Alussa loi Jumala taivaat ja maan!

Tämä Raamatun ensimmäinen lause on paljon merkityksellisempi kuin yleensä ajatellaan. Se sopii täysin yhteen nykyisen tieteellisen käsityksen kanssa siitä kuinka kaikki sai alkunsa. Miten muinaiset Genesiksen kirjoittajat saattoivat tietää nämä asiat?

Tieteen mukaan aluksi syntyi syntyi aika ja avaruus eli ns. aika-avaruus-jatkumo. Raamatun mukaan Jumala sanoi: 'Tulkoon valkeus' ja valkeus tuli. Tiede selittää, että syntyi materia, jonka yksi ominaisuus on säteily - myös valo on säteilyä. Ihmeellistä tässä on ennen kaikkea se, miten Genesiksen kirjoittaja saattoi tietää nämä asiat vuosituhansia sitten, jolloin ei ollut teleskooppeja eikä nykyistä avaruustutkimusta!

Muiden kansojen luomiskertomuksissa puhutaan miten jumalat loivat maan jostain jo olemassa olevasta - milloin mistäkin, mutta Raamatun mukaan Jumala loi kaiken tyhjästä.

Entä miten Job saattoi tietää, että maa sijaitsee avaruuden tyhjyydessä? Hän kirjoitti: " Pohjoisen hän kaarruttaa autiuden ylle, ripustaa maan tyhjyyden päälle." (Job 26:7)

Muiden lähi-idän kansojen mukaan maa sijaitsi jonkinlaisessa kosmisessa valtameressä. Tämä uskomus heijastuu vieläkin esim muslimien maailmankuvassa.

Materialla on myös eräs ominaisuus gravitaatio - mikä pitää Auringon ja kuun sopivilla etäisyyksillä Maasta. Muuten elämä ei olisi mahdollista. Me emme voi nähdä emmekä koskettaa sitä, mutta silti uskomme siihen. Jumalaakaan emme voi nähdä, mutta Hän on silti yhtä todellinen kuin gravitaatio.

Luomiskertomuksessa numero seitsemän on keskeisessä asemassa. Luominen kesti kuusi päivää ja seitsemäntenä Jumala 'lepäsi' eli pidättäytyi luomistyöstä. Numerologit ovat keksineet useita muitakin yhteyksiä, missä kyseinen luku esiintyy: Genesiksen ensimmäinen lause koostuu seitsemästä sanasta, on 7 mannerta, 7 merta, 7 pääväriä, Otavan 7 tähteä ym.


Genesiksen ensimmäinen lause hepreaksi

 

Aiheesta lisää mm. sivuilla:
www.youtube.com/watch?v=ZV0hUldrYp4
/www.youtube.com/watch?v=DMloY26hvf4

 
02.06.11