silloin sekoitti ihmisten kielen ja kuinka ihmiset hajaantuivat yli maapallon osan vaeltaessa Kiinaan.   Lähde: God in Ancient China
  Katso myös: Miao-kansan Genesis-legenda

  Samaa aihetta käsittellään myös videossa: The Chinese Came from Babel
  Lisää kiinalaisista kirjoitusmerkeistä: Biblical Chinese Charaktar

  Vedenpaisumukseen ja ihmisten hajaantumiseen liittyviä seikkoja on säilynyt muidenkin kansojen perimätiedoissa, vaikkakin ne useimmiten ovat paikallisesti värittyneitä. Myös skandinaavisissa tarustoissa on muistumia näistä tapahtumista. Ulf Bäckmanin dokumenttisarja kertoo mielenkiintoisella tavalla Nooan jälkeläisten vaelluksista Skandinaviaan: The Story of Odin
 Tiivistelmä suomeksi: Odinin tarina

Eurooppalaisten muista yhteyksistä Nooan jälkeläisiin:   After the Flood  
 

14.04.2012 (päiv. 20.04.12)