Aiudin outo esine

 

Vuonna 1974 teki ryhmä työntekijöitä Romaniasta läheltä Aiud -nimistä paikkaa erikoisen löydön. Noin kymmenen metrin syvyisen hiekkakerroksen alta löydetyistä kolmesta esineestä kaksi todettiin Mioseeni- ja Pleistoseeni -kausien väliseltä ajalta oleviksi mastodontin luiksi.

Kolmas esine oli metallinen, ison vasaran päätä muistuttava kappale. Se lähetettiin tutkittavaksi Cluj-Napocan arkeologiseen instituuttiin. Se oli kooltaan 20.2 x 12.5 x 7 cm ja aiheutti tiedeyhteisössä keskustelua.

Esine saattaisi olla ajalta ennen vedenpaisumusta, tai sitten (kuten jotkut arvelivat) joidenkin partiopoikien leirin jäljiltä. Mikäli viimeksi mainittu seikka pitäisi paikkansa, se osoittaisi jälleen kerran, miten pielessä arkeologiset ajoitukset voivat olla.

Hurjimmissa teorioissa esinettä on arveltu jopa avaruusaluksen laskeutumisjalan osaksi. Tutkimus paljasti sen koostuvan metalliseoksesta, missä oli 89% alumiinia, kuparia 6.2% ja kymmenkunta muuta metallia vähäisissä määrin.

Kysymyksiä herätti se tosiasia, että esine oli hautautunut yhdessä mastodontin luiden kanssa, joiden iäksi yleensä arvellaan muutama miljoona vuotta, samoinkuin se, ettei näin puhdasta alumiinia yleensä löydy luonnosta. Vasta 100 viime vuoden aikana on kehitetty teknologioita alumiinin erottamiseksi muista aineista, mihin se on sekoittunut. Lisäksi tämä outo 'jalka' oli kauttaaltaan peittynyt alle millimetrin vahvuiseen oksidikerrokseen, mikä viittaa sen muinaiseen alkuperään.

Eräs ilmailualan insinööri esitti näkemyksenään, että esine muistuttaa muotonsa ja mittojensa puolesta suuresti esim. Viking-kuumodulin laskeutumistelineen jalkaosaa. Siitä on päätelty, että kyse voisi olla jonkinlaisen UFO:n osasta.

http://www.s8int.com/page28.html

07.08.10