Muinainen kiinankieli tukee luomisteoriaa.

 

Yksi peruspiirteistä mikä erottaa meidät eläimistä, on kyky siirtää abstrakteja käsitteitä toisillemme kirjoitetun kielen avulla. Raamattu antaa ymmärtää, että saimme tämän kyvyn jo ihan alussa ja että monet hyvin erilaiset kielet syntyivät Baabelin tornin rakentamisena tunnetun tapahtuman seurauksena. Jos Raamatun kuvaukset ovat todellisia, historiallisia tapahtumia, muinaisista kirjoituksista pitäisi löytyä johtolankoja sellaisista tärkeistä tapahtumista, kuten ihmisen luomisesta, lankeemuksesta, Jumalan olemassaolosta, pettäjästä (Saatana), maailmanlaajuisesta vedenpaisumuksesta ja ihmisten hajaannuksesta (Baabelin torni).

Raamatun lisäksi eri puolilta maailmaa löytyykin kirjoitettua tietoa näistä tapahtumista. Yksi kiinnostavimmista vihjeistä löytyy muinaisista kiinalaisista kirjoitusmerkeistä. Nykyään Kiinan valtauskontoja ovat buddhalaisuus, taolaisuus ja konfutselaisuus, mutta noin 2000 vuotta ennen näitä olevalta ajalta säilyneissä kirjoitusmerkeissä voidaan nähdä selviä liittymiä Raamatun kertomuksiin. Yksi näistä on yhtä luoja-jumalaa ilmaiseva kirjoitusmerkki "Shang Ti".


Alunperin Kiinassa palvottiin vain yhtä Jumalaa, Taivaallista Hallitsijaa.

Muinaiset kiinalaiset kirjoitusmerkit koostuvat yhteen liitetyistä tyylitellyistä kuvista, joissa yksinkertaisten ominaisuuksien avulla ilmaistaan erilaisia ideoita ja käsitteitä. Esim. symbolissa 'Shang Ti' (Jumala) yhdistyvät hallitsijaa ja taivasta kuvaavat merkit.

 

Tomusta luotu ihminen sai tuli eläväksi ja alkoi kävellä.

Raamatun mukaan Jumala loi ihmisen maan tomusta ja 'puhalsi' häneen elämän henkäyksen. Kiinalaisessa luomista tarkoittavassa kirjoitusmerkissä yhdistyvät persoona (tai henki), tomu, käveleminen ja elämä.

 

Viettelijä = paholainen, joka puiden katveessa kertoo ihmisille salaista 'tietoa'.

Raamattu kuvailee paholaisen suurena pettäjänä, joka vietteli ihmisen syömään Eedenin paratiisin kielletyn puun hedelmää. Kiinalainen paholaista tarkoittava symboli on yhdistelmä elämästä, ihmisestä, puutarhasta ja salatusta. Tämä symboli tarkoittaakin ennen muuta viettelijää. Sen yhteyteen lisätään puita (puutarha) ja peite (salailu, peittely)

 

Venettä kuvaava merkki = kahdeksan ihmistä aluksessa!

Raamattu kertoo maailmanlaajuisesta vedenpaisumuksesta, mikä tuhosi kaiken lukuun ottamatta arkissa olevia. Kiinalaiseen venettä merkitsevään symboliin liittyy luku kahdeksan ja ihminen, mikä viittaa Nooan arkissa olleisiin kahdeksaan ihmiseen.

 

Sekasorto (sekoittuminen) = matkustus uuden kielen myötä.

Raamattu kuvailee, kuinka ihmisten piti vedenpaisumuksen jälkeen levittäytyä kaikkeen maailmaan sen sijaan, että olisivat jatkaneet tornin rakennusta omaksi kunniakseen. Siinä yhteydessä he jakautuivat myös eri kieliryhmiin. On mielenkiintoista, että kiinalaiset käyttävät samaa merkkiä kuvaamaan sekä sekasortoa että kapinointia. Merkissä yhdistyvät kieli ja oikea käsivarsi (tai matkustaminen).

 
Lisää esimerkkejä löytyy C.H. Kangin ja Ethel Nelsonin kirjasta: The Discovery of Genesis.  
 
Lähde: www.arky.org/museum/search/misc/aclsc.htm  
 
 
 
10.11.07